Z Hobita bude trilogie!

Vydáno: 31.07.2012 07:22 - Lukáš Havlíček | foto: 2012 Warner Bros. Entertainment Inc.

Je to tady! Spekulace jsou oficiálně potvrzeny: Hobit, původně naplánovaný na dva díly, bude nakonec rozložen na filmy tři. Teď zbývá rozluštit, jestli je to vlastně dobrá nebo špatná zpráva...
Peter Jackson oznámil na svém facebookovém profilu, že jeho filmové zpracování Hobita bude rozděleno na tři filmy. Sdělení směroval k fanouškům Tolkiena, kteří vědí, kolik by toho v případě dvoudílného vyprávění mělo ve filmové podobě z celkového příběhu chybět. Údajně se jen chopí šance dopovědět další část příběhu.
"Bohatství příběhu Hobita, stejně jako některé příbuzné části z Pána prstenů, nám dovoluje vyprávět celý příběh dobrodružství Bilba Pytlíka a role, kterou hrál v občas nebezpečných, ale vždy vzrušujících dějinách Středozemě."
Peter Jackson již na Comic-Conu naznačoval, že by na tuto variantu mohlo dojít, ale tehdy to byl spíše vtip ve stylu "mám materiálu tolik, že bych z toho mohl udělat filmy tři místo dvou". Můžeme jen spekulovat, kdo /co nakonec vyhrál/o – byla to nenasytná kasa studia, nebo zdravý rozum Petera Jacksona vyjít vstříc fanouškům a povědět jim více ze Středozemě?
Ale otázek je více i na druhé straně. Přivítají rozdělení do tří filmů fanoušci, nebo budou spíše remcat? Tak jako tak, na první díl půjdou určitě a v tom případě záleží už jen na Jacksonovi, jestli nás přesvědčí a naláká do kina i na další díly. Pokud se mu podaří kvalitou vyšplhat k adaptaci Pána prstenů, není důvod se na jeden snímek navíc netěšit, naopak.
Podle některých debatujících fanoušků by však mohl být příběh natočen jako jeden film, dva byly zbytečné, a teď je čekají rovnou tři? A další faktor – čekat na celý příběh tři roky? To také nepotěší každého.
Dodejme, že první The Hobbit: An Unexpected Journey přijde tuto zimu, druhý The Hobbit: There And Back Again zimu následující a zatím nepojmenovaný třetí díl je předběžně naplánován na léto 2014.
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY