Plán premiér: 29. týden

Vydáno: 25.07.2012 09:00 - Kateřina Horáková | foto: Bontonfilm

Tento týden plán premiér filmové fanoušky asi moc nepotěší. Spousta zajímavých letošních titulů (například Nevěrníci s Jeanem Dujardinem) je odložena a ohlášené pecky nás čekají až za rok či dva - třeba noví X-meni či další Planeta opic.
Čerstvě ohlášených novinek na tento rok se dočkáme až na podzim. Dne 25. října bude mít premiéru český film Dva nula. Jedná se o dokumentární snímek Pavla Abraháma, který se během zápasu Slavie vs. Sparta věnuje především lidem v hledišti, kteří se na takové akci projevují v celé své kráse.
Na český filmový jídelníček se také vrací akční sci- fi Looper s Brucem Willisem a Josephem Gordon-Levittem. Uvidíme ho v kinech od 8. listopadu. A určitě si užijeme také drama Won't Back Down, které staví minimálně na silném obsazení – v hlavních rolích Viola Davis a Maggie Gyllenhaal (13. prosince).
Rok 2013 pak nově přinese dokument o slavném Cirque du Soleil, a to rovnou ve 3D (24. ledna). A když už jsme u 3D snímků, 4. července se do našich kin v tomto novém kabátku vrátí Den nezávislosti a 8. srpna potom Jurský park.
The Sessions je nové drama s Helen Hunt a v kinech bude k vidění od 7. února 2013. Čeká nás také komedie s Owenem Wilsonem The Internship, a to od 18. července. Od 12. září přijde do kin animák Planes, o kterém toho zatím mnoho nevíme, a ke konci příštího roku (26. prosince) nahlédneme do Secret Life of Walter Mitty. Snímek režíruje Ben Stiller.
Čekají nás i dvě české novinky. Od 28. března 2013 Sukničkáři Jiřího Menzela a od 22. srpna 2013 pak snímek Revival.
A přicházíme k tomu nejlepšímu. Na čem si budeme moci smlsnout v roce 2014? Nový snímek Darrena Aronofskyho Noah bude k vidění od 3. dubna. Pokračování povedené Planety opic s názvem Dawn of the Planet of the Apes bude znovu režírovat Rupert Wyatt a premiéru u nás bude mít 22. května. A Matthew Vaughn představí další X-Meny - sequel s podtitulem Days of Future Past by měl být do kin uveden 17. července.
A teď k méně příjemným oznámením – oddaluje se premiéra Sousedské hlídky (11. řjna), Divochů (27. září), Posledního z Aporveru (27. prosince), 7 dní hříchů (1. listopadu) a Of Men and Mavericks (22. listopadu). Na neurčito se odkládají snímky jako Tsunami, Nevěrníci nebo The Babymakers. Snad se jich nakonec přeci jen dočkáme.
V roce 2013 se oddaluje premiéra dalšího dílu Percyho Jacksona (15. srpna). Želvy Ninja uvidíme dokonce až v roce 2014 (15. května) a na rok 2014 se také přesouvá film Robopocalypse.
Nový Evil Dead, k němuž píše scénář mistr Raimi, bude k vidění až 25. dubna příštího roku. Druhý díl Šmoulů přiskotačí až 15. srpna, Walking with Dinosaurs 19. prosince a životopisné snímky Lincoln a Hitchcock jsou prozatím přeloženy na neurčito, stejně jako Phineas and Ferb.
O něco dříve naopak uvidíme snímek Hope Springs (20. září) nebo svérázné zpracování pohádky o Jeníčkovi a Mařence (už 10. ledna 2013). Také dvojka G.I. Joea s podtitulem Odveta se posouvá, a to o týden dopředu - na 4. dubna 2013. Pokračování Thora pak uvidíme už 7. listopadu 2013.
U některých snímků máme ale smůlu. I když se plán může vždy ještě změnit, aktuálně jsou zrušeny filmy Ruby Sparks, Neobyčejný život Timothy Greena nebo Killing Them Softly.
Známe i několik nových názvů. Lawless najdeme v kinoprogramech od 4. října jako Zemi bez zákona a Paranormal Activity 4 zůstává bez překladu. Rodičovský manuál uvidíme od 10. ledna 2013, Bídníky od 31. ledna. World War Z bude překládána doslovně, hledejte tedy Světovou válku Z (20. června).


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY