Top 20 ČR: Okresní přebor si vystřílel otvírák roku

Vydáno: 03.04.2012 07:13 - Alžběta Fridrichová | foto: Bontonfilm

Celovečerní prequel úspěšného seriálu Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka u českých diváků dle očekávání zabodoval a v cestě na post nejúspěšnější české premiéry všech dob mu dokázal odolat jen Kajínek.
Takovouhle smršť asi čekal málokdo. I když recenze už od počátku snímek vcelku chválily, nikdo si vlastně nebyl jistý, jestli se z Okresního přeboru vyklube trhák. Po premiérovém víkendu je jasno. Kina promítala až pětkrát za den, a přesto kinosály praskaly ve švech – Poslední zápas Pepika Hnátka přilákal v celkovém součtu přes sto patnáct tisíc diváků. O čtyři tisíce více si z českých snímků v srpnu roku 2010 připsal jenom Kájinek.
Pohádkových čtrnáct milionů sedm set tisíc staví Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka poměrně vysoko, i když započítáme všechny Pottery (první místo si více než s dvojnásobkem drží Relikvie smrti - část 1), Edwarda s Frodem i Jacka Sparowa. Zařadil se na třináctou příčku a je letos vůbec prvním snímkem, který se do TOP 20 premiérového víkendu všech dob dostal.
Daleko za českou novinku se zařadila premiéra akčního dobrodružství Hněv Titánů, která volně navazuje na Souboj titánů. Fantasy snímek Jonathana Liebesmana vydělal téměř 5,5 milionů, což by za běžných podmínek s přehledem stačilo na zlato. I tak je ale dvaatřicet tisíc diváků velmi slušný výsledek.
Na trojku klesla česká komedie Probudím se včera, jejíž tržby překvapivě poklesly o pouhých dvacet procent, což je v konkurenci s takovým soupeřem, jako je Okresní přebor, vcelku pozoruhodné. Následuje stejně jako posledně fantasy blockbuster Hunger Games, který si aktuálně na konto přihodil asi o třetinu méně než minulý víkend.
A následující dvojice animáků dokonce slavila malý comeback. Snímek Hurá do Afriky! vystoupal o sto šedesát procent, čímž si udžel pětku od minula, a Lorax postoupil z devítky dokonce na šestku. Na sedmé místo se zařadila třetí a poslední novinka Navždy spolu s Rachel McAdams a Channingem Tatumem, kterou si nenechalo ujít skoro sedm a půl tisíce diváků.
Pět příček ztratilo životopisné drama Železná lady stejně jako premiéra minulého víkendu Miláček s Robertem Pattinsonem. Tři sta třicet tisíc bere po osmatřicetiprocentním odečtu česká komedie Čtyři slunce a zrhuba o sto méně další české želízko Modrý tygr, což je však o čtvrtinu více než posledně.
Posílil i animák Alvin a Chipmunkové 3, který se z osmnáctky vyhrabal na dvanáctku. Na třinácté místo klesl John Carter, kterému se za aktuální víkend podařilo vydělat sotva polovinu, a následují držáky Cesta na tajuplný ostrov 2 a The Artist, jejichž skóre zůstává téměř nezměněno.
Oproti tomu česká komedie Signál spadla z desítky až na šestnáctku a nejlépe nedopadl ani snímek Tohle je válka!, který za uplynulý víkend přičítá pouhých pětašedesát tisíc. Ještě hůř si ale vedla komedie Láska je láska, která bere osmnáctku, následuje drama drama Mezi vlky a konečně na dvacítce stagnuje snímek Musíme si promluvit o Kevinovi.
A zapomenout nesmíme ani na čtyři sta padesát tisíc korun, na které si za uplynulý víkend přišel pražský filmový festival Febio Fest 2012, který navštívilo na šest a půl tisíce filmů chtivých diváků.
S nadcházejícím čtvrtkem přijde velká show, alespoň pro fanoušky Jamese Camerona a jeho 3D kouzlení, protože kina znovu přivítají druhý nejúspěšnější snímek všech dob Titanic, tentokrát ve 3D. Další silnou novinkou bude v pořadí již osmý snímek ze série Prci, prci, prcičky, jeho podtitul tentokrát zní Školní sraz.
A dojde také na Sněhurku s Lily Collins a Julií Roberts, dramatičteji laděné povahy potěší čínsko-francouzský snímek Láska a modřiny nebo italsko-francouzský film Máme papeže!. A aby byl výčet kompletní, Francie přihodí komedii Víla a Španělsko horor Zatímco spíš.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 29. 3. 2012
  1. Okresní přebor - Poslední zápas Pepika Hnátka 14,7 mil (novinka)
  2. Hněv Titánů 5,4 mil. (novinka)
  3. Probudím se včera 2,7 mil.
  4. Hunger Games 1,9 mil.
  5. Hurá do Afriky! 1,7 mil.
  6. Lorax 842 tis.
  7. Navždy spolu 809 tis. (novinka)
  8. Železná lady 517 tis.
  9. Miláček 496 tis.
  10. Čtyři slunce 331 tis.
  11. Modrý tygr 233 tis.
  12. Alvin a Chipmunkové 3 161 tis.
  13. John Carter 150 tis.
  14. Cesta na tajuplný ostrov 2 135 tis.
  15. The Artist 94 tis.
  16. Signál74 tis.
  17. Tohle je válka! 65 tis.
  18. Láska je láska 47 tis
  19. Mezi vlky 45 tis.
  20. Musíme si promluvit o Kevinovi 38 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY