Natáčení nové Duny opět v ohrožení?

Vydáno: 11.11.2010 07:11 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Adaptace kultovního románu je stále v nedohlednu
Kdo pravidelně sleduje informace o nové verzi kultovního sci-fi románu Duna z pera Franka Herberta, ví, že poslední roky k jeho realizaci moc nepomohly. Nejprve měla vysokorozpočtová produkce připadnout vizuálnímu mágovi Peterovi Bergovi, tvůrci pecek jako Světla páteční noci nebo Vítejte v džungli, ale ten dal radši přednost sci-fi velkofilmu Battleship.
Poté se kolem projektu motala jména jako Neil Marshall nebo dokonce Neill Blomkamp, ale vše se nakonec ustálilo na jménu režiséra Pierra Morela, jenž má za sebou akční filmy jako 96 hodin nebo Bez soucitu. Dle nejnovějších informací to však vypadá, že ani on není s projektem nadále spojován. Morel, který spolu se scénáristou Chasem Palmerem napsal prý velice kvalitní scénář - a chvíli to tak vypadalo, že by se práce měly co nejdříve rozběhnout -, je nyní uváděn u snímku už "jen" jako výkonný producent.
Studio Paramount sice film nezrušilo, ale pokud jej neuvede do výroby do jara 2011, může se stát, že o něj přijde úplně. Kolují sice zvěsti, že se studio chce od projektu distancovat úplně, ale spíše to vypadá, že chce výrobě věnovat o něco více času. Duna je totiž hýčkaná klasika, která kouká z regálu každého knihkupectví a po celém světě má milióny fanoušků, a je tedy jasné, že se s adaptací musí nakládat opatrně. Uvidíme, jestli se tento táhlý vývoj filmu, jenž prozatím trvá čtyři roky, dočká někdy svého zdárného konce.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY