Plán premiér: 30. týden

Vydáno: 01.08.2012 17:00 - Kateřina Horáková | foto: Warner Bros. Entertainment Inc.

Polská detektivka Yuma nebo český dokument Až do města Aš, to jsou novinky, které nás nově mají potěšit v plánu premiér českých kin. Na očekávaný hit Gangster Squad si ale budeme muset počkat až do příštího roku.
Letní atmosféru jedině umocní povídkový snímek 7 dní v Havaně, který u nás bude mít premiéru 23. srpna. Podílelo se na něm celkem sedm režisérů (pro představu např. Benicio del Toro, Gaspar Noé či Elia Suleiman). V jednom z příběhů si „sám sebe“ zahraje Emir Kusturica, takže určitě je na co se těšit.
Příběh dvacetiletého Zygy, polského chlapce a kriminálníka z donucení, nám nabídne režisér Piotr Mularuk ve svém kriminálním dramatu Yuma, a to 25. října. Od 15. listopadu nás pak čeká česká dokumentární novinka Až do města Aš, dílo Ivety Grófové.
A je tu ještě jedna listopadová premiéra – 22. listopadu, bude do našich kin uveden film 7 psychopatů. Jedná se o komedii, která láká už svým obsazením. V hlavních rolích uvidíme Colina Farrella, Woodyho Harrelsona, Christophera Walkena nebo Abbie Cornish.
Kromě těchto nově hlášených premiér tu tento týden máme jen samé přesuny. Některé jsou pro filmové fanoušky méně bolestné – třeba nová adaptace románu The Great Gatsby se přesouvá jen o týden (na 10. ledna 2013) a český film Křídla vánoc se dokonce přiblížil na 14. listopadu příštího roku.
Někde je ale třeba skoro zamáčknout slzu. Slibný thriller Červená světla se odkládá na neurčito, napjatě očekávaný The Gangster Squad se ze 13. září 2012 posouvá kvůli přetáčení až na 24. ledna 2013.
Dalšími takovými změnami dále prochází třeba Sammyho dobrodružství 2 (odsunuto na 27. prosince), Občan Ztohoven (listopad 2012), Hon (10. ledna 2013) či nové dítko Bena Afflecka Argo (29. listopadu).
Minulý týden jsme se o snímku Hope Springs zmiňovali v souvislosti s jeho premiérou. Ta zůstává nezměněna, nicméně filmu přibyl český název – v tuzemských kinech bude uveden jako Druhá šance.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY