Wes Craven promluvil o dalším Vřískotu

Vydáno: 03.10.2011 13:20 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Že by nás opravdu čekala nová trilogie?
Fotografie z filmu <b>Vřískot 4</b>
The Weinstein Company
I když se čtvrtý Vřískot nedočkal kdovíjak výrazného finančního či kritického úspěchu, dokázal potěšit alespoň úzkou skupinu hororových nadšenců. Wesu Cravenovi a Bobu Weinsteinovi ale nejspíše stačí, když jim jejich film vydělá více než dvojnásobek svého rozpočtu (náklady čtyřicet milionů / výdělky v kinech celosvětově asi sto milionů), aby se mohlo naplno začít mluvit o pokračování.
Ale ne tak zhurta. Hororový guru Craven teprve čeká, až uvidí, jak by měl pátý (a případně také šestý) díl vypadat, a až na základě toho se rozhodne, jestli se k režii vrátí. Dokud prostě nebude něco pořádného napsaného na papíře, režisérovo rozhodnutí musíme zatím oželet. S Vřískotem 4 se navíc už od začátku počítalo jako s prvním dílem nové trilogie, ale až podle dalších zpráv uvidíme, zda to měli tvůrci opravdu promyšlené dopředu.
O čem by ale další díly mohly být? Vzhledem k tomu, že poslední film skončil docela nejasně, není zřejmé, kam se bude celá tahle frančíza ubírat. Opět by se jednalo o ironický komentář k současnému stavu hororového žánru? Další sofistikovaná hra na vraha? Další "filmy" ve filmu? Nebo rovnou převyprávěný příběh z pohledu vraha?
Možností je spousta, ale Craven má pro nás zatím jedinou odpověď: "I’d have to kill you if I told you."


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY