Top 20 ČR: Šmoulové i Vejdělek ukázali Saxaně záda

Vydáno: 27.09.2011 20:33 - Alžběta Fridrichová | foto: Film Europe

Pět týdnů a Muži v naději stále nemají konkurenci. Ta nepřišla ani s novinkou Woodyho Allena. Naopak Šmoulové se znovu vyšvihli na druhou příčku, protože Saxana zaznamenala kardinální propad a bere bronz.
Česká kina mají za sebou zase jeden ze slabších víkendů - žádná novinka se příliš nepředvedla a zbytek stálého osazenstva šel s tržbami pěkně dolů. Muži v naději si nicméně drží úroveň, když pět týdnů po premiéře mají víkendové tržby přes čtyři a tři čtvrtě milionu. Je to sice dvacetiprocentní sešup oproti minule, ale Vejdělkova komedie konečně dosáhla hranice půlmilionu diváků.
Jen dvě stě tisíc ztratili Šmoulové, kteří tak skoro o půl milionu překonali Saxánu a Lexikon kouzel. Zájem o volné pokračování Vorlíčkovy pohádky z roku 1971 se tak zmenšil o téměř šedesát procent, což ji odšouplo na třetí medailovou pozici. Svou roli v tomto ohledu dozajista sehrály i extrémně negativní recenze.
Až na čtvrté místo se zařadila nejnovější allenovka Půlnoc v Paříži, ve které se Owen Wilson v roli snoubence Rachel McAdams vydává na noční dobrodružné procházky městem lásky. Film se promítal v pouhých dvanácti kinech, takže o moc výše ani dosáhnout nemohl (pro srovnání - Saxána má na kontě čtyřiapadesát kin). Pátou pozici si z minula udrželo akční drama Drive a Nezvratný osud 5 klesá o dva stupínky na šestku.
Na sedmičce se umístila druhá novinka - 3D horor Noc žraloka 3D, který třem tisícům diváků předvedl, jak to vypadá, když se ve třech dimenzích amputují končetiny při nočních koupačkách v moři. Tedy v rámci pravidel PG-13. Až na osmičku se posunula Bláznivá, zatracená láska, která už se nedokázala udržet nad půlmilionem. Pětačtyřicet procent si odepisuje sci-fi dobrodružství Super 8, na něž tentokrát nepřišlo ani dva tisíce diváků, a desítkou uzavírá první půlku poslední novinka, akční thriller Colombiana, kde si hlavní roli vražedkyně zahrála kráska z Pandory Zoe Saldana.
Shodně o šestatřicet procent se posouvá trojice Auta 2, Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 a Kůže, kterou nosím s Antoniem Banderasem. Až za Banderasovo drama se pak řadí novinka z minule Nebojte se tmy, kde hlavní roli ztvárnila Katie Holmes. Čtyřiatřicet procent si tentokrát odepisují i Lidice, které tak sklouzly až na patnáctou příčku, a o tři místa se propadl také taneční snímek Pina, jenž tentokrát zůstává pod hranicí jednoho sta tisíc.
Znovu uvedený kreslený hit Lví král, který si tentokrát mohou diváci vychutnat pěkně prostorově, si odepisuje dvacet procent, což znamená ztrátu jedné příčky. Podobně dopadla i komedie Ošetřovatel, která se drží v první dvacítce už čtvrtý týden. Z patnáctky až na předposlední místo to zvládli Kovbojové a vetřelci a stejně jako posledně si poslední místo udržel Strom života.
TOP 20 opustil Obhájce, Zrození Planety opic a Jana Eyrová. A kdoví, kdo to bude příště, protože ve čtvrtek se na startovní čáru postaví přinejmenším silná dvojka novinek. Jednou z nich bude komedie s Justinem Timberlakem (pro něj je to letos už druhá komedie a ještě ho čeká thriller) Kamarád taky rád, kde si vyzkouší, jak se dá kamarádit s Milou Kunis a zároveň s ní spát.
Druhým želízkem v ohni pak bude ambiciózní české animované drama Alois Nebel. Něžné polovičce diváků dojde dech u thrilleru Bez dechu s Twilight hrdinou Taylorem Lautnerem a již dneska má premiéru drama Turínský kůň.
TOP 20 ČR: VÍKEND OD 22. 9. 2011
  1. Muži v naději4,8 mil
  2. Šmoulové 2,2 mil
  3. Saxána a Lexikon kouzel 1,8 mil.
  4. Půlnoc v Paříži 809 tis. (novinka)
  5. Drive 687 tis.
  6. Nezvratný osud 5 580 tis.
  7. Noc žraloka 3D 526 tis. (novinka)
  8. Bláznivá, zatracená láska 408 tis.
  9. Super 8 255 tis.
  10. Colombiana 245 tis. (novinka)
  11. Auta 2 220 tis.
  12. Harry Potter a Relikvie smrti - část 2 198 tis.
  13. Kůže, kterou nosím 177 tis.
  14. Nebojte se tmy 146 tis.
  15. Lidice 139 tis.
  16. Pina89 tis.
  17. Lví král 3D 84 tis.
  18. Ošetřovatel 72 tis.
  19. Kovbojové a vetřelci 69 tis.
  20. Strom života 67 tis.
Všechny tržby jsou vedeny v českých korunách / amerických dolarech. Kompletní žebříček s podrobnými statistikami si můžete stáhnout / prohlédnout zde.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY