Brandon Cronenberg představuje svůj debut v traileru

Vydáno: 11.08.2012 12:57 - Michala Benešovská | foto: Rhombus Media

Trápí vás nedokonalý vzhled, vrásky nebo kožní skvrny? Nevadí, my máme lék - nyní si může každý dopřát mrtvolný a nepřirozený vzhled celebrit. Tedy jen do té doby, než se nám to vymkne z rukou.
Ve svém celovečerním debutu Antiviral navazuje Brandon Cronenberg na tvorbu svého slavného otce Davida Cronenberga. Fascinace lidským tělem a speciálně jeho deformacemi, jak to známe například z Mouchy nebo EXistenZ, se ve snímku jeho syna dostává na zcela novou úroveň, kterou podporuje velice silná společenská kritika.
Hlavní hrdina snímku Syd March (Caleb Landry Jones) je zaměstnancem Lucasovy kliniky, zařízení, které obyčejné lidi dokáže přiblížit jejich oblíbeným hvězdám tím, že je tamní specialisté "infikují" nemocí celebrit (ano, zní to podivně). A Syd také tyto celeb-viry neoficiálně dealuje a pašuje je z kliniky opravdu originálně - ve svém vlastním těle. Jedna z hvězd, jejíž vir Syd pašuje, umírá na zvláštní nemoc, což Sydovi lehce zkomplikuje život.
Když se podíváte na trailer, mnoho se vám neobjasní. Vizuální styl je perfektní, zkrátka jako vyumělkovaný ksicht nanicovaté hvězdičky na obálce zbytečně drahého magazínu. Úmyslně přepálený kontrast reklamy na Lucasovu kliniku nás působivě vrhá do světa falešné krásy a drog a není možné si nevybavit několik esteticky téměř totožných reklam na kosmetické přípravky, které běží v televizi. Následuje znepokojivý sled obrazů, kde se střídají záběry na laboratorní vybavení a infikované lidi. Na pozadí slyšíme komentář vysvětlující a ospravedlňující praktiky Lucasovy kliniky.
Minimalistická scéna a světlé barvy silně konotují nemocniční pokoj téměř v každém záběru. Velké detaily na krvácející rty nebo oči navozují pocit beznaděje a prostorové stísněnosti. Závěrečná biomechanická transformace hlavního hrdiny, která je umně roztříštěna rychlým střihem, je příslibem fantasmagorické podívané, kterou Antiviral nepochybně bude.

Originální trailer filmu Antiviral
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY