Dočkáme se konečně Dne nezávislosti číslo dvě?

Vydáno: 31.07.2012 15:03 - Simona Knotková | foto: Twentieth Century Fox

Scenárista sci-fi Den nezávislosti, mimořádně úspěšného kasovního trháku z dílny Rolanda Emmericha, Dean Devlin promluvil o dlouho plánovaném sequelu. A zatím se zdá, že dvojka je na dobré cestě k realizaci.
Možné pokračování sci-fi hitu Den nezávislosti není žádná žhavá novinka. O něčem podobném se mluví minimálně od premiéry jedničky v roce 1996. Letos se ale už konečně můžou proměňovat slova v činy. Aspoň dle scenáristy Deana Devlina je invaze mimozemšťanů č. 2 velmi aktuální.
V rozhovoru pro Comingsoon.net řekl: "Nemůžu říct, že k sequelu skutečně dojde, ale můžu říct, že poprvé za jedenáct let s Emmerichem spolu opravdu opět pracujeme. Je ještě spousta kousků, které musíme spojit dohromady. Nevím, jestli se to podaří, ale přejeme si to. Tohle je poprvé od roku 1996, kdy máme s Rolandem pro celou věc skutečný zápal. Máme pocit, že tentokrát konečně máme tu správnou myšlenku."
Filmové diváky také ujistil, že si nemusejí dělat starosti, že by si se scénářem dvojky nedal dostatečnou práci. Už před lety totiž jeden takový pustil k vodě. "Už před deseti lety jsem měl napsat scénář ke dvojce. Dali mi spoustu peněz, ale poté, co jsem ho dopsal, peníze jsem jim vrátil se slovy: 'Ten scénář si ani nečtěte. Je okej, ale sequel Dne nezávislosti nemůže být jenom okej.' "
Ze strany Devlina tedy pokračování Dne nezávislosti vypadá velmi nadějně. A Emmerich? I ten na začátku července prohlásil, že koncept je už na stole. A pak všichni víme, že další příležitost ničit legálně vše, co mu přijde do cesty, neodmítá přece nikdy!
Zdroj: Comingsoon.net


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY