Blu-ray tipy: 25. týden

Vydáno: 16.06.2012 22:33 - Honza Srp | foto: Bioscop

Příští týden přinese oscarové drama o životě Margaret Thatcherové Železná lady, klasickou gangsterku Podraz a 3D podívanou pro celou rodinu Cesta na tajuplný ostrov 2.
BD obal filmu Železná lady Železná lady (The Iron Lady) (Magic Box)
Že zajímavé téma ještě automaticky neznamená zajímavý film, jsme se již mohli přesvědčit mnohokrát. Filmový životopis nejslavnější političky všech dob Margaret Thatcherové je toho bohužel dalším důkazem. Jako poučný historický film selhává, protože je příliš úzce zaměřený na jedinou etapu života Thatcherové, jako drama je pak příliš pomalý a nudný. Jediný důvod, proč by neměl zcela upadnout v zapomnění, je brilantní výkon Meryl Streepové, která si na letošním předávání Oscarů zasloužila cenu jako snad nikdo jiný z oceněných.
Synopse: Film se zaměřuje na jedenáctileté působení Margaret Thatcherové v roli předsedkyně britské vlády s velikým důrazem na problematický mezinárodní konflikt o Falklandské ostrovy.
Bonusy: Film o filmu, Rozhovor s Železnou lady Maryl Streep

Obraz:16:9 / 2,35:1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1 / maďarsky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky:česky, maďarsky
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 20. května 2012.

Český trailer filmu Železná lady

BD obal filmu Podraz Podraz (The Sting) (Bontonfilm)
Klasika klasik a bez přehánění jeden z nejlepších filmů historie. Pokud ho neznáte, raději se o tom nikde ve společnosti ani nezmiňujte, jelikož byste byli za kulturního analfabeta. Vydání na Blu-ray discích s digitálně opraveným obrazem je tou nejlepší příležitostí, jak to napravit. Příběh o dvou zlodějíčcích, kteří se nedopatřením zapletou s mafiánským bossem, je doslova nadčasový. Paul Newman a Robert Redford předvádějí herecký koncert, a že jejich um nebyl korunován Oscary, je hřích. Zlatých sošek jinak film posbíral sedm, mimo jiné i za geniální soundtrack Marvina Hamlische.
Synopse: Johny, malý, šikovný podvodník, a jeho kumpán Luther omylem okradou poslíčka, který pracuje pro jednoho z největších a nejuznávanějších gangsterů - Lonnegana. Ten si to samozřejmě nenechá líbit, a tak musejí oba zlodějíčci vymyslet opravdu vypečený plán.
Bonusy: Umění podrazu: Třídílný dokument o vzniku filmu obsahuje rozhovory s Robertem Redfordem, Paulem Newmanem a mnoho dalšího, 100 let Universalu: Obnova klasiky: Detailní pohled na složitý proces, pomocí kterého studio chrání svůj filmový odkaz, 100 let Universalu: 70. léta: Pohled na klíčové filmy Universalu a na jejich tvůrce v průběhu této dynamické dekády, 100 let Universalu: Pozemek: Zákulisní pohled na filmová kouzla, která se odehrávají na proslulých pozemcích Universal Studios, Trailer.

Obraz: 1080p 1.78:1
Zvuk: DD český 5.1 DTS, DD anglický 5.1 DTS-HD

Titulky: české, anglické
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 20. května 2012.

Originální trailer filmu Podraz

BD obal filmu Cesta na tajuplný ostrov 2 Cesta na tajuplný ostrov 2 (3D + 2D) (Journey 2: The Mysterious Island) (Magic Box)
V roce 2008 vznikl na volné motivy slavné knihy Julese Vernea Cesta do středu Země úspěšný film pro celou rodinu. Druhé pokračování pak už nemá s původní předlohou společného vůbec nic, ale to nevadí. Napínavé dobrodružství v krásné přírodě a s pohlednými herci je sice tuctové, ale natolik kvalitně řemeslně provedené, že to nikomu nemůže vadit. Pokud si navíc vaše televize rozumí s 3D formátem, nezavřete údivem ústa až do konce titulků.
Synopse: Sean Anderson (Josh Hutcherson, který hrál stejnou roli i v předchozím filmu) dostane zakódované tísňové volání ze záhadného ostrova, z míst, kde by se žádný ostrov nacházet neměl, a tak se spolu se svým otčímem (Dwayne Johnson) vydává na průzkum...
Bonusy: Bonusový materiál ve 2D: Jste dost silní, abyste přežili na tajuplném ostrově?, Interaktivní mapa, Nepovedné záběry, Vynechané scény

Obraz: 1,78 :1 / 16:9
Zvuk: TS-HD Master Audio: angličtina 5.1 Dolby Digital: čeština 5.1, ruština 5.1, polština 5.1 (VO), maďarština 5.1, ukrajinština 5.1, turečtina 5.1, mandarínština 5.1, angličtina Audio Descriptive Service 5.1

Titulky: české, arabské, maďarské, polské, portugalské (Evropa), ruské, francouzské, finské, holandské, dánské, kastilské, norské, švédské, řecké, anglické pro neslyšící, německé pro neslyšící, italské pro neslyšící
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 20. června 2012.

Originální trailer filmu Cesta na tajuplný ostrov 2

Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY