Blu-ray tipy: 14. týden

Vydáno: 31.03.2012 13:00 - Zbyněk Slívka | foto: Falcon

Výčet Blu-ray novinek pro první dubnový týden působí na první pohled skromně, při hlubším prozkoumání se ale vaše filmové smysly zostří a výkonná trojice Moneyball, Alois Nebel a Život v moři 3D dokáže nejednomu při výběru zamotat hlavu.
BD obal filmu Moneyball Moneyball (Bontonfilm)
Druhý snímek Bennetta Millera a podruhé velice silný zážitek. Scénář převrací klišé sportovních snímků naruby a Miller svou pečlivou režií a vypiplaností každého záběru dokáže vtáhnout i nesportovně laděného diváka do své kompozice, k čemuž mu pomáhají i výborně napsané dialogy. Brad Pitt se sice občas nevyhne okázalejším gestům, jeho výkon je ale celkově velmi civilní a jeho Billy Beane jako muž, který obrátil filozofii baseballu vzhůru nohama, si vaše sympatie zaslouženě získá. Jde si totiž za svým i přes nekonečný zástup překážek a proher, ať už životních, nebo sportovních. Své první dramatické krůčky si zde odbyl Jonah Hill, který určitě nezklamal, a to se v konkurenci Philipa Seymoura a Brada opravdu cení. Moneyball je působivý příběh podle skutečné události, který vám připomene, že je potřeba věřit sám sobě a bojovat.
Synopse: Generální manažer Oaklandu Billy Beane (Brad Pitt) stojí na prahu nové baseballové sezóny a znovu musí řešit odchody svých nejlepších hráčů za lukrativními nabídkami ekonomicky silnějších týmů. Tentokrát se Billy rozhodne jít vlastní, mnohem riskantnější cestou. Při jednom z mnoha obchodních tripů totiž narazil na sportovně zapáleného ekonoma Petera Branda (Jonah Hill), který ho seznámil se svou teorií, která baseball doslova kvantifikuje a rozebírá do statistického detailu. Billy a Peter začnou fungovat jako manažerský tým, a i když je to vedení klubu proti vůli, oba pánové podle statistických výpočtů poskládají tým z téměř nechtěných hráčů. Šance na vítězství ale rozhodně není mizivá.
Bonusy:
  • Nepovedené záběry – Ztracený Brad,
  • Billy Beane: Nová podoba hry,
  • Moneyball: V průběhu hry – Kompletní pohled do zákulisí natáčení filmu Moneyball,
  • Moneyball PS3 Tapeta/Téma,
  • Draftování týmu,
  • Adaptace filmu "Moneyball".
  • 
Zvuk: český DD 5.1, anglický DD 5.1, maďarský DD 5.1, polský DD 5.1 VO, ruský DD 5.1, turecký DD 5.1, ukrajinský DD 5.1
    
Titulky: české, slovenské, anglické, arabské, chorvatské, čínské, chorvatské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, korejské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, slovinské, turecké
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 4. dubna 2012.

    Originální trailer filmu Moneyball

    BD obal filmu Alois Nebel Alois Nebel (Bontonfilm)
    Vytříbeně stylová animace, která v "sečtělém" divákovi ihned vyvolá reminiscenci na Linklaterův Temný obraz a v neposlední řadě na vynikající herní titul XIII. Černobílá animace se z rukou českých animátorů přenesla na filmové plátno v režii Tomáše Luňáka tak povedeným způsobem, že nejen méně náročným divákům utkví v hlavě pouze špičkový grafický kabátek, kterému pumpují krev do žil charismatické hlasy Krobota, Rodena nebo Švehlíka. Na vedlejší koleji divákovy pozornosti se při pečlivějším přezkoumání ocitá děravý scénář, který tempu ostatních, plně funkčních složek filmu nestačí, což svádí k obligátnímu tvrzení, že forma opět zvítězila nad obsahem. Podobně kategorickou frázi si Alois Nebel rozhodně nezaslouží, naopak odvaha a úsilí autorů zasluhuje respekt.
    Synopse: Alois Nebel (Miroslav Krobot) pracuje jako výpravčí na železniční stanici Bílý Potok v Jeseníkách a jeho příběh začíná na podzim roku 1989. Na sklonku socialismu prožívá samotářský Nebel poklidné období, které občas narušuje tajemná mlha, ve které se mu nejčastěji zjevuje oběť 2. světové války Dorotha (Tereza Voříšková). Spletité bludiště osudu zavane do Nebelova života Němého (Karel Roden), který se svou sekyrou domáhá pomstění své matky. Nebel nakonec ztrácí hlavu a končí v blázinci, přichází o práci a odjíždí do Prahy hledat zaměstnání nové. A právě zde, na Hlavním nádraží potkává Květu (Marie Ludvíková), svou životní lásku.
    Bonusy:
  • Komentář tvůrců,
  • Film o filmu,
  • Václav Neckář & Umakart – Půlnoční,
  • Teaser, trailer,
  • Upoutávka na Alois Nebel Tour – Priessnitz,
  • Nepoužité hrané scény, animované scény,
  • Ukázka testu technologie, animační technologie rotoskopie, animatiku, storyboardu a shooting storyboard,
  • Manuály postav,
  • Previzy, plakáty, portréty,
  • Fotografie z natáčení,
  • Fotografie z premiéry filmu.
  • 
Zvuk: český DD 5.1
    
Titulky: české pro neslyšící
    
Obraz: 16:9
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 4. dubna 2012.

    Český trailer filmu Alois Nebel

    BD obal filmu Život v moři 3D Život v moři 3D (IMAX: Deep Sea 3D) (Magic Box)
    Vizuálně, jak už jsme si u IMAXu zvykli, velice výživné a pro v hodinách biologie podřimujícího diváka taky lehce edukativní. Přesto je dokument v hloubce znalostí velice opatrný, což už jsme si - u IMAXu - také bohužel zvykli. Jeho kvality tak tkví jednoznačně v trojrozměrně nadýchaném slow motion baletu.
    Synopse: Dokument z dílny IMAX se zaměřuje již podle názvu na soužití a vzájemnou symbiózu živočichů žijících velmi hluboko pod mořskou hladinou.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky DD 5.1, arabsky DD 5.1, dánsky DD 5.1, francouzsky (Paříž) DD 5.1, hebrejsky DD 5.1, holandsky DD 5.1, italsky DD 5.1, kantonsky DD 5.1, katalánsky DD 5.1, korejsky DD 5.1, mandarínsky (Tchaj-wan) , německy DD 5.1, polsky DD 5.1, portugalsky (Brazílie) DD 5.1, rusky DD 5.1, španělsky (Kastilie) DD 5.1, španělsky Latinská Amerika DD 5.1
    
Titulky: české, anglické pro neslyšící, francouzské (Paříž), italské, korejské, německé pro neslyšící, norské, polské, španělské (Kastilie), švédské
    
Obraz: 1080p High Definition, 1,85:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 4. dubna 2012.

    Originální trailer filmu Život v moři 3D

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšíte ve 14. týdnu roku 2012?







    Podívat se na výsledky




    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY