Spielbergův Lincoln je na dohled

Vydáno: 01.10.2011 09:05 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

Režisér odhaluje další detaily očekávaného snímku
Steven Spielberg při natáčení filmu <b>Válka světů</b>
2005 Paramount Pictures
Dlouho plánovaný a očekávaný snímek Lincoln režiséra Stevena Spielberga se bude odehrávat předevšim ve virginském Richmondu a hlavní role legendárního šestnáctého prezidenta Spojených států amerických Abrahama Lincolna je svěřena Danieli Day-Lewisovi. Natáčení bude zahájeno v příštích týdnech.
Snímek, k němuž na motivy knihy Team of Rivals autorky Doris Kearns Goodwin napsal scénář Tony Kushner, nebude mapovat celý Lincolnův život, ale zaměří se pouze na poslední měsíce jeho života, který ukončily dva výstřely z pistole Johna Wilkese Bootha v lóži Fordova divadla.
"Lincoln nebude filmem o válce. Ale vyhnout se scénám z občanské války není možně, chceme-li zůstat co nejvíce věrni historickému pozadí. Zaměřit se chceme ale především na všechnu tu skvělou práci, kterou prezident v posledních měsících odvedl," říká Spielberg. Zároveň dodává, že v rámci snahy o co největší politickou neutralitu bude snímek uveden do kin až po prezidentských volbách.
Režisér toho má tedy na kontě požehnaně. Kromě Lincolna do kin zamíří také animovaná Tintinova dobrodružství, válečný War Horse nebo sci-fi Robopocalypse. Na co se nejvíce těšíte vy?
zdroj: Slashfilm


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY