Hon na bin Ládina začíná v traileru na Zero Dark Thirty

Vydáno: 07.08.2012 16:33 - Lukáš Havlíček | foto: Entertainment Weekly

Kathryn Bigelow se podruhé za sebou pustila do stejných válečných vod (respektive písku). Její Smrt čeká všude obdržela šest Oscarů, nyní natočila film o dopadení Usámy bin Ládina s titulem Zero Dark Thirty.
Vojenské drama zaměřené na okolnosti smrti Usámy bin Ládina Zero Dark Thirty režírovala Kathryn Bigelow, která už jednou natočila americký válečný snímek (Smrt čeká všude) a dopadlo to velice dobře – šest Oscarů.
Je to pouhých čtrnáct měsíců od akce, která skončila údajnou smrtí bin Ládina – podivuhodně rychlý vznik filmu; je patrné, že scénář byl psán v přímém přenosu probíhající akce (přímo v Bílém domě...?) a administrativa Baracka Obamy dala režisérce "top secret" informace o nejutajovanější vojenské operaci v historii. Republikáni si na film a okolnosti jeho vzniku stěžují, ale co tím zmůžou? V Bílém domě je demokrat.
A zvláštní je i další fakt, na podzim probíhají ve Spojených státech prezidentské volby. Kdo bude jejich hrdinou? A komu přeje Kathryn Bigelow?
Každopádně první teaser neukazuje nic podstatného kromě toho, že americká vláda může najít a beztrestně zabít kohokoli na světě. Ale to není žádné tajemství. Mihnou se i tváře herců – Joel Edgerton, Jessica Chastain, Kyle Chandler, Mark Strong. Zatím tedy nedošlo k odhalení, do jaké míry se bude jednat o politický film, nebo jestli půjde spíše o snímek zaměřený na osoby na americké straně a jejich hrdinství. Čím více se budou přibližovat volby, tím více trailery ukážou.
Debaty budou nekonečné - odhalí film důvod, proč byl hledán jeden člověk deset let? Opravdu je taková náhoda, že byl zabit ve chvíli, kdy měl Barack Obama nejmenší důvěru veřejnosti (která pochopitelně ihned vzrostla naopak k rekordním výšinám). Každopádně, obyčejní Američané budou mít opět své obyčejné hrdiny, na které budou moci být pyšní.

Originální teaser filmu Zero Dark Thirty
Zdroj: Collider


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY