Blu-ray tipy: 24. týden

Vydáno: 09.06.2012 10:00 - Honza Srp | foto: Falcon

Vydávání Blu-ray disků se na prázdniny pořádně rozjelo. Mimo loňských úspěšných snímků Válečný kůň nebo Den zrady nám distributoři přinášejí i Scorseseho majstrštyk Kundun, pojednávající o životě dalajlámy.
BD obal filmu Válečný kůň Válečný kůň (War Horse) (Magic Box)
Zatím poslední film nejslavnějšího režiséra současnosti – Stevena Spielberga – je poctou všem zvířecím hrdinům, kteří po boku člověka bojují a také umírají ve válečných konfliktech již po tisíce let. Snímek však nedostál očekáváním a řadí se k tomu horšímu, co Mistr kdy natočil. I přesto tu máme nadprůměrný film – jen toho patosu a kýče je prostě najednou moc.
Synopse: Albert se vydává hledat svého milovaného koně Joeyho na bojiště první světové války. Ačkoli to vypadá na nemožný úkol, Joeyho hrdinné skutky za ním nechávají výraznou stopu.
Bonusy: Válečný kůň: Cesta domů, Z pohledu herce, Informace

Obraz: 1080p High Definition / 16:9 / 2,40:1
Zvuk: česky DD 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: česky, anglicky, slovensky
Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 13. června 2012.

Český trailer filmu Válečný kůň

BD obal filmu Den zrady Den zrady (The Ides Of March, ) (Magic Box)
Že je politika svinstvo, asi nikdo nepochybuje. V poslední době, ale u nás panuje přesvědčení, že takovou špínu, jakou jsme si zvolili my, nikde na světě nemají. Omyl. Den zrady sice není založen na reálných osobách, ale tváří se dostatečně realisticky, abyste uvěřili, že tak nějak se to opravdu děje. George Clooney opět ukázal, že mimo hraní zvládá i bravurně režírovat.
Synopse: Mladý ambiciózní Stephen Meyers (Ryan Gosling) získává práci pro mocného guvernéra státu Pensylvánie Mikea Morrise (George Clooney). Vysněná práce ale rychle získává trhliny, jak Stephen odhaluje nečisté prostředí zákulisí politických her.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz: 1,78:1 / 16:9
Zvuk:

Titulky: česky, maďarsky
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 13. června 2012.

Český trailer filmu Den zrady

BD obal filmu Jack a Jill Jack a Jill (Jack And Jill) (Bontonfilm)
Málokterý herec současnosti vyvolává tolik rozporuplných reakcí jako Adam Sandler. I když rozporuplných… řekněme si na férovku, že většina lidí jeho křečovitý humor prostě nemůže vystát. Proto tento film, kde si Sandler zahrál rovnou titulní dvojroli, doporučujeme pouze těm nejotrlejším. Však se také film stal rekordmanem loňského udělování Zlatých malin (cen pro nejhorší filmy roku), když si jich odnesl úctyhodných jedenáct.
Synopse: Jack (Adam Sandler) je terorizován svou sestrou Jill (Adam Sendler), a tak musí vymyslet způsob, jak ji donutit se odstěhovat.
Bonusy: Film je distribuován bez bonusů.

Obraz:16:9
Zvuk: CS 5,1 EN 5.1

Titulky: česky, anglicky
Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 13. června 2012.

Český trailer filmu Jack a Jill

BD obal filmu Kundun Kundun - život dalajlamy (Kundun) (Magic Box)
Nakolik je Scorsese univerzální režisér, dokázal i v tomto životopisném dramatu čtrnáctého dalajlámy, který v jeho filmografii zaujímá výjimečnou pozici. Dokonalý audiovizuální zážitek, který z vašeho Blu-raye vymáčkne maximum – nádherná krajina Tibetu a hudební doprovod Philipa Glasse činí z Kunduna suverénně nejumělečtější Scorseseho film. Jako úvod do problematiky okupace Tibetu neexistuje vhodnější studijní materiál, žádný div, že film hnul Číňanům pořádně žlučí, a členové natáčecího štábu mají do země navždy zakázaný vstup.
Synopse: Ve filmu sledujeme nelehký dalajlámův život od dětství po odchod do exilu. Duchovní okamžiky střídá válečné peklo okupace a o dramatické momenty není nouze.
Bonusy: Pátrání po Kundunovi, trailer

Obraz: 16:9 / 2,35:1
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1 / anglicky DTS-HD Master Audio 5.1

Titulky: česky
Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 13. června 2012.

Originální trailer filmu Kundun
Na co se z našich tipů těšíte nejvíce? Nebo jsme zapomněli zmínit váš oblíbený film a chcete na něj upozornit ostatní čtenáře? Napište svůj názor do diskuze pod článkem!


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY