Box office: Světové tržby za 3. víkend

Vydáno: 29.01.2012 20:19 - Zbyněk Kubín | foto: Facebook tvůrce

Sherlock ustál nástup čtvrtého Underworldu
Robert Downey Jr. a Jude Law ve filmu <b>Sherlock Holmes: Hra stínů</b>
2012 Warner Bros
Potřetí v řadě se světového prvenství ujímá proslulý londýnský detektiv ve svém nejnovějším filmovém dobrodružství Sherlock Holmes: Hra stínů. Stačilo mu k tomu tentokrát skromných 18,3 milionů dolarů, o které se z velké části postarala Čína a Brazílie. Průběžných 261 milionů ze zbytku světa je podle Warnerů o 16 procent lepší výsledek, než měl po srovnatelné době ze stejných trhů první díl.
Underworld: Probuzení vzal kromě severoamerických kin tento víkend útokem také 36 světových trhů (z velké části málo významných), z nichž vykrvácelo průměrných 15,7 milionů. Z toho více než třetinu obstaralo Rusko, kde Probuzení nasbíralo 5,8 milionů, což je sedmkrát více, než kolik Rusové utratili během premiérového víkendu za třetí část.
Bronzovou příčku si pohlídali Muži, kteří nenávidí ženy, kteří díky několika významným expanzím od minule klesli jen o necelý milion na 15,4 milionů. Slušný start měla Fincherova novinka ve Francii (3,2 mil.) a velmi poctivě se drží v Německu (2 mil.). Celosvětově již Dívka s dračím tetováním utržila 166 milionů dolarů, zatímco sedmkrát levnější švédský "originál" to před dvěma lety dotáhl na 104 milionů.
Francouzský velehit Intouchables vyrazil na východ do Německa, kde zabodoval za parádních 6 milionů. Společně s domácí scénou a okolím (Benelux) si superúspěšná komedie připočetla 10,6 milionů a průběžně atakuje monstrózních 200 milionů.
Mission: Impossible - Ghost Protocol přihodila 9,4 milionů na celosvětovém kontě již přepočítává 539 milionů. S vyhlídkami na premiéru v Číně a Itálii se hranice 600 milionů třese jako ratlík.
Tři týdny před domácí premiérou si v šesti světových trzích odkroutilo premiéru nepřímé pokračování nepovedené, ale úspěšné Cesty do středu Země. Cesta na tajuplný ostrov 2, nebo také Cesta do středu Země 2 (jedno lepší než druhé, člověk se nápaditosti českých distributorů nikdy nepřestane divit), si překvapivě dobře počínala v Jižní Korei nebo Austrálii, kde vydělala za první víkend pěkných 2,7 a 2 miliony dolarů. Celkových 8,2 milionů je velmi dobrý začátek.
BOX OFFICE: SVĚTOVÉ TRŽBY ZA VÍKEND OD 20.01.2012
  1. Sherlock Holmes: Hra stínů 18,3 mil.
  2. Underworld: Probuzení 15,7 mil (novinka)
  3. Muži, kteří nenávidí ženy 15,4 mil.
  4. Intouchables 10,6 mil.
  5. Alvin a Chipmunkové 3 10,1 mil.
  6. Mission: Impossible - Ghost Protocol 9,4 mil.
  7. Kocour v botách 9,3 mil.
  8. Cesta na tajuplný ostrov 2 8,2 mil. (novinka)
  9. Válečný kůň 7,3 mil.
  10. Černá hodina 5,0 mil
Všechny tržby jsou uvedeny v dolarech. Rozbor severoamerických tržeb z aktuálního víkendu naleznete zde, aktualizovaná čísla tady. Žebříček českých tržeb je k nahlédnutí v tomto článku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY