Blu-ray tipy: 11. týden

Vydáno: 11.03.2012 07:35 - Zbyněk Slívka | foto: Focus Features

Příští týden nás čeká doslova trojrozměrné animované krupobití aneb Dreamworks šlape na paty Pixaru. A tím rozhodně neobvykle početná smršť disků nekončí. Silný triumvirát Pianista, Mullholand Drive a Billy Elliot, doplňuje prequel jednoho z nejatmosféričtějších hororů všech dob - Věc
BD obal filmu Pianista Pianista (The Pianist) (Magic Box)
Citlivé téma holokaustu se v povolaných rukou Romana Polanského proměňuje v nesmazatelnou a osudovou výpověď jednotlivce, která se po právu zapsala čitelně do filmových a zároveň oscarových dějin. Polanski volí místy velice naturální formu, která nacistické zlo posouvá za lidskou hranici chápání, a téměř zázračně proběhl minovým polem patosu, který přenechává svým kolegům. Adrien Brody z plátna prakticky nesleze a rozhodně zaslouží absolutorium. Velkou výhrou Polanského je casting obecně plný "neznámých" evropských herců, kteří na sebe zbytečně nestrhávají pozornost, tím více vás osudy jejich postav donutí k slzám.
Synopse: Skutečný příběh Wladyslawa Szpilmana (Adrien Brody) vypráví osudy tohoto talentovaného klavíristy židovského původu, jemuž německá nacistická mašinérie zahubila celou rodinu a sám Szpilman si prošel stejně jako všechny oběti války osobním peklem a jen s vypětím všem sil německou okupaci přežil.
Bonusy:
  • Příběh přežití: Jak se točil Pianista,
  • Rozhovor se scenáristou Ronaldem Harwoodem,
  • Rozhovor se scenáristou Andrzejem Szpilmanem,
  • Rozhovor s Danielem Szpilmanem,
  • Původní trailer.
  • 
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Pianista

    BD obal filmu Mulholland Drive Mulholland Drive (Magic Box)
    Mistr deziluze a mysteriozna David Lynch dotahuje v Mulholland Drive svůj nezaměnitelný styl do stadia vybroušeného klenotu a divákovi z toho zůstává rozum stát. Lynch je nepředvídatelný vypravěč a díky jako ostatně vždy precizně budované atmosféře (pozvolný průchod kamery šerými chodbami bytu napínal k prasknutí již v Lost Highway) diváka dostane do stadia vrcholného očekávání, aby zničehonic práskl bičem a divák se v moři symbolů, postav nejednoznačných identit a emocí může utopit.
    Synopse: Ve spletitém vyprávění jsme nejdříve svědky nehody, kterou přežije jako jediná Rita (Laura Harring) a silně otřesená se uchýlí do opuštěného apartmá poblíž Sunset Boulevardu. Svou roli v rámci komplikovaného příběhu sehrává režisér Adam Kesher (Justin Theroux), jemuž investoři diktují obsazení hlavní role v jeho novém filmu, což Adam kategoricky odmítá. Brzy je ale přesvědčen o opaku. A do toho přijíždí mladá herečka Betty (Naomi Watts), která se ubytovává ve volném apartmá své tety, kde narazí na dezorientovanou Ritu, s níž začne postupně odhalovat Ritinu skutečnou identitu, původ pětadvaceti tisíc dolarů v Ritině kabelce a účel tajuplné modré skříňky. Komplikované odpovědi, které nacházejí, jsou velice znepokojivé.
    Bonusy:
  • Úvod Thierryho Jousseho,
  • V modré krabici,
  • Na cestě do Mulholland Drive,
  • Zpět do Mulholland Drive.
  • 
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Mulholland Drive

    BD obal filmu Billy Elliot Billy Elliot (Magic Box)
    Billy Elliot odhalil naplno fakt, že Stephen Daldry před námi svůj divadelní původ neschová a přívlastek uměleckého dramatika mu nikdo neodpáře. Potenciál předlohy včetně dominantního kontrastu dvou světů vymačkává do poslední kapky a intenzivní emoce herců jsou potom přirozeným otiskem divadlem zpevněné disciplíny, kterou si Daldry na place sjedná. Mladičký Jamie Bell je ve své trnité cestě za snem strhující, velkou pozornost si ale určitě zaslouží také opomíjený Gary Lewis, který hraje otce Billyho Elliota. Své postavě dává zpočátku tvář třídními dogmaty omezeného dělňase a jeho finální oběť je společně s Lewisovým výkonem pro burácející vyznění emocí důležitá.
    Synopse: Jedenáctiletý Billy (Jamie Bell) vyrůstá v hornické rodině a pokračuje v tradici svého otce (Gary Lewis) navštěvováním boxerského kurzu v místní tělocvičně. Od počátku ho více než boxerský ring zajímají ladně se pohybující dívky v baletní škole. Uchvácen elegancí baletního kroku začne taneční třídu navštěvovat pravidelně a plný nadšení pronikat do hloubky tance na špičkách. Trenérka Wilkinsonová (Julie Walters) v Billym vycítí talent a věnuje mu hodiny soukromé přípravy, jejímž cílem je konkurz na prestižní baletní školu. V tu chvíli začne Billy narážet na rodinné hodnoty, které se s jeho talentem ideově rozcházejí.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DTS-HD Master Audio 5.1, anglicky DTS-HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Billy Elliot

    BD obal filmu Věc: Počátek Věc: Počátek (The Thing) (Magic Box)
    Prequel ke kultovní Carpenterově Věci mohl dopadnout všelijak. V rukou neznámého holandského režiséra Mathijse Van Heijningena Jr. ležel obrovský potenciál a samozřejmě na něj byl vyvíjen velký tlak ze strany fanoušků geniálního Carpenterova majstrštyku. Zcela logicky jde o úplně jinou filmařinu, třicet let mezi oběma snímky smazat nelze, přesto si Van Heijningen Jr. udržel vlastní rukopis, nesnaží se opisovat a jde si svou cestou. První polovina je sice pomalejší a více evokuje vzpomínky na plíživý Carpenterův styl, v části druhé už Holanďan využívá výdobytky moderních triků a chrlí na nás s dobře dávkovanou gradací jednu gore akci za druhou. Navíc nezapomíná ani na těžce oddychující postavy, které chtě nechtě prozkoumávají nejtemnější zákoutí vědecké základny a obvykle tam i nacházejí bolestivou smrt. The Thing bude vždy jenom jeden, Heijningen svým prequelem ale rozhodně obohatil už tak hutný příběh a přidal do něj hodně svého. Navíc to zakončení ve vás evokuje jedinou možnost. Pustit si ihned po skončení titulků Carpenterovo "pokračování".
    Synopse: Mezinárodně složený vědecký tým objeví v ledových hlubinách Antarktidy mimozemské stvoření, které je zakonzervováno mrazem. Vzrušující nález vědecký tým názorově rozdělí a situace nakonec vykrystalizuje v ten nejděsivější scénář. Mimozemský tvor z ledového kvádru na výzkumné stanici unikne, a jelikož ovládá schopnost dokonale napodobovat jakýkoliv živý organismus, jsou životy všech vědců ohroženy.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DTS - HD Master Audio 5.1, anglicky DTS - HD Master Audio 5.1
    
Titulky: české
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Český trailer filmu Věc: Počátek

    BD obal filmu Shrek Shrek 3D (Magic Box)
    Vynikající, parodicky laděná pohádka plná vtipných narážek (ať už slovem nebo obrazem) na pohádkové příběhy a persony nejzvučnějších jmen (favoritem je muzikálová exhibice frantíka Robina Hooda). Sedm scenáristů dokázalo vyprodukovat příběh, ve kterém se nešetří vybroušeným humorem (na každého se dostane) a zamilovaný pár Shrek s Fionou vás chytí za srdce pevněji než leckterá romantická prvoplánovka. Shrek se i díky permanentně vtipnému sidekickovi Oslíkovi (jako obvykle nezastavitelná vyřídilka Eddieho Murphyho) stal animovanou klasikou, která vždy umí rozesmát. Mimo zápis je třeba dodat, že Eddie Murphy po letech konečně našel svou parketu (prosím, nechápejte tuto poznámku ironicky :-)).
    Synopse: Shrek (Mike Myers) si až doposud žil spokojeně ve své bažině. Čáru přes rozpočet mu udělala kolonie pohádkových postaviček, která se nastěhovala do jeho domoviny. Ze svého království je totiž vyhnal zakrslý Lord Farquaad (John Lithgow) a právě s ním si jde zelený zlobr celou situaci vyřídit. Farquaad touží po královském titulu a k němu vede jediná cesta. Svatba s princeznou Fionou (Cameron Diaz), která je ovšem uvězněna ve věži obývané drakem. Dohodne se proto se Shrekem, že vezme vyhoštěnce zpátky, pokud pro něj zlobr Fionu zachrání. Shrekova záchranná mise je úspěšná, i díky novému příteli Oslíkovi (Eddie Murphy), a zjevně překvapená Fiona společně se Shrekem a Oslíkem odjíždí za Farquaadem. Společný návrat Shreka a Fionu citově sblíží a pro královsky naladěného Lorda to nebude jediné překvapení.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, finsky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, řecky DD 5.1, francouzsky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, švédsky DD 5.1, polsky DD 5.1, thajsky DD 5.1, norsky DD 5.1, dánsky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Shrek

    BD obal filmu Shrek 2 Shrek 2 3D (Magic Box)
    Větší a vtipnější než první Shrek, přičemž využívá všechny jeho chutné ingredience. Užijete si samozřejmě nezastavitelnou klapačku Oslíka Murphyho nebo celou řadu vtipných parodií (dostane se i na Spider-Manův polibek vzhůru nohama). Trefou do černého je pak postava Kocoura v botách, která svým španělským šarmem (horkokrevný výkon Banderase) krade jakoukoliv scénu výhradně pro sebe. Pod palbou tvůrčích nápadů a zaslouženého zlobřího happy endu si možná ani neuvědomíte, jakou vizuální lahůdkou Shrek 2 je.
    Synopse: Zlobří novomanželé Shrek (Mike Myers) a Fiona (Cameron Diaz) jsou šťastně svoji a společně si lebedí v jejich domácké bažině. Shreka ovšem čeká zásadní novomanželská zkouška, a to setkání s královskými rodiči Fiony. Královský pár zažívá šok nejen ze zlobřího ženicha, ale především z do zelena vybarvené dcery. Na scénu navíc vstupuje královská celebrita Víla kmotřička (Jennifer Saunders) se svými intrikami, kterými se pokusí protlačit synáčka, prince Krasoně (Rupert Everett), na královský trůn. Shrek bude muset za svou lásku k Fioně znovu bojovat a nápomocen mu bude jeho věrný druh Oslík (Eddie Murphy) a nově také Kocour v botách (Antonio Banderas).
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, thajsky DD 5.1, francouzsky DD 5.1, švédsky DD 5.1, řecky DD 5.1, dánsky DD 5.1, finsky DD 5.1, polsky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, norsky DD 5.1, maďarsky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Shrek 2

    BD obal filmu Shrek Třetí Shrek Třetí 3D (Shrek The Third) (Magic Box)
    Do třetice už to Dreamworks nevyšlo a vysoká laťka, kterou první dva díly nastavily, funguje v tomto případě jako zasloužená gilotina. Každopádně ani jako samostatný kus by Shrek Třetí neodešel z ringu po svých. Kamenem úrazu je úplně nový tvůrčí tým a logicky jiné pojetí. Jejich největším selháním je prostoduchý a nezajímavý příběh, kterému chybí typicky shrekovský drive a svěží humor. Na druhou stranu infantilními a nevypointovanými fórky armáda scenáristů nešetří. Absolutní rezignace na popkulturní narážky, osekání zábavnosti sidekicků Murphyho a Banderase a nové nezajímavě představené postavy v konečném dojmu podtrhují unylý dojem z pokračování, které mělo vydělat balík a taky se mu to podařilo.
    Synopse: Král Harold (John Cleese) umírá a přímým nástupcem trůnu je náš zelený hrdina s trumpetíma ušima, rek zvaný Shrek (Mike Myers). Ten se však do kralování zrovna nehrne a raději se vydává hledat svou náhradu, která má tvář Fionina bratrance, teenagera Artuše(Justin Timberlake). Shrekova odjezdu využívá ve stínu číhající princ Krasoň (Rupert Everett), který si za pomoci pohádkových zloduchů uzme království Za sedmero horami pro sebe. Osamělá Fiona (Cameron Diaz) se ovšem nedá a až do Shrekova návratu se zlobří odvahou brání své království a zároveň skrývá jedno velké tajemství.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, řecky DD 5.1, finsky DD 5.1, švédsky DD 5.1, polsky DD 5.1, dánsky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, francouzsky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, thajsky DD 5.1, norsky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Shrek Třetí

    BD obal filmu Shrek: Zvonec a konec Shrek: Zvonec a konec 3D (Shrek Forever After) (Magic Box)
    Alespoň zčásti se podařilo Shrekovi vrátit do zajetých kolejí prvních dvou dílů. Bezvýchodná křečovitost Shreka Třetího je zapomenuta a tvůrci znovuoživili celou sérii, i když by podle názvu mělo jít o díl závěrečný, ale znáte producenty. Krize středního věku se přenesla ze scenáristů předešlého dílu na samotného Shreka, a přestože ohňostroj vtipu jedničky a dvojky není ohrožen, zívat nudou určitě nebudete. V rytmu již tradičně brilantní a kreativní animace zažívají vzkříšení téměř pohřbení pánové Oslík a Kocour v botách a drobnými vtípky prošpikovaný příběh celkový pozitivní dojem prohlubuje.
    Synopse: A protože i do třetice všechno dobře dopadlo, užívají si Shrek (Mike Myers) s Fionou (Cameron Diaz) a jejich třemi ratolestmi zaslouženou rodinou idylku. Do jejich života vstupujeme ve chvíli, kdy je ze Shreka opravdová celebrita, která rozdává podpisy na počkání a o klidném soukromí si může nechat jenom zdát. Doma se potom nezastaví, tři malá zlobřata a Fiona mu dávají zabrat a Shrek jako každý chlap začne vzpomínat na dobu, kdy si byl svým vlastním pánem. Této situace vychytrale zneužije prodavač iluzí Rampelník (Walt Dohrn), se kterým Shrek podepíše smlouvu a ta ho přenese do alternativní reality, v níž jsou zlobři lovnou zvěří a jediná cesta, jak vše vrátit do normálu, je znovu získat srdce vůdkyně zlobřího odboje Fiony.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 5.1, francouzsky DD 5.1, norsky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, maďarsky 5.1, dánsky DD 5.1, finsky DD 5.1, švédsky DD 5.1, polsky 5.1, thajsky DD 5.1, řecky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Shrek: Zvonec a konec

    BD obal filmu Jak vycvičit draka Jak vycvičit draka 3D (How To Train Your Dragon) (Magic Box)
    Dechberoucí animák, který především ve druhé polovině nabere strhující tempo, které mu může drtivá většina hrané konkurence jen tiše závidět. Sledovat sbližování mladého vikingského chlapce a jeho dráčka je prvním vrcholem snímku, přičemž vzrušující průlety obou hrdinů mezi skalními útesy jen zvýrazní nesmazatelný úžas, který se vám zabydlí na tváři. Práce animátorů v rukou režijního tandemu sahá po metách nejvyšších (akademici skálopevně dali přednost Toy Story 3: Příběh hraček) a zpracování samotné Toothless aka Bezzubky žene emocionální vyznění některých scén do v animácích zřídkakdy přístupných dimenzí. Vynikající práce herců za mikrofonem (taťka Butler válí) a Powellovým soundtrackem podkreslená vikingská nálada jen kompletují spontánní nadšení.
    Synopse: Ve vesnici plné drsných Vikingů žije i chlapec Škyták (Jay Baruchel), který je obecně považovaný za měkotu. Jeho otcem je ke všemu náčelník Kliďas Velikán (Gerard Butler), který se snaží všemožně v synovi probudit ryzího vikingského ducha, ale ani jemu se to nedaří. Vikingové od nepaměti bojují s draky a právě zabití draka je považováno za okamžik, který dělá z rozklepaných chlapců skálopevné chlapy. I Škyták si proti své vůli musí projít výcvikem, který ho připraví na ohnivou konfrontaci. Při pravidelném útoku draků na vesnici se Škytákovi podaří sestřelit z oblohy téměř legendárního draka – Noční Fúrii. Bohužel ho přitom nikdo neviděl a naopak je všem ještě více pro smích. Tím větší vzrušení mu ale nabídne nevinná procházka lesem, při níž narazí právě na zraněnou Noční Fúrii, která kvůli zásahu Škytáka nemůže vzlétnout. Chlapec se přes počáteční vzájemný strach s drakem spřátelí a oba sehrají významnou roli při revoluci ve vztahu mezi rodem Vikingů a Draků.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
  • Megamysl: Trailer.
  • 
Zvuk: česky 5.1, švédsky DD 5.1, maďarsky 5.1, thajsky DD 5.1, norsky DD 5.1, finsky DD 5.1, řecky 5.1, arabsky 5.1, dánsky DD 5.1, polsky 5.1, anglicky Dolby TrueHD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Jak vycvičit draka

    BD obal filmu Kung Fu Panda Kung Fu Panda 3D (Magic Box)
    Kung Fu Panda by se s okem přimhouřeným dal shrnout jako animák, jehož velkou inspirací jsou bojovky s Jackie Chanem, přičemž jediným zanedbatelným rozdílem je, že Jackie Chan (střihl si hlas mistra Opičáka) je symbolem akrobacie za hranicí lidských možností, kdežto panda Po má hlas i postavu divocha Jacka Blacka (jako vždy procítěný uragán). Vynalézavost bojových scén je v rámci dle východních tradic podané story nejsilnějším prvkem filmu a nenásilně dávkovaným humorem tvůrci potěší nejen diváky školou povinné. Znalci hollywoodského universa si určitě vychutnají prvotřídní dabing, kde má logicky nejvíce prostoru Jack "Awesomeness" Black, následovaný Dustinem Hoffmanem, Angelinou Jolie nebo již tradičně zlým Ianem McShanem.
    Synopse: Starobylá Čína byla vždy Mekkou kung fu a obtloustlý panda Po (Jack Black) od kolébky s obdivem vzhlížel k jeho mistrům. Většinu života tráví v restauraci svého otce a jeho sen stát se kung fu bojovníkem je spíše zbožným přáním. Přesto se Po vydá po nekonečných schodech do paláce v rodném Údolí klidu, aby spatřil na vlastní oči volbu Dračího bojovníka, který má ochránit zemi před děsivou pomstou z vězení uniknuvšího tygra Tai Lunga (Ian McShane). Guru Ugveje po krkolomné shodě okolností ukáže prstem právě na Poa a mistr Sifu (Dustin Hoffman) stojí před přetěžkým úkolem. Udělat z Poa za pomoci ostatních mistrů skutečného Dračího bojovníka, který dokáže zastavit Tai Lunga.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, rusky DD 5.1, maďarsky DD 5.1, finsky DD 5.1, polsky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,35:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Kung Fu Panda

    BD obal filmu Kung Fu Panda 2 Kung Fu Panda 2 3D (Magic Box)
    Kung Fu Panda 2 si uchovává zábavnost jedničky, bohužel až příliš často přežvykuje původní nápady, nepřichází prakticky s ničím novým a záporák Páv Shen by v přímé konfrontaci s tygrem Tai Lungem dostal řádně naloženo. Pouhé převaření původního konceptu tentokrát stačí jen k jednorázovému pobavení bez nutkání vidět znovu. Nicméně za zmínku stojí výtvarná stránka, která navazuje na vytříbený styl prvního dílu
    Synopse: Po (Jack Black) už si naplno a se vší parádou užívá pozici Dračího bojovníka. Společně se svým pěti kamarády, mistry Tygřicí (Angelina Jolie), Kudlankou (Seth Rogen), Jeřábem (David Cross), Zmijí (Lucy Liu) a Opičákem (Jackie Chan) se ovšem musejí vydat napříč Čínou, aby zastavili nekompromisní tažení zhrzeného mistra Shena (Gary Oldman), který disponuje smrtonosnou zbraní. A v sázce je existence samotného umění kung fu, které budou naši hrdinové tělem i duší bránit.
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky DD 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, polsky DD 5.1, rusky DD 5.1, norsky DD 5.1, švédsky DD 5.1, finsky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 2,40:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Kung Fu Panda 2

    BD obal filmu Megamysl Megamysl 3D (Megamind) (Magic Box)
    Megamind stál balík - 130 milionů - a minimálně z diváckého hlediska jde o povedenou taškařici, která si tropí legraci z náročného údělu zloducha, se kterým modrohlavý Megamind od narození bojuje. Výsledkem je opravdu nespočet většinou trefných narážek, které, pokud máte nakoukáno, budou padat na úrodnou půdu. Je potom otázka, jaký podíl rozpočtu pohltila brilantní práce animátorů a kolik slízly celebrity. Vizuálně je totiž Megamind v čím dál početnějším zástupu animáků už jen v těsném závěsu za stále ještě nedostižným Pixarem a například finální souboj snese ty nejpřísnější měřítka od režie po střih. Argumentem k dobru tvůrců je, že jim nešlo o žádné hluboké poselství, popřípadě varovně vztyčené ukazováčky, nýbrž o čistě zábavnou a hravou jízdu, která svůj účel splní, i když jednorázově.
    Synopse: Osudy Megamysli (Will Ferrell) a Metromana (Brad Pitt) se od sebe doslova odrazily ihned po narození a právě osud je zcela záměrně postavil na opačnou stranu universa vymezeného dobrem a zlem. Padouch Megamysl a superhrdina Metroman. Oba si užívají své místo pod sluncem podle zažitého scénáře. Megamysl ztropí něco hodně zlého a Metroman ho pošle za katr, přičemž Megamysl se po důmyslném úniku opět vrací na scénu. Co se ale stane, když Megamysl "promění" Metromana v hromádku kostí a najednou nikdo nestojí v cestě jeho pekelných plánů?
    Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete: Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4 Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.
    Bonusy:
    
Film je distribuován bez bonusů.
    
Zvuk: česky 5.1, maďarsky 5.1, finsky DD 5.1, dánsky DD 5.1, řecky 5.1, anglicky Dolby True HD 7.1, rusky DD 5.1, švédsky DD 5.1, norsky DD 5.1, polsky 5.1, thajsky DD 5.1
    
Titulky: žádné
    
Obraz: 16:9, 2,35:1
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Megamysl

    BD obal filmu Anonym Anonym (Anonymous) (Bontonland)
    Roland Emmerich se poprvé v kariéře pustil do látky, která nebude obsahovat masovou destrukci a akce byste se v ní nedořezali. Řeč je o snímku Anonym, kterým nás chce německý destruktor přesvědčit o faktu, že ani žánr dramatický mu není cizí. Přinejmenším zajímavý námět, zpochybňující Shakespearovo autorství, je dostatečně výživný pro rozehrání všemožně jedovatých intrik a Emmerich nejen jimi diváka zahltí a je na každém z nás, jak si postavy zařadíme a přebereme jejich pohnutky a motivace. Vypravěčská lehkost Rolandovi prostě chybí, a když nemůže děj okořenit eye candy demolicí, stojí před divákem ve své režisérské nahotě. Příběh proto působí nepřehledně a ani většinou nevýrazní herci, s výjimkou Rhyse Ifanse, šedivý dojem nevylepšují. Výprava a záběry Londýna z ptačí perspektivy (ohromující nájezdy kamery) jsou přitom vynikající a i ta špetka střelným prachem dávkované akce vám připomene, že za kormidlem stojí kapitán, který je mnohem lepším bavič než vypravěč.
    Synopse: Náš příběh se odehrává v Anglii za vlády královny Alžběty a spekuluje o otázce, nad kterou polemizovala již řada osobností. Kdo je skutečný autor divadelních her Williama Shakespeara? Za posledních několik století o tom byly popsány stohy papíru a jednu z možných odpovědí na výše zmíněnou kontroverzní otázku nám předkládá autor příběhu nazvaného Anonym.
    Bonusy:
  • Komentář režiséra Rolanda Emmericha a scenáristy Johna Orloffa,
  • Kdo je skutečný William Shakespeare?,
  • Prodloužené & alternativní scény,
  • Pronést proslov… ,
  • Víc než speciální efekty.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, maďarský 5.1, polský 5.1, ruský 5.1, turecký 5.1, ukrajinský 5.1
    
Titulky: české, slovenské, anglické, arabské, bulharské, čínské, estonské, řecké, hebrejské, hindské, maďarské, islandské, litevské, polské, portugalské, rumunské, ruské, srbské, slovinské, turecké, ukrajinské
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Český trailer filmu Anonym

    BD obal filmu Prci, prci, prcičky 2 Prci, prci, prcičky 2 (American Pie 2) (Bontonfilm)
    Pokračování základního kamene teenagerovských komedií se doslova zuby nehty drží v mantinelech stravitelnosti. Humorem se šetří na úkor pseudolechtivých scén, kterých se nadržené mladé publikum stejně nedočká, a nejvíce paradoxně pobaví ty chlívem (pouze) zavánějící. Ani žolík prvního dílu Eugene "S penisem ti poradím" Levy už nemá čím překvapit a to znamená konec srandy.
    Synopse: Naši staří známí, nešika Jim (Jason Biggs), sympaťák Kevin (Thomas Ian Nicholas), sporťák Oz (Chris Klein), do Stifflerovy mámy zamilovaný Finch (Eddie Kaye Thomas) a věčně nadržený chlívek jménem Stiffler (Seann William Scott), mají za sebou rok na univerzitě a na pány čekají prázdniny. A protože si je chtějí pořádně užít, pronajmou si dům na pláži, který je ideálním místem pro párty plné sexy kočiček, které čekají, až si je chlapci uloví. Jak už jsme u našich hrdinů zvyklí, cestu k dívčím srdcím provází nespočet často choulostivých karambolů.
    Bonusy:
  • Necenzurované vynechané scény a vystřižené záběry!,
  • Z natáčení filmu Prci, prci, prcičky 2,
  • Prci, prci, prcičky: Školní sraz - Pohled dovnitř.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, portugalský 5.1, maďarský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, řecké, maďarské, rumunské, polské, ruské, turecké, rumunské, thajské
    
Obraz: 16:9, 1.85:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Prci, prci, prcičky 2

    BD obal filmu Prci, prci, prcičky 3: Svatba Prci, prci, prcičky - svatba (American Pie: The Wedding) (Bontonfilm)
    Určitě zábavnější a lechtivější (v rámci možností povedená rozlučka se svobodou) než unylá dvojka. Paradoxně za to může místy nesnesitelný Stiffmeister, jemuž scenárista dal více prostoru než v obou předešlých dílech dohromady, a přestože Sean William Scott tlačí na pilu mládencovy demence, jak jen to jde, několikrát se do černého trefí. Sofistikovanější protipól humoru má v popisu práce dle tradic spolehlivý Eugene Levy. V subžánru teen komedií a pro náctileté povedená taškařice, pro vyzrálejší publikum stravitelná jen s příslibem odměny sexuálního ražení.
    Synopse: Studentská léta jsou nenávratně pryč a Jim (Jason Biggs) se rozhodne požádat svou lásku Michelle (Alyson Hannigan) o ruku, a protože je rozený zmatkář, musí ho na poslední chvíli zachraňovat všudypřítomný otec (Eugene Levy). Do svatby sice zbývá jen čtrnáct dní, ale jeho kamarádi nelení a tradičně aktivní Stifller (Seann William Scott) zorganizuje Jimovu rozlučku se svobodou. Ta sice proběhne opět na divoko, ale Jim s vypětím všech sil zůstává v očích rodičů Michelle mužem číslo jedna. Den svatby se ovšem neúprosně blíží a Jim musí být maximálně pozorný, protože především Stifller je v oblasti průšvihů více než kreativní.
    Bonusy:
  • Necenzurované vynechané scény a vystřižené záběry!,
  • Komentáře herců a režiséra,
  • Prci, prci, prcičky: Školní sraz - Pohled dovnitř.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, portugalský 5.1, maďarský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, řecké, maďarské, korejské, rumunské, polské, ruské, turecké, rumunské, thajské
    
Obraz: 16:9, 2.35:1
    Doporučená cena: 399 Kč. V obchodech od 14. března 2012.

    Originální trailer filmu Prci prci prcičky - svatba

    BD obal filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část (Twilight Saga: Breaking Dawn: Part One ) (Bontonfilm)
    Poté, co si na Twilight sérii vylámal zuby i hardcore vampýrolog David Slade, přebral po něm pomyslnou štafetu Bill Condon. Tento kovaný dramatik bojuje stejně jako jeho předchůdci s dialogovou prázdnotou úzce propojenou se školáckou naivitou a plytkostí scénáře. První hodina se vleče v duchu předchozích šesti, a přestože začínáme nablýskanou svatbou Belly a Edwarda, kterou nejlépe charakterizují "vtipné" proslovy svatebčanů, kapesníky potřebovat nebudete. Veškerý žádný děj je jako vždy zarámován Bellou a Edwardem, kteří se líbají na gauči, u krbu, pod gaučem, v krbu a pořád dokola, dokud Bella neotěhotní. A právě těhotenství Belly, které vyvolá v rámci Twilight pravidel velmi nebezpečné konsekvence, alespoň částečně dovoluje Condonovi ukázat, že tam nesedí zbytečně a ve scéně porodu dává Twilight obdivovatelům okusit i část svého umění a jde rozhodně o nejvíce zneklidňující okamžiky celé ságy. Přes veškeré výtky jde o dějově i filmařsky nejlepší díl tohoto bezzubého upířího odvaru pro náctileté.
    Synopse: Hluboký cit mezi Bellou (Kristen Bell) a Edwardem (Robert Pattinson) je definitivně stvrzen a mladý pár milenců vstupuje do svazku manželského. Bella s Edwardem ihned po svatbě odjíždějí na svatební cestu do Rio de Janeira, kde si můžou nerušeně užívat své líbánky. Pocitově rozpolcená Bella, která bezmezně miluje svého muže Edwarda, ale zároveň chová více než upřímnou náklonnost k vlkodlaku Jacobovi (Taylor Lautner), náhle zjišťuje, že je těhotná. Mladý pár se ihned vrací domů, jelikož plod roste nepřirozeně rychle. Těhotenství s upírem je pro Bellu smrtelně nebezpečné, a protože se dítěte nechce vzdát, musí být proměněna v upíra, aby porod přežila. Její rozhodnutí vstoupit do klanu upírů navíc dlouhodobě vyvolává silné nepokoje mezi upíry a vlkodlaky.
    Bonusy:
  • dvě hodiny dokumentů, ukázek a filmů,
  • dvě hodiny zaplněné bonusy, jako jsou svatební film Belly a Edwarda,
  • dokument o jejich svatební cestě i o Jacobově volbě.
  • 
Zvuk:český 2.0, anglický 5.1, polský 2.0 VO
    
Titulky: české, anglické, polské, rumunské
    
Obraz: 16:9, 1,85:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 16. března 2012.

    Český trailer filmu Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část

    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšite v 11. týdnu roku 2012?













    Podívat se na výsledky




    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY