Klasické filmy si nyní můžete stahovat legálně

Vydáno: 11.08.2012 16:25 - Michala Benešovská | foto: New Line Cinema

Stahování filmů je téma, které vyvolává žhavé diskuze. Nelegální stahování je mnohdy označováno za důvod úpadku Hollywoodu. Avšak obří Internet archive nyní nabízí filmy legálně ke stažení pomocí torrentů.
Nelegální stahování filmů je nedílnou součástí dnešní kinematografie. Nebudeme zde rozebírat morální aspekty samotného "nelegálního" stahování, ale spíše poukážeme na světélko ve tmě - na síti se objevily torrenty filmů, které si můžete stáhnout bez výčitek svědomí, jsou totiž k dispozici naprosto legálně.
Za vším stojí gigantický archiv Internet archive, který již nějakou dobu poskytuje možnost některé snímky (ty, kterým již vypršela autorská práva) online ke zhlédnutí a k přímému stažení. Nyní rozšiřuje nabídku stahování o systém torrentů.
A co je k dispozici? Legálně si můžete stáhnout například klasický horor George A. Romera Noc oživlých mrtvol, holmesovskou detektivku Předehra k vraždě, klenot Eda Wooda, Jr. Plán 9 z vesmíru nebo matku rom-comů Jeho dívka Pátek od Howarda Hawkse. A milovníky lehkých drog určitě potěší snímek Reefer Madness, který ukazuje "zlou rostlinku" v naprosto vyhrocené podobě. A tím není nabídka filmů ani zdaleka vyčerpána.
Jak je vidět, jedná se o díla klasická a kanonická, tyto snímky by rozhodně neměly chybět v žádné sbírce. Takže si pečlivě projděte stránky archivu, které jsou na adrese http://archive.org/details/feature_films a vesele do toho. Vypadá to, že se blýská na lepší časy, co se týče legálního přístupu k filmům pomocí internetu.
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY