Preview: Líbáš jako ďábel

Vydáno: 18.04.2012 19:30 - Jakub Brych | foto: Falcon

Bůh tentokrát vyklidil pozice a v nové romantické komedii Marie Poledňákové se bude líbat jako ďábel. Vrací se postavy z prvního filmu a tentokrát se vypraví do exotických krajin a zažijí jistě mnoho zábavných příhod.
Líbáš jako bůh svého času slavil poměrně slušný úspěch. Necelý milion diváků v kinech rozhodně není špatné skóre a tak bylo jen otázkou času, kdy Marie Poledňáková vysype z rukávu něco dalšího. A recept zůstal prakticky stejný - obsadit české herecké stálice a napsat scénář ze života, který hlásá, že láska kvete v každém (a zde hlavně v tom pokročilém) věku.
Dějově Líbáš jako ďábel na svého předchůdce volně navazuje - opět se objeví učitelka Helena v podání Kamily Magálové, její nový přítel František (Oldřich Kaiser), bývalý manžel Karel (Jiří Bartoška), sestra Kristýna (Nela Boudová) či syn Adam (Roman Vojtek). A mnoho dalších. Čekejte ale i "nové" tváře, například Jiřího Langmajera nebo Terezu Kostkovou.
Jak můžete vidět v ukázce pod článkem, která se měla starat o propagaci filmu, příběh nás tentokrát zavede až do afrického Maroka, kam se vydává Helena s Františkem. Ti zde chtějí strávit příjemnou dovolenou, ovšem osud jim nepřeje a postupně se jim přihodí spousta veselých trampot, jako jsou ztracené kufry či setkání se starými partnery, jež vyústí v komplikované situace. Helena s Františkem se zkrátka nudit nebudou.
Otázka je, zda se tohle dá říct o případných divácích v sále. V rámci propagace filmu se sázelo ve velkém na ukázky, které pouze sázely na jeden nesmyslný výjev z filmu za druhým, vše za doprovodu laciných písní. To podstatné ale zůstává beze změny: herci jsou stejně okoukaní jako posledně a nic nenasvědčuje tomu, že by se snad mělo něco změnit k lepšímu.
Na druhou stranu je to dobrá zpráva pro ty, co si předchozí Poledňákové film užili - čeká je prostě nášup osvědčeného receptu ve stejném balení jako posledně. A to není vždy tak málo. (Obzvláště, pokud se na film díváte z komerčního hlediska...)
Líbáš jako ďábel pokračuje ve stopách svého předchůdce a bude další typickou novodobu poledňákovinou, která si svoje publikum najde a nějakou tu korunu vydělá. Když ale vezmeme v potaz mdlé ukázky a trailer a vůbec tvorbu Marie Poledňákové v posledních letech, nutně se musíme ptát, zda tím zmíněným ďáblem není spíše sama paní režisérka.
Snímek Marie Poledňákové Líbáš jako ďábel má v českých kinech premiéru 17. května 2012.

Český trailer filmu Líbáš jako ďábel


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY