Jack Reacher se představuje v traileru

Vydáno: 04.07.2012 18:42 - Petr Čáp | foto: Paramount Pictures

Tom Cruise se ani po dovršení padesátky nehodlá vzdát akčních rolí. Na plátnech kin proto ztvární oblíbeného knižního hrdinu Jacka Reachera. Má na to ještě? První ukázka leccos napoví.
Většina velkorozpočtových bijáků si na propagační kampani dává záležet a pokouší se zaujmout již od první ukázky. Nabité trailery ale ještě neznamenají kvalitní film a mnohdy se stane, že čím nenápadnější upoutávky film má, o to více pak dokáže překvapit. Doufejme, že Jack Reacher: Poslední výstřel bude podobný případ, neboť teaser trailer příliš nadšení nevyvolává.
Ukázka se již před několika dny na internetu objevila v nekvalitní ruské verzi s podivnými anglickými titulky, což pověsti snímku příliš nepřidalo a ozývaly se hlasy o nezáživnosti a podivné barevné paletě záběrů. Řádná anglická ukázka minimálně starosti o barevné rozhraní snímku zahání. Slyšet Cruisův hlas namísto ruského dabingu také zlepšuje dojem a drsňáckému proslovu to dodává potřebnou šťávu.
Trailer ukazuje postavu Reachera jako nemilosrdného, drsného chlapíka, který se nezastaví před ničím, aby dosáhl spravedlnosti. Jeho postupy jsou svérázné a zřejmě budou zahrnovat řadu automobilových honiček a pěstních soubojů. Ačkoliv se Cruise znatelně liší od popisu literární předlohy, roli dává charisma a v závěrečné bitce dokazuje, že je nutné s ním stále počítat.
Bohužel ukázka nenabízí jen pozitivní zprávy. Její střih je podivný a gradace téměř nulová. Trailer se k závěru příliš nežene, spíše se loudá, což jen umocňuje Reacherův pozvolný proslov, který prezentací na pilu také netlačí. Přesto lze ve změti divného střihu spatřit několik nádherných cinematických záběrů, které dávají naději, že se nakonec bude na co dívat.
Příslibem do kina je také režisér a scenárista Christopher McQuarrie, který s Cruisem spolupracoval již jako pisálek stojící za Valkýrou, sepsal příběh druhého Wolverina a především napsal výtečné Obvyklé podezřelé.
Nezbývá tedy než doufat, že příběh nebude hrát druhé housle a přebije tak zatím nepříliš přesvědčivě vypadající souboje, které nám v ukázce byly nabídnuty. Naději přiživují také pozitivní ohlasy z nedávného festivalu CinemaCon, na kterém byly promítnuty první souvislé záběry z filmu.
Start kampaně se nicméně pro běžné diváky příliš nevydařil, ale příslib do budoucna tu stále je. Doufejme, že naděje přiživí další, povedenější ukázky a my nebudeme muset váhat, zda na snímek 3. ledna příštího roku do kina zajít.

Originální teaser trailer filmu Jack Reacher
Zdroj: Empire


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY