Tobey Maguire míří do postapokalyptického snímku

Vydáno: 17.08.2012 13:42 - Lukáš Havlíček | foto: Columbia Pictures

Bude se jednat o adaptaci románu Z For Zachariah, napsaného ještě za studené války. Nejde v něm však o střet ideologií, jako spíše o střet každodenních hodnot obyčejných lidí.
Tobey Maguire po třetím Spidermanovi trochu zpomalil svou hereckou kariéru a ve studiích byl viděn spíše jako producent. A nejčastěji ho pravděpodobně zaměstnávala manželka a dvě děti. Nyní můžeme vidět náznak změn, děti jsou už větší, a tak táta začne zase pracovat. Velký Gatsby je dotočen (uvidíme ho až o dalších letních prázdninách), v současnosti natáčí herec Labor Day s Jasonem Reitmanem.
A další projekt bude zahrnovat postapokalyptický svět Roberta C. O'Briena z románu Z For Zachariah. Tobey Maguire bude produkovat, ale také hrát hlavní roli. Režie se ujme Craig Zobel, který svým Compliance rozčílil mnohé diváky na festivalu Sundance.
V Z For Zachariah nukleární výbuchy udělaly svět neobyvatelným a zbylý nekontaminovaný vzduch je střežen. Maguire si zahraje vědce, který se na pokraji svých sil dostane na farmu, kterou obstarává pouze mladá dívka. Nejen že mu dívka pomůže, ale také se dozví temnou vědcovu minulost, jež je přeplněna nebezpečnými ambicemi.
Původní dílo v sobě skrývá silnější témata – destruktivnost vědy, touhu po moci, individuální svobodu. Mladá dívka na jedné straně zosobňuje citlivost a lásku k přírodě, přičemž na druhé straně stojící věděc chtěl vždy pouze mít moc kontrolovat ostatní.
Knihu v osmdesátých letech adaptovala BBC jako součást seriálu Play For Today a jak ve Spojených státech, tak i v Británii patřila kniha mezi velice neoblíbenou povinnou školní četbu.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY