Novinka Marka Najbrta bude soutěžit ve Varech

Vydáno: 11.06.2012 08:50 - Jana Bébarová | foto: facebook tvůrce

Polski film, jenž je úvahou o hranicích reality a fikce, ve které známí čeští herci hrají sami sebe, byl vybrán do bojů o Křišťálový glóbus.
Mezi dvanáctkou filmů, které budou na letošním 47. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech v hlavní soutěži usilovat o Křišťálový glóbus, bude mimo jiné nový film českého režiséra Marka Najbrta Polski film.
"Kruh se uzavřel. Polski film začal své natáčení před rokem na festivalu ve Varech a ve Varech jej po roce uvidí i první diváci. Mám radost a těším se, že si to se všemi herci a spolutvůrci pořádně užijeme," uvedl režisér Marek Najbrt.
Ve filmu o přátelství a absurditě hereckého života, balancujícího mezi realitou a iluzemi, se představí ústřední herecká čtveřice Marek Daniel, Pavel Liška, Tomáš Matonoha a Josef Polášek. Ve vedlejších rolích si zahráli Jan Budař a Jana Plodková, ale i polští herci Katarzyna Zawadzka a Krzysztof Czeczot.
"Nechtěli jsme natočit jen nějakou nezávaznou taškařici. Naším cílem bylo říct něco o existenci těch lidí, takže kromě fikce je ve filmu i hodně pravdy. I když řečeno s našimi hrdiny: To, že hraju sám sebe, ještě neznamená, že jsem to já..." vysvětlil režisér.
Polski film ve Varech poměří síly například s novinkou polského režiséra Jana Jakuba Kolského Zabít bobra, s debutem řeckého režiséra Ektorase Lygizose Chlapec pojídající ptačí zob či s novým filmem íránského režiséra a herce Aliho Mosaffy Poslední krok.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY