Doba ledová 4 se dává do pohybu v traileru

Vydáno: 08.06.2012 17:16 - Martin Bubrín | foto: Bontonfilm

Lenochod, šavlozubý tygr, mamut a veverka se počtvrté vracejí v ambiciózním animáku, který si dělá velký zálusk na pokladny světových kin. Přijde ale do kina někdo jiný než cílová skupina, tzn. rodiče s dětmi?
Kdo by čekal, že z malého povedeného animáku vzejde filmová franšíza, která nás bude co tři roky zásobovat novým dílem? Doba ledová taková je, jenže po vzoru hollywoodských kalkulací sice stále přibývá peněz, ale ubývá kvality. O čemž jsme se ostatně mohli přesvědčit již ve trojce, která byla kromě Scratových eskapád s ořechem absolutní scenáristickou křečí.
Jenže někomu prostě stačí banda roztomilých zvířátek, několik podprahových vtípků a ohrané situace - a utratit rodinné vstupné mu vůbec nebude líto. Čtvrtý díl s podtitulem Země v pohybu útočí ještě agresivnějšími metodami na peněženky rodičů.
Pravěké dobrodružství se nám tak v traileru prezentuje bezmála jako další Piráti z Karibiku - rozbouřené moře, pirátská loď, mořské příšery a 3D atrakce, pro jistotu vše opatřené "zimmerovskou" hudbou a voiceover komentářem slibujícím "trip of the ages".
Toto zkrátka musí zapůsobit. I když nejspíše půjde o epizodicky poslepované minipříběhy s postavami, které přestaly být zajímavé přibližně na konci prvního dílu, diváci už budou prostě naučení, že když mamut a veverka, tak jedině do kina. Na rozdíl od ostatních animáků, jde sice stále o prvotřídní áčkovou řemeslnou stránku - ale bohužel bez žádné přidané hodnoty. Na to si snad budeme muset počkat až na "pixarovskou" Rebelku.

Originální trailer filmu Doba ledová 4: Země v pohybu


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY