Blu-ray tipy: 34. týden

Vydáno: 18.08.2012 10:30 - Honza Srp | foto: Bontonfilm

Příští týden na nás čekají dvě novinky s námořní tematikou - Bitevní loď a Piráti. Kromě toho se ale luxusní reedice dočkalo několik filmových trháků, které potěší především sběratele.
BD obal filmu Bitevní loď Bitevní loď (Battleship) (Bontonfilm)
První pořádný popcornový blockbuster letošního roku už po čtyřech měsících od uvedení v kinech útočí v plné polní i na naše domácí kina. Bitevní loď je na první pohled jen další důkaz, jak moc je současný Hollywood v krizi. Natočit film na motivy populární stolní hry "lodě", kterou ze školních lavic známe snad každý, vypadá jako opravdu zoufalý nápad. Naštěstí si to uvědomili i samotní autoři, a tak snímek pojali jako čistokrevné akční béčko s parodickými prvky. Pokud přistoupíte na jejich hru a celou zápletku o útoku emzáků budete vnímat jako jeden velký vtip, mohli byste se poměrně solidně pobavit. Když totiž zvládnete vypnout mozek, budete odměněni skvělými filmovými triky, hromadou povedených hlášek a super sexy Rihannou, které to ve vojenském opravdu sluší.
Synopse: Společnost Hasbro, která vám přinesla Transformers, uvádí velkolepé akční dobrodružství Bitevní loď, jež se odehrává na mořích, na obloze i na pevnině, kde naše planeta svádí boj o přežití s mimozemskými silami. Film v režii Petera Berga (Hancock) s Taylorem Kitschem, Alexanderem Skarsgardem, Rihannou a Liamem Neesonem v hlavních rolích nabízí dech beroucí akční scény a ty nejúžasnější speciální efekty, jaké jste kdy viděli! (oficiální text distributora)
Bonusy: Příprava na bitvu, Všichni do práce: obsazení, Vzhůru do boje, Kapitán Pete, Vizuální efekty Bitevní lodi, NA BLU-RAY EXKLUZIVNĚ - VIP Prohlídka Bitevní lodi USS Missouri s režisérem Peterem Bergem, Previzualizace alternativního konce

Obraz: 2.40:1
Zvuk: 5.1 polština, 5.1 thajština, 5.1 turečtina

Titulky: čeština, angličtina, estonština, litevština, lotyština, maďarština, polština, portugalština, rumunština, ruština, řečtina, španělština, thajština, turečtina
Doporučená cena: 539 Kč. V obchodech od 22. 8 2012.

Český trailer filmu Bitevní loď

BD obal filmu Piráti! Piráti (The Pirates! Band of Misfits) (Bontonfilm)
Daleko jsou ty časy, kdy animované filmy byly pouze pro děti a sousloví rodinný film vyjadřovalo, že film není vlastně pro nikoho. Ale animované filmy to nejsou jen studia Pixar a Dreamworks. Název studia Aardman vám toho asi moc neřekne, ale když vám prozradíme, že mají na triku filmy jako Slepičí úlet, nebo seriál o Wallaci a Gromitovi, hned budete doma. Ano, i Piráti jsou natočeni pomocí stop motion animace modelínových postaviček a digitální efekty jsou zde jen tak na ozdobu. Díky tomu možná nejsou pohyby tak plynulé, jak bychom si přáli, na druhou stranu to snímku dává jistou „domáckost“, která v dnešní době digitálního perfekcionismu určitě není k zahození. Těšit se můžete i na 3D verzi filmu a výjimečně povedený český dabing.
Synopse: Napněte plachty a vydejte se na zábavnou plavbu plnou úžasných pirátských kousků v podání největší bandy břídilů, která kdy brázdila sedmimoří! Když proslulého Piráta Kapitána (Hugh Grant) poněkolikáté zesměšní jeho rivalové Černý Bellamy a Šavle Liz, rozhodne se vynaložit veškeré síly, aby konečně získal vytouženou cenu Pirát roku! S pomocí věrného papouška jménem Polly a chatrné posádky se Pirát Kapitán utká s ďábelskou královnou a pokusí se zachránit mladého vědce. Navíc musí mít stále na paměti to, co každý pirát miluje ze všeho nejvíce: Dobrodružství! (oficiální text distributora)
Bonusy:- Komentář tvůrců, Rozhýbané obrázky, Natáčení scény s vanou, EXKLUZIVNĚ NA BLU-RAY - Hra: Pirátské převleky

Obraz: 1.85:1
Zvuk: 5.1 čeština, 5.1 angličtina, 5.1 bulharština, 5.1 maďarština, 5.1 polština, 5.1 portugalština

Titulky:čeština, angličtina, arabština, bulharština, chorvatština, islandština, maďarština, polština, portugalština, rumunština, slovenština, slovinština, srbština
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 22.8.2012.

Český trailer filmu Piráti!

Společnost Bontonfilm se rozhodla opětovně vydat některé oblíbené filmy v nových edicích. Všechny přichází v pěkných unifikovaných steelboocích a obsahují spoustu dříve neviděných bonusů.

BD obal filmu Gladiátor Gladiátor (Gladiator) (Bontonfilm)
Představovat tento velkolepý historický film je asi zbytečné. Pět Oscarů včetně toho nejdůležitějšího za nejlepší film mluví za vše, ale pro jistotu přihodíme ještě pár superlativů. Jedná se o nejnavštěvovanější film Ridleyho Scotta, což už u autora takových hitů, jako jsou Vetřelec či Blade Runner opravdu něco znamená. Film se řadí do první stovky nejlepších filmů všech dob na prakticky všech významných filmových serverech a jen v kinech vydělal více než čtyřnásobek svých nákladů. Na této edici je k dispozici i takřka tříhodinová rozšířená verze a druhý disk napěchovaný bonusy navrch. Není nad čím přemýšlet, lepší příležitost ke koupi filmu už možná nebude.
Synopse: Římský generál Maximus ( Russell Crowe) právě přivedl svá vojska v Germánii k vítězství a touží se po mnoha letech bojů vrátit ke své milované ženě a malému synovi. Ale umírající císař Marcus (Richard Harris) Maxima žádá, aby se ujal vlády a obnovil ve zkorumpovaném Římě demokracii. Commodus (Joaquin Phoenix), Aureliův syn, ale chce vládnout sám a tak dříve, než volba císaře vejde ve známost, svého otce zavraždí a Maxima obviní ze zrady. Nařídí rachlou popravu jeho i celé rodiny. Maximus na rozdíl od své ženy a syna unikne, ale stává se zajatcem, který je prodán a následně cvičen jako GLADIÁTOR, pro kterého boj v aréně je šancí na pomstu... (oficiální text distributora)
Bonusy: KINOVERZE - 155 minut - s audiokomentařem, ROZŠÍŘENA VERZE - 170 minut - s úvodem Ridleyho Scotta, INTERAKTIVNÍ BONUSY, VYSTŘIŽENÉ SCÉNY, U-control: VIZE Z ELYSIA

Obraz: 1.85:1
Zvuk: 5.1 čeština, 5.1 angličtina, 5.1 japonština, 5.1 maďarština, 5.1 polština, 5.1 ruština, 5.1 thajština

Titulky:čeština, angličtina, bulharština, hebrejština, chorvatština, islandština, jiný, maďarština, polština, rumunština, španělština, thajština, turečtina
Doporučená cena: 539 Kč. V obchodech od 22. 8. 2012.

Originální trailer filmu Gladiátor

BD obal filmu King Kong King Kong (King Kong) (Bontonfilm)
S předělávkami úspěšných filmů pro „moderního“ diváka je to vždycky těžké, však se podívejme na čerstvý průšvih jménem Total Recall. Naštěstí se čas od času objeví i výjimka potvrzující toto nelichotivé pravidlo. Jak už jistě tušíte, King Kong je právě takovou výjimkou. Peter Jackson si tímto remakem splnil svůj dětský sen a na filmu je to vidět. Některé scény jsou přesnými kopiemi původního filmu z roku 1933, zazní i stejné hlášky, a kdyby nezasáhla smrt, mohli jsme vidět v krátkém cameu i samotnou Fay Wray. Největším lákadlem snímku jsou pak trikové záběry, o které se postarala Jacksonova vlastní společnost WETA. A odvedla sakra dobrou práci!
Synopse: Držitel Ceny Akademie režisér Peter Jackson vám přináší nový velkolepý film o King Kongovi. Naomi Watts, Adrien Brody a Jack Black se představují jako hvězdy atraktivní podívané plné nebezpečných akčních scén a novátorských speciálních efektů, naprosto odlišných od těch, které jste doposud měli možnost vidět! Připravte se na úžasnou podívanou ve vzrušujícím dobrodružném velkofilmu o legendární gorile ulovené na nebezpečném ostrověv a odvlečené do civilizace, kde na ní čeká rozhodující boj o přežití. (oficiální text distributora)
Bonusy:

Obraz: 1.85:1
Zvuk: 5.1 čeština, 5.1 angličtina, 5.1 japonština, 5.1 maďarština, 5.1 polština, 5.1 ruština, 5.1 thajština

Titulky:čeština, angličtina, bulharština, hebrejština, islandština, japonština, maďarština, polština, rumunština, řečtina, thajština, turečtina
Doporučená cena: 539 Kč. V obchodech od 8. srpna 2012.

Originální trailer filmu King Kong

BD obal filmu Mamma Mia! Mamma Mia! (Mamma Mia!) (Bontonfilm)
"Idylický řecký ostrov, holka na vdávání, jedna potrhlá matka, tři potenciální otcové a nesmrtelná ABBA. Jak se to rýmuje?" Na tuto otázku se - na rozdíl od českého distributora - trochu zdráháme odpovědět. Tohle totiž není jeden z životopisných filmů, jakými byly například Ray či Walk the Line, jež dokázaly něco nabídnout i divákům, kteří původního interpreta zrovna "nemuseli". Pokud totiž nemáte rádi písničky skupiny ABBA, filmu se vyhněte širokým obloukem. Filmová adaptace úspěšného muzikálu totiž kromě notoricky známých hitů nabízí jen mělký příběh a povrchní humor. Ale berte to s rezervou, celosvětový úspěch zřejmě naznačuje, že jen nejsme ta správná cílová skupina.
Synopse: Z hitu divadelních prken se zrodil filmový muzikál velkolepých rozměrů. Mamma Mia! nabízí ty největší herecké hvězdy, písně skupiny ABBA, fantastická taneční čísla a spoustu zábavy. Je to ten nejsladší film roku. Nastávající nevěsta Sophie (Amanda Seyfried) chce ještě před svým velkým dnem poznat svého otce. Je tu ale jeden problém…Není si vůbec jistá, kdo jím je. Po tajném nahlédnutí do starých deníčků své matky (Meryl Streep) zjišťuje, že je plodem jedné ze tří matčiných minulých lásek. S vědomím, že by to matka nikdy nepřipustila, zve na svatbu všechny tři možné otce. Přestože se Sophie ze všech sil snaží udržet jejich přítomnost v tajnosti, netrvá dlouho a tajemství je prozrazeno. Zábava začíná... (oficiální text distributora)
Bonusy: Vynechané hudební číslo, Z natáčení Mamma Mia!, Anatomie hudebního čísla, Stát se zpěvákem, Pohled do zákulisí filmu Mamma Mia, Vynechané scény, Nepovedené záběry, Videoklip „Gimme! Gimme! Gimme!“, Bjorn Ulvaeus - medailon, Komentář režisérky: Phyllida Lloyd

Obraz: 1.85:1
Zvuk: 5.1 čeština, 5.1 maďarština, 5.1 polština, 5.1 portugalština, 5.1 ruština, 5.1 španělština, 5.1 thajština

Titulky:čeština, angličtina, bulharština, hebrejština, chorvatština, islandština, kantonština, maďarština, polština, portugalština, rumunština, ruština, řečtina, španělština, thajština, turečtina
Doporučená cena: 539 Kč. V obchodech od 8. srpna 2012.

Originální trailer filmu Mamma Mia!

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY