Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary zná vítěze

Vydáno: 08.07.2012 11:06 - Lukáš Havlíček | foto: MFF Karlovy Vary

V sobotních večerních hodinách byl ukončen 47. ročník karlovarského filmového festivalu. Nejlepším filmem se stal norský snímek Henrik, cenu si odnáší také domácí Polski film.
Jakmile byly všechny hvězdy a jejich úsměvy zachyceny na fotografie z červeného koberce, mohlo začít předávání cen v hotelu Thermal. A jestliže začátek festivalu patřil Helen Mirren, jeho závěr pak Susan Sarandon, které byl předán Křišťálový glóbus za přínos světové kinematografi. Tentokráte se jí nikdo neptal, jestli byla vlastně Thelma, nebo Louisa, ale zato jí všichni tleskali.
Hlavní cenu Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary získal norský snímek Henrik o dospělém muži s duší pubertálního výrostka. Představitelé filmu Polski film pak získali zvláštní uznání od poroty.
Cenu pro nejlepší herečku získala Leila Hatami za výkon ve snímku Poslední krok, nejlepším režisérem se stal Rafaël Ouellet za film Kamion a cenu za nejlepší mužský herecký výkon získal právě za roli Henrika Henrik Rafaelsen a s ním také Eryk Lubos za film Zabít bobra.
Všichni pozvaní pak byli odměněni i novým snímkem Woodyho Allena Do Říma s láskou.
Kompletní seznam oceněných filmů a výkonů naleznete na oficiálních stránkách festivalu.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY