DVD tipy: 31. týden

Vydáno: 30.07.2012 19:00 - Kateřina Hejdová | foto: Bontonfilm

Animovaný film s ekologickou tématikou, volné pokračování legendárního Souboje Titánů a adaptace slavné knihy Guy De Maupassanta. Tento týden je opět mezi novinkami na DVD co vybírat.
DVD obal filmu Lorax Lorax (Lorax) (Bontonfilm)
Hlavním hrdinou akčního animovaného amerického hitu v hlavní roli se Zacem Efronem, Taylor Swift a Danny De Vitem je dvanáctiletý Ted, toužící získat náklonnost vysněné dívky Audrey. Chce-li uspět, musí objevit skutečný strom a příběh Loraxe, nevrlého a přesto okouzlujícího stvoření, které bojuje za záchranu světa. V opevněném městečku Thneed-Ville je totiž všechno umělé a vzduch se prodává na litry. Ted se vydá poprvé za jeho hranice, v patách je mu chamtivý starosta, jehož ziskuchtivost přes protesty Loraxe přivodila katastrofický stav životního prostředí. Film nejen pro děti milující dobrodružství je adaptací slavné knihy Dr. Seusse (uplynulo 108 let od jeho narození) z počátku 70. let.
Synopse: Fantastický svět pohádek ožívá v obrazově velkolepém dobrodružství od tvůrců filmu Já, padouch! Dvanáctiletý Ted bydlí v umělém městě, kde neexistuje žádná živá příroda. Má jedno veliké přání. Touží najít opravdový strom, čímž by zapůsobil na dívku svých snů. Proto se vydává na cestu za hranice města, kde odhaluje neobyčejný příběh Loraxe, nerudného, ale okouzlujícího tvora, mýtického ochránce stromů. Lorax je nabitý úžasnou zábavou pro každého! (oficiální text distributora)
Bonusy: vynechané scény, trailer Já, Padouch 2 a další

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Český trailer filmu Lorax

DVD obal filmu Hněv Titánů Hněv Titánů (Wrath of the Titans) (Magic Box)
Volné pokračování legendárního Souboje Titánů nesklidilo po uvedení do kin valné kritiky, potěší hlavně ty, kdo mají rádi řeckou mytologii, fantasy, hodně akce a triků. Na režisérskou židli usedl tentokrát Jonathan Liebesmann, autor Texaského masakru motorovou pilou, a po deseti letech vzkřísil opět Persea (Sam Worthington), poloboha a Diova syna, jenž se snaží v poklidu žít jako rybář a živit desetiletého syna Helia. Mezitím zuří boj o moc mezi titány a bohy, oslabenými zradami lidí. S pomocí královny Andromedy (Rosamund Pike), Poseidonova (Danny Huston) polobožského syna Argenora (Toby Kebbell) a padlého boha Hefaista (Bill Nighy) se Perseus vydává na výpravu do podsvětí, aby osvobodil svého otce (Liam Neeson) a zachránil tak celé lidstvo.
Synopse: Sam Worthington si coby Persus užívá zaslouženého válečného odpočinku a živí se jako rybář. Mezitím se ovšem rozpoutává ohromující spor. Boj o moc proti sobě svádí nikdo jiný, než Titáni v čele s pánem času Kronosem a olympští bohové v čele s Diem. Druhý jmenovaný ve válce prohrává. Jeho soukmenovci Áres a Hádes se spojí s titány a Dia zajmou. Perseus jakožto polobůh a Diův syn v jednom tak musí opět vzít spravedlnost do svých rukou a živoucí peklo, které na zemi propuklo, vrátit opět do správných kolejí.
Bonusy: vynechané scény

Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 299 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Český trailer filmu Hněv Titánů

DVD obal filmu Miláček Miláček (Bel Ami) (Bontonfilm)
Adaptace knihy Guy De Maupassanta režisérů Declana Donnellana a Nicka Ormeroda vás přenese do Paříze a druhé poloviny 19. století. Jako pomocník v Pařížských novinách začíná svou kariéru vypočítavý krasavec George Duroy (Robert Pattinson), bývalý voják a oblíbenec žen, jehož společenská prestiž stoupá díky jejich přízni strmě nahoru. Záhy získá díky starému příteli práci politického redaktora pro významný pařížský politický plátek. Clotilde de Marelle (Christina Ricci) se stane jeho oddanou milenkou a uvede ho do vyšší společnosti, Madeleine Forestier (Uma Thurman) mu pomáhá s psaním článků, do spleti jeho intrik se ale zamotá i žena jeho ředitele (Kristin Scott Thomas). Drama plné nádherných kostýmů a žen díky satirickému podtónu pobaví i poučí.
Synopse: Miláček nabízí příběh Georgese Duroye, který se na konci 19. století ocitá v Paříži a z podkrovních bytů prolezlých štěnicemi si postupně nalézá cestu až do těch nejokázalejších salonů. Díky svému důvtipu a šarmu dává sbohem chudobě a míří vstříc bohatství. Objetí prostitutek mění za vášnivé schůzky se zámožnými krasavicemi a užívá si světa, ve kterém se politici přetahují o vliv s médii, světa, který je posedlý slávou a kde sex znamená moc. Snímek Miláček je novou adaptací knihy světoznámého romanopisce Guye de Maupassanta. Její téma a prostředí je odrazem Maupassantovy vlastní novinářské kariéry, buržoazní Paříže a promiskuitního života, kde vášeň a zkušenosti vítězí nad křehkostí a nevinností. (oficiální text distributora)
Bonusy: film je distribuován bez bonusů 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Originální trailer filmu Miláček

DVD obal filmu Mezi vlky Mezi vlky (The Grey) (Bontonfilm)
Joe Carnahan uvedl loni do kin dobrodružné drama natočené v produkci bratrů Scottových o přežití člověka v nehostinné krajině a příšerných životních podmínkách. Parta ropných vrtařů pracuje v aljašské rafinérii 24 hodin denně, sedm dnů v týdnu. Když se pak po pěti týdnech vypraví na dovolenou, letadlo se za bouře zřítí do tundry. Osmero přeživších se v čele s Ottwayem (Liam Neeson) vydává na cestu domů. Za doprovodu zabijácké vlčí smečky, jejíž členy Ottway odstřeloval v okolí vrtů. Napínavý snímek potěší neobvyklou zápletkou i vhledem do složitého nitra hlavního hrdiny
Synopse: Ve filmu Mezi vlky vede Liam Neeson skupinu drsných ropných vrtařů, která se po letecké nehodě ocitá uprostřed nelítostné aljašské divočiny. Trosečníci se budou muset vypořádat se smrtelnými zraněními, krutým mrazem a navíc s nebezpečnou smečkou agresivních vlků odhodlaných k lovu. S přibývajícím vysílením se ale mužům čas na přežití neúprosně krátí. (oficiální text distributora)
Bonusy: film je distribuován bez bonusů 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Český trailer filmu Mezi vlky

DVD obal filmu Maska Maska (The Mask) (Magic Box)
Jim Carrey v roce 1994 zazářil v komedii režiséra Chucka Russella, v níž dostal hlavní roli nevýrazného bankovního úředníka Stanleyho Ipkisse. Život mu změní jednoho večera nález kouzelné dřevěné masky, za jejíž pomoci se dokáže proměnit v šaramantního lva salónů, ale i samozvaného strážce spravedlnosti. A získat srdce své milované (Cameron Diaz). Film byl nominován na Oscara za vizuální efekty, triky tu předčí ale i Carreyho divoká mimika. Z nuly se stává superhrdina, kterému na nočních městských výpravách sekunduje jeho věrný psí přítel. Maska je film pro každého, kdo má rád komické gagy a typicky americký filmový humor.
Synopse: Když ožije karikatura Texe Averyho, je to úplná smršť. Geniální komik Jim Carrey , oblečen v obleku a nabit nakažlivou energií, zde ztvárnil roli Stanleyho Ipkisse, uťáplého úředníka, ze kterého se, v okamžiku, kdy si nasadí masku, stane hrdina. Záhadná maska, kterou Stanley našel, mu umožní dělat to, co za normálních okolností není možné. Jako třeba ucházet se o přízeň Tiny (Cameron Diaz) nebo zatočit s padouchy. Pod veškerou touto bláznivou zábavou se skrývá podstata filmu: Potřebuje Stanley skutečně masku, aby se stal člověkem, jakým toužil vždy být? Prostě bourák! (oficiální text distributora)
Bonusy: 
Český dabing: ano

České titulky: ano
Doporučená cena: 199 Kč. V obchodech od 1. srpna 2012.

Trailer filmu Maska

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY