Studio Warner Bros. chce natočit prequel Osvícení

Vydáno: 31.07.2012 10:36 - Michala Benešovská | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Co se stalo dlouho před tím, než dorazila rodina Jacka Torrance do hotelu Overlook? Zajímalo to vůbec někdy někoho? Lidé z Warner Bros. došli k závěru, že nám to ukážou, ať už to bylo cokoliv.
Oficiálně se do nového filmu ještě studio Warner Bros. nepustilo, ale jeho mluvčí se pro LA Times vyjádřila, že dochází ze strany WB k "prozkoumávání možností případného prequelu".
Osvícení patří mezi nejlépe hodnocené a nejoblíbenější horory všech dob, za jeho nejznámější filmovou verzí stojí velikán světové kinematografie Stanley Kubrick. Jeho působivé pojetí Kingova románu patří s nezapomenutelným výkonem Jacka Nicholsona v hlavní roli do zlatého fondu hororu.
Ani autor předlohy Stephen King na svůj majstrštyk nezapomněl a v současné době dokončuje sequel s názvem Doctor Sleep, ve kterém sleduje osudy dospělého Dannyho. Kniha má vyjít v příštím roce.
Jaký má filmový prequel potenciál? Příběh nového filmu bude předcházet Osvícení, tedy nabízí se varianta, že bychom sledovali Jackovu rodinu nějakou dobu před tím, než se přesunula do hotelu Overlook. Ale proč? Jack ještě nezešílel, Wendy zajímavá nebyla nikdy... takže zbývá jediné filmově atraktivní téma - Danny a jeho podivné schopnosti. Nebo je zde další možnost, příběh Gradyho rodiny, která hotel obývala před Torranceovými.
Na novém snímku by mohli spolupracovat (v tom lepším případě) Laeta Kalogridis a James Vanderbilt, kteří patří k nejnápaditějším tvůrcům současnosti. Takže pokud přece jen existuje něco, co nebylo ohledně Osvícení ještě vyřčeno, byla by zde šance, že nám to právě tato dvojice zprostředkuje.
Plánované znásilnění filmu Osvícení není bohužel ojedinělé, prequelu se dočká také Psycho a v podobě dvou seriálů Mlčení jehňátek. Nám nezbývá nic jiného než pobouřeně brblat a proklínat Hollywood, protože prequelové šílenství a snaha vysvětlovat události, které nikdy nikoho nezajímaly, brzy strhnou i další klasická díla.
Zdroj: Collider


Trailer filmu Osvícení


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY