Blbý a blbější se dočkají sequelu

Vydáno: 28.10.2011 08:33 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Počítá se s návratem Carreyho i Danielse
Jim Carrey a Jeff Daniels ve filmu <b>Blbý a blbější</b>
New Line Cinema
Od roku 1994, kdy bratři Peter a Bobby Farrellyovi stvořili svůj první komediální hit Blbý a blbější, se jejich další snímky už jen těžko vyhrabávají ven z průměru. Někdo by ještě mohl namítat, že alespoň eskapády Cameron Diaz v Něco na té Mary je stály za to, důležité ale je, že od počátku své kariéry režijní duo stále čeká na svůj další zaručený hit. A není přece nic jednoduššího, než navázat na to, co už fungovalo předtím.
O sequelu (a sem rozhodně neřadíme tragický prequel) nejapného dobrodružství Harryho a Lloyda se mluví už přibližně od premiéry jedničky, ale až teď dostává realizace konečně reálnější obrysy. V podstatě se jen čeká na to, až Sean Anders a John Morris dokončí svou komedii s Adamem Sandlerem I Hate You, Dad, aby mohli začít pracovat na scénáři. Farrellyovi zase finišují svou komedii The Three Stooges (česká premiéra 3. května 2012) a podle všeho by se hned po ní měli vrhnout na pokračování svého nejúspěšnějšího filmu.
Ten by byl ovšem jen poloviční bez účasti ústředního dua z jedničky. Jimu Carreymu by se nějaký komerční hit určitě hodil, jelikož jeho poslední pokusy o úspěch nedopadly zrovna nejlépe - vzpomeňme například na Yes Mana nebo Pana Poppera a jeho tučňáky. To Jeffu Danielsovi, který se sice vytrvale objevuje ve vedlejších rolích a naposledy si ho pořádně pamatujeme maximálně ze 101 dalmatinů, by nějaká účast v jedné z hlavních rolí jistě nevadila. Studio by je rádo do filmu dostalo, což je docela logické, jelikož právě na jejich jménech toto pokračování jistě bude stát.
Nic konkrétního se však v tuto chvíli neví. Pokud by si však sequel zachoval úroveň a nezaměnitelné gagy z jedničky, není důvod, proč se na film netěšit. Bude radost zase vidět Carreyho mimiku v plné síle...


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY