Kdo půjde do posilovny s Michaelem Bayem?

Vydáno: 08.12.2011 15:29 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Režisér začíná realizovat svůj vysněný projekt
Michael Bay při natáčení filmu <b>Transformers 3</b>
Bontonfilm
Zdá se, že po supervýdělečné, byť kvalitativně stagnující sérii TransformersMichael Bay konečně trochu času pro sebe. Než se ho opět budou producenti snažit násilím (a tučnými šeky) dotáhnout na plac dalšího robotího velkofilmu, chce si uznávaný komerční režisér zkusit i něco menšího, na čem by ukázal, že k dobrému filmu nepotřebuje haldu trhavin, podporu americké armády a předražené vizuální efekty.
Dost možná mu k tomu postačí banda svalovců a příběh podle skutečné události. V něm se dva floridští kulturisté zapletou do kruhu vydírání a únosu. V Bayově pojetí Pain And Gain určitě nebude realistické drama o těžkých životních dilematech, ale akční jízda, která svým námětem trochu upomíná na absurdní coenovky "kam se až člověk může dostat". Uvidíme, co režisér dokáže s desetinásobně menším rozpočtem než v případě svého posledního filmu.
Jednu ze dvou hlavních postav by si měl zahrát (kdo jiný) než aktuálně snad nejvytíženější herec v Hollywoodu - Dwayne Johnson. Nutno říci, že volba je víceméně logická - kolik herců-bodybuilderů v současné době pobíhá po světě? Ve druhé roli by režisér rád viděl Marka Wahlberga, jenže ten se ihned po zveřejnění zprávy od projektu distancoval, zřejmě kvůli nedostatku času, jelikož má současně roztočené asi tři filmy. Teď už jenom zbývá, aby ho nahradil Vin Diesel - a máme dvojku k pohledání...
Scénář mají na starost Christopher Markus a Stephen McFeely, kteří napsali například letošního Captaina Americu a nebojí se svůj výsledek přirovnávat k Fargu. Inu, uvidíme, zda tento malý ambiciózní snímek dokáže Baye ukázat zase v jiném světle, než ho známe. Natáčení by mělo začít na jaře, tentokrát bez účasti Autobotů.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY