Kdo natočí novou marvelovku Guardians Of The Galaxy?

Vydáno: 20.08.2012 18:30 - Martin Bubrín | foto: Marvel

V příštích dvou až třech letech nás čeká rovnou šest celovečerních filmů studia Marvel, které opět rozšíří už tak docela velké filmové univerzum. A zdá se, že nejodvážnější z nich - mimozemští Guardians Of The Galaxy - našli režiséra.
O tom, že se marvelovský cinematický vesmír začne tak rychle rozrůstat, se studiu ani nesnilo. Několik úspěšných sólovek a miliardový hit jsou něco, co vás nepřinutí usnout na vavřínech, ale nabídnout divákům ještě dvojnásobnou porci toho, co se již osvědčilo minule. Proto nás v následujících dvou až třech letech čeká dohromady šest projektů, které dost možná uzmou velké množství peněz z pokladen kin.
Největší novinky samozřejmě ohlásil Comic-Con, kde jsme se dozvěděli data premiér, podtituly a režiséry nových filmů jako Thor: The Dark World, Captain America: The Winter Soldier, Ant-Man nebo Guardians Of The Galaxy.
Právě poslední zmíněný snímek byl ještě dosud zahalen tajemstvím, co se týče volby režiséra, který se tohoto odvážného projektu chopí. Mimozemská obdoba Avengers, v níž spolu obří strom, ozbrojený mýval a zelená obdoba Kratose chrání galaxii, je hodně těžký oříšek pro zručného tvůrce, natož pro nováčka, který má za sebou několik malých projektů.
Řeč je o Jamesi Gunnovi, který zatím natočil jen indie komiksárnu Super nebo malý horor Slimák, ale většinu času se pohybuje spíše v televizní branži. Jestli dokáže ukočírovat nákladný sci-fi blockbuster za stovky milionů dolarů, je zatím záhadou. Tato látka by se totiž jako lusknutím prstu mohla proměnit v komerční megafiasko ve stylu Green Lanterna. A není to jen vysokým počtem zelených postav...
Oficiální rozhodnutí ještě nepadlo, můžeme ale předpokládat, že studio bude chtít rychle najít režiséra, aby mohlo rovnou začít s preprodukcí filmu, která jistě nebude snadná. Guardians Of The Galaxy by do amerických kin měli dorazit v srpnu roku 2014. To znamená méně než rok před Avengers 2, kteří mají nyní oficiálně naplánovanou premiéru na 1. května 2015.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY