Top 20 ČR: I po třetím víkendu je Kocour pořád v kurzu

Vydáno: 20.12.2011 07:04 - Alžběta Fridrichová | foto: 2011 Bontonfilm

Polovina prosince a diváci stále dávají přednost Kocourovi v botách před vánočními snímky. Na frak dostal i Tom Cruise ve čtvrté Mission Impossible, která končí na dvojce. A bronz bere 3D animovaná pohádka Velká vánoční jízda.
Kocour v botách v tom umí chodit. Třicetiprocentní propad neohrozil suverénní zlato, které si připsal už po třetí v řadě. Kupodivu ani čtvrté pokračování kultovní frančízy s názvem Mission: Impossible - Ghost Protocol ho nedovedlo sesadit z trůnu. Akční thriller se promítal ve čtyřiaosmdesáti kinech, přesto z toho Tom Cruise nedokázal vytřískat tolik, kolik se možná čekalo. Osmnáct tisíc diváků vydělalo téměř dva a půl milionu, což vytvořilo propastný rozdíl mezi první dvojkou a zbytkem žebříčku.
Velká vánoční jízda, kterou utažení opasku o zanedbatelných patnáct procent posunulo na medailovou pozici, totiž aktuálně končí těsně pod milionem. Vpřed zamířil i druhý sváteční snímek Šťastný Nový rok s pěti a půl tisíci diváky, protože české drama Hranaři ztratilo pětačtyřicet procent a putuje směrem dolů. Velice podobně si vedl také snímek Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část.
Z osmičky na sedmé místo vyskočila česká komedie Perfect Days - I ženy mají své dny s šesti sty tisíci, naopak Válka bohů přišla o dvě příčky, ale udržela se aspoň ještě nad půl milionem. To už nezvládl Rumový deník, barevná komedie o americkém novináři, který se s flaškou rumu snaží vyžít v Portoriku. Notorický piják a zároveň dobrosrdečný a sexy Johnny Depp si ale dovedl udržet devítku z minula.
Na desítku předčasně vyšplhala animovaná komedie Alvin a Chipmunkové 3, jejíž premiéra připadá až na tento čtvrtek. Jedenáctku bere novinka Zdeňka Jiráského, drama Poupata, které ve svém prvním klání získalo sto devadesát tisíc. Příběh o problémech jedné maloměšťácké rodiny přitáhl do třiatřiceti kin na patnáct set diváků.
Největší - sedmapadesátiprocentní - odečet má za sebou thriller Věc: Počátek, jemuž to ovšem nezpůsobilo větší ztrátu než skok na dvanácté místo. Třináctka patří životopisnému snímku s Bradem Pittem v hlavní roli - Moneyball získal sto čtyřicet tisíc, což ho pošouplo před českou pohádku Micimutr.
Nejstabilnější výkon podali Muži v naději, jimž od minulého víkendu ubylo na tržbách jen něco okolo osmi procent. Místo se čtrnáctkou se sice museli spokojit s místem patnáctým, ale ještě pořád platí za nejúspěšnější snímek jak aktuální TOP 20, tak vlastně celého roku 2011. Podobně se dařilo i Tintinovi na osmnáctce
Dobře se nevedlo akční podívané Vyměřený čas, jíž patří šestnácté místo, ani Aloisi Nebelovi, který se stáhl až na příčku s číslem dvacet. A do žebříčku se vrátily po dlouhatánské odmlce také trochu starší filmy - dokument Nickyho rodina a pohádka Saxána a Lexikon kouzel.
Dvaadvacátý prosinec přinese už jen dvojici komedií, z nichž jednu již měla skupinka fanoušků možnost vidět s předstihem. Alvin a Chipmunkové 3 a Přizdis*áči rozesmějí vánočně nacpaná břicha a zpestří pohádkový program televizních stanic.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 15. 12. 2011
  1. Kocour v botách 3,1 mil.
  2. Mission: Impossible - Ghost Protocol 2, 4 mil. (novinka)
  3. Velká vánoční jízda 1,o mil.
  4. Šťastný Nový rok 754 tis.
  5. Hranaři 687 tis.
  6. Twilight Saga: Rozbřesk - 1. část 650 tis.
  7. Perfect Days - I ženy mají své dny 604 tis.
  8. Válka bohů 582 tis.
  9. Rumový deník 442 tis.
  10. Alvin a Chipmunkové 3 261 tis. (předpremiéra)
  11. Poupata 190 tis. (novinka)
  12. Věc: Počátek 170 tis.
  13. Moneyball 141 tis.
  14. Micimutr 125 tis.
  15. Muži v naději 124 tis.
  16. Vyměřený čas 108 tis.
  17. Nickyho rodina 102 tis.
  18. Tintinova dobrodružství 100 tis.
  19. Saxána a Lexikon kouzel 72 tis.
  20. Alois Nebel 62 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách / amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout / prohlédnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY