Zdeněk Troška se vydá do Babovřesk

Vydáno: 20.04.2012 07:29 - Amaya Tomanová | foto: Jan Kuděla

Pokud se vám stýská po obrazech českého venkovského života, nemusíte zoufat - Zdeněk Troška chystá natáčení komedie Babovřesky s podtitulem "...z dopisu venkovské drbny". Nač se můžeme těšit?
V jižních Čechách začíná 22. května natáčení komedie v duchu trilogie Slunce, seno... s názvem Babovřesky. Snímek režiséra Zdeňka Trošky nese podtitul "...z dopisu venkovské drbny".
Mezi ústřední postavy bude patřit skupinka místních zbožných žen v čele s jistou Horáčkovou, "univerzální" drbnou, která pracuje na obecním úřadě a sedá v kostele v první lavici. O všem ví, od všeho má klíče, všude byla dvakrát... a osobuje si právo do všeho zasahovat a mluvit.
A právě do této vísky koncem jara přijíždí nový farář. Zbožné ženy čekají váženého starého důstojného pána, ale z auta vyskočí mladý, sportovní, asi třicetiletý kluk a tím to vlastně všechno začíná.
"Je to prostě film tak trochu ze života," prozrazuje režisér Zdeněk Troška. Ve filmu uvidíme Lukáše Langmajera, Lucii Vondráčkovou, Veroniku Žilkovou nebo Jiřího Pechu. Podle slov režiséra mají některé prvky ve filmu reálný základ.
Babovřesky jsou Troškovým jednadvacátým počinem a devátou komedií v pořadí, jeho posledním filmem byla pohádka Čertova nevěsta.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY