Ron Howard představuje závodní snímek Rush

Vydáno: 30.05.2012 10:59 - Petr Čáp | foto: facebook tvůrce

Příznivci rychlých kol se musejí ve filmovém světě spoléhat převážně na sérii Rychle a zběsile. Nyní se ovšem chystá realističtější dílo, které by mohlo být svěžím vánkem mezi závodními filmy. Podívejte se, jak se takový film natáčí.
Závody Formule 1 jsou celosvětově populární zábava, která bohužel dostatečně neodráží svoji oblíbenost na filmovém plátně. Snímků s tematikou těchto okruhových závodů je jako šafránu a kvalitních ještě méně. Proto potěší, že oscarový režisér Ron Howard natáčí snímek Rush o rivalitě mezi Jamesem Huntem a Niki Laudou.
Legendární jezdce si zahrají Chris Hemsworth (Hunt) a Daniel Brühl (Lauda). Právě na soupeření těchto dvou závodníků se soustředí první videopohled na natáčení tohoto závodního filmu.
Vedle vztahu obou postav nám je přiblížen proces natáčení samotných závodů, které chce Ron Howard co nejvíce přiblížit reálným vzorům. Snaží se najít vhodnou kombinaci mezi napětím a realismem, která vtáhne diváky neseznámené s tímto prostředím a zároveň uspokojí fanoušky Formule 1.
Pohled na natáčení je to bezpochyby zajímavý a vkusně kombinuje skutečné záběry s těmi natočenými speciálně pro film. Již z tohoto videa je cítit poctivá snaha téma zpracovat co nejvěrněji. Působivě na place působí i dvě hlavní hvězdy. Doufejme, že se snímek stejným způsobem povede i v ostatních ohledech.
Po slabším snímku Dilema se pokusí Ron Howard vrátit ke své vrcholné formě a my mu budeme držet palce. Kdy se sympaticky vyhlížejícího snímku dočkáme, zatím není jasné, ale dá se předpokládat, že film bude cílit na Oscary a že se do kin podívá na podzim letošního roku, nejpozději na začátku roku příštího.

Rush Featurette #1
Zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY