Top 20 ČR: Láska je láska a stále boduje

Vydáno: 07.02.2012 07:00 - Alžběta Fridrichová | foto: Blue Sky Film Distribution

Česká komedie Láska je láska bere třetí zlato, a to s velkým náskokem před dvojkou, kterou získala Scorseseho novinka Hugo a jeho velký objev. Bronz si jako posledně urval druhý Sherlock Holmes.
Pětadvacet procent ztratila od minule česká komedie Láska je láska, která u kritiků propadla, ale pro diváky je v tuzemských kinech zdaleka nejatraktivnější. Nic na tom nezměnila ani 3D novinka Hugo a jeho velký objev, která přilákala přes dvanáct tisíc diváků. Jde o první film Martin Scorseseho za posledních osmnáct let, který je přístupný dětem. Hugo navíc drží v rukou hned jedenáct nominací na Oscara.
Bronzová příčka od minulého víkendu neznamenala žádnou změnu. Sherlock Holmes: Hra stínů zchudl zhruba o třetinu, což ale neohrozilo jeho pozici. O jedno místo na čtyřku si pomohl rozverný animák Happy Feet 2, který si víceméně zachoval minulé tržby.
Muži, kteří nenávidí ženy se ale z bramborové příčky museli uklidit až na šestku. Ukázalo se totiž, že Kocour v botách stále ještě má co nabídnout. Shrekův sidekick si jako jeden z mála štamgastů tento týden připsal plusová procenta, což mu vyneslo lehký vzestup, a americká adaptace prvního dílu trilogie Milénium tak měla smůlu a taktak si udržela drobný náskok před dalším stoupajícím animákem. Devět tisíc diváků vystřelilo snímek Alvin a Chipmunkové 3 zpátky nad milion.
Oproti opakovaně úspěšné jedničce se posledně stříbrný horor Underworld: Probuzení propadl o brutálních padesát procent, což znamená největší pád v aktuální TOP 20 - z dvojky až na osmou příčku. S téměř sedmi sty tisíci dosáhla na devítku britská novinka Kronika, která znovu přináší motiv superhrdinů, jimž jejich "moc" trochu vleze na mozek. A ze sedmého místa se na desítku posunulo drama Děti moje.
Na jedenáctku zamířil thriller Nebezpečná metoda a až za něj se zahákla novinka Jeden musí z kola ven. Mysteriózní thriller s pozoruhodnou skvadrou hereckých fešáků, z nichž stojí stojí za zmínku minimálně Gary Oldman, Tom Hardy nebo Colin Firth, přilákal téměř tři a půl tisíce diváků.
O šedesát procent pohubla únorová premiéra Kontraband, která startuje sloupeček novinek z minula. Těm se nepovedlo od sebe oddělit, a tak následují za sebou v pořadí, v jakém do TOP 20 před týdnem vstoupily. Na čtrnáctku klesla Polanskiho komedie Bůh masakru a hned za ní se zařadilo drama Černobílý svět.
Jednomístný vzestup si vybojoval dokumentární film Heleny Třeštíkové Soukromý vesmír o životě jedné běžné rodiny, který natáčela třicet sedm let. Sedmnáctku si s týdenním předstihem urvala předpremiéra loutkového snímku Jamese Bobina Mupeti a bez dvou za dvacet to má aktuálně komedie Perfect Days - I ženy mají své dny.
Fantastický šestisetprocentní vzestup prodělala Tintinova dobrodružství, která se do TOP 20 vrací z čtyřiačtyřicátého místa, a s patnácti týdny v českých kinech jsou nejstarším snímkem žebříčku. A konečně na poslední příčku klesla akční a ve světě komerčně veleúspěšná Mission: Impossible - Ghost Protocol.
Od nového roku nás distributoři novinkami přímo bombardují a jinak tomu nebude ani nadcházející čtvrtek, kdy se do tuzemských vod chystá vyplout hned sedmička snímků. Jeden z nich už pojede druhé kolo, protože premiéru si odbyl již před třinácti lety. V 3D předělávce vtrhne do kin kultovní Star Wars: Epizoda I - Skrytá hrozba, na kterou jsme vám již i nabídli recenzi. A další novinky? George Clooney představí svůj režisérský počin Den zrady, v němž si spolu s Ryanem Goslingem také zahrál. Příznivci jednoduchého humoru se dočkají americké komedie Jack a Jill, kde si obě hlavní role střih Adam Sandler. Slovo dostane i akčňák Speciální jednotka s Diane Kruger nebo krimi thriller Muž na hraně, kde v hlavní roli potkáme avatara Sama Worthingtona.
A kromě Mupetů se na programech kin objeví také íráské drama Rozchod Nadera a Simin.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 2. 2. 2012
  1. Láska je láska 3,7 mil.
  2. Hugo a jeho velký objev 1,9 mil. (novinka)
  3. Sherlock Holmes: Hra stínů 1,3 mil.
  4. Happy Feet 2 1,3 mil.
  5. Kocour v botách 1,2 mil.
  6. Muži, kteří nenávidí ženy 1,1 mil.
  7. Alvin a Chipmunkové 3 1,1 mil.
  8. Underworld: Probuzení 880 tis.
  9. Kronika 698 tis. (novinka)
  10. Děti moje 596 tis.
  11. Nebezpečná metoda 516 tis.
  12. Jeden musí z kola ven 473 tis (novinka)
  13. Kontraband 197 tis.
  14. Bůh masakru 160 tis.
  15. Černobílý svět 126 tis.
  16. Soukromý vesmír 95 tis.
  17. Mupeti 83 tis. (předpremiéra)
  18. Perfect Days - I ženy mají své dny 83 tis.
  19. Tintinova dobrodružství 79 tis.
  20. Mission: Impossible - Ghost Protocol 63 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY