Remake Akiry má oficiálně zelenou

Vydáno: 14.11.2011 08:23 - Simona Knotková | foto: Facebook tvůrce

Hlavní roli si možná zahraje Garrett Hedlund
Fotografie z filmu <b>Akira</b>
Kodansha
Po všech spekulacích ohledně hereckého obsazení, vyměněných režisérech a patáliích s nedostatkem financí dostává remake kultovního japonského anime Akira od Warner Bros. konečně povolení ke startu natáčení. Bylo k tomu potřeba ale značně snížit rozpočet, a tak se z původně zamýšlených dvě stě třiceti miliónů dolarů nakonec smrskl na pouhých devadesát.
Studio už možná také našlo vhodného adepta do hlavní role vůdce motorkářského gangu. Tato postava byla nabídnuta Garrettu Hedlundovi, sedmadvacetileté hvězdě TRON: Legacy. I nadále Warner Bros. trvá s nabídkami do obsazení pro Garyho Oldmana, Helenu Bonham Carter, ale také například pro Keiru Knightley.
Po Albertu Hughesovi se režie už najisto ujímá Jaume Collet-Serra, režisér Neznámého. Scénář Stevea Klovese zůstává neměnný. Pro nezasvěcené ještě připomeňme, že příběh Akiry se odehrává v Neo-Tokio (v remaku v New Manhattanu) a hlavní hrdina Kaneda se v něm pokouší zachránit svého přítele Tetsua, který se po vládních experimentech proměnil v telepata se zálibou ve vraždění...
Natáčení je naplánováno na únor nebo březen příštího roku.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY