Blu-ray tipy: 8. týden

Vydáno: 18.02.2012 08:00 - Zbyněk Slívka | foto: Warner Bros. Pictures

Pokud si chcete aktuální mrazivou náladu ještě o stupínek vygradovat, Soderberghova Nákaza je pro daný účel rozhodně tím pravým ořechovým. V opačném případě se budete muset spokojit s komediálním talentem Ryana Reynoldse a Jasona Batemana, kteří jsou V cizí kůži.
BD obal filmu Nákaza Nákaza (Contagion) (Magic Box)
Soderbergh se vším, proč ho někteří nemusí a jiní naopak žerou. Téma epidemie v jeho zpracování působí nepříjemně reálně, kdy jen zřídkakdy propíchne diváka silnou emocí (v těch několika momentech to ovšem stojí za to) a většinu času jen s ledovým klidem a za doprovodu chladného elektronického soundtracku Cliffa Martineze servíruje mrazivou atmosféru globální katastrofy, která přesahuje rozměr epidemie. Velice umně přepíná z osobních příběhů do globálního průběhu celé tragédie a snímek díky tomu působí celistvě a komplexně. Závěrečné shrnutí je sice možná trochu uspěchané, ale výsledný dojem rozhodně nekazí.
Synopse: Beth (Gwyneth Paltrow) se vrací z obchodního zaoceánského tripu, přičemž si stihne sjednat rande se svým bývalým milencem v Chicagu, pro které si v rámci letu nějakou tu hodinku vyšetřila. Ke svému manželovi Mitchovi (Matt Damon) a synovi se vrací podle plánu, ale její zdravotní stav se začíná zhoršovat. Necítila se dobře již při odletu z Chicaga, kdy ji přepadla silná bolest hlavy a doma Beth po několika hodinách zesilujících bolestí a únavy zkolabuje. Mitch ji ihned veze do nemocnice, lékaři ovšem konstatují smrt. V tu chvíli ještě nikdo netuší, že jde o počátek virové nákazy globálních parametrů.
Bonusy:
  • Nákaza a skutečnost - Matt Damon, Gwyneth Paltrow, Jude Law, Laurence Fishburne a Bryan Cranston společně s novinářem Sanjayem Guptou odhalují skutečnou vědu globálních virů a jejich význam pro lidstvo.Svět se připravuje na příští biologickou katastrofu...ale, není už pozdě?,
  • The contagion detectives - Poznejte ty nejlepší vědecké mozky a sledujte, jak pomohli Mattu Damonovi, Laurenci Fishburnovi, Kate Winslet, Judu Lawovi a ostatním hercům bojovat proti smrtícím virům.,
  • Nákaza: Jak jeden virus změní svět.
  • 
Zvuk: česky DD 5.1, německy DD 5.1, italsky DD 5.1, turecky DD 2.0, anglicky DTS- HD MA 5.1, maďarsky DD 5.1, francouzsky DD 5.1, polsky 5.1 Voiceover, anglicky 5.1 Audio Descriptive Service, rusky DD 5.1, kastilsky DD 5.1
    
Titulky: české, kastilské, anglické pro neslyšící, arabské, dánské, finské, francouzské, hebrejské, holandské, islandské, italské pro neslyšící, maďarské, německé pro neslyšící, norské, polské, portugalské, rumunské, ruské, řecké, švédské, turecké
    
Obraz: 1,75:1, 16:9
    Doporučená cena: 599 Kč. V obchodech od 22. února 2012.

    Český trailer filmu Nákaza

    BD obal filmu V cizí kůži V cizí kůži (The Change-Up ) (Bontonfilm)
    Zbytečně vulgární a nahotou prolezlá (byť tady už můžeme o zbytečnosti polemizovat :-)) komedie, která se od začátku pohybuje na silně rozkolísané sinusoidě humoru, kdy začne odpornou fekální exhibicí, aby chvíli nato skutečně rozesmála. A podobná horská jízda, v níž se Ryan Reynolds a Jason Bateman ocitají v různě krkolomných situacích, pokračuje až do konce. Křeč střídá úsměv a oba pánové už by měli začít brát kvalitnější kusy, pokud si chtějí dlouhodobě zabrnkat na první housle.
    Synopse: Mitch (Ryan Reynolds) a Dave (Jason Bateman) jsou dlouholetí kamarádi, ale jak už to bývá, každý si svůj život zformoval po svém a jejich současný stav by ideálně vyjádřilo srovnání "černá a bílá". Dave je ženatý, má dvě děti a jeho kariéra prožívá konjunkturu, která by z něj mohla udělat společníka ve firmě. Na druhé straně stojí Mitch, jehož pracovní aktivita se dá shrnout účastí v softpornu. U žen má sice úspěch, ale věrností, potažmo touhou po vztahu zrovna neoplývá. Pro oba pány se stane osudovým večer, kdy si zajdou na pivko a po pár "zrzounech" se navzájem svěří, že tomu druhému ve skutečnosti jeho život závidí. Při onom "splynutí duší" se chlapci nezapomenou vymočit do fontány, která jejich přání bezezbytku vyplní.
    Bonusy:
  • Vynechaná scéna,
  • Nepovedené záběry,
  • Čas na změnu,
  • Komentář režiséra Davida Dobkina.
  • 
Zvuk: český 5.1, anglický 5.1, portugalský 5.1, ruský 5.1, španělský 5.1, polský 5.1 VO, thajský 5.1, turecký 5.1
    
Titulky: české, anglické, španělské, řecké, maďarské, polské, rumunské, thajské, turecké
    
Obraz: 16:9 2.40:1
    Doporučená cena: 499 Kč. V obchodech od 22. února 2012.


    Chcete vědět, jaké další Blu-ray disky dorazí do tuzemských obchodů? Podívejte se na kompletní seznam chystaných titulů v našem Blu-ray kalendáři.

    ANKETA

    Na který Blu-ray titul se nejvíce těšite v 8. týdnu roku 2012?






    Podívat se na výsledky




    NÁZORY

    Vložit názor

    Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

    Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

    Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
    Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

    DOPORUČENÉ ČLÁNKY

    SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY