Kinopremiéry: 35. týden

Vydáno: 01.09.2011 09:00 - Daniel Patras | foto: Disney Enterprises, Inc.

Zvláštní dvojici tvoří první zářijové premiéry. V obou hrají hlavní roli zvířátka. Jedna z nich je naprostou disneyovskou klasikou převedenou do třetího rozměru a druhou zase jeden z nejhorších letošních filmů. Vyberete si?
Lvího krále ani není třeba představovat, určitě jste ho všichni poznali už z úvodního obrázku a jedná se o jasný tip týdne. Jde o ten samý film, nad kterým jsme mohli jihnout už v roce 1994, ale s jedním rozdílem: tentokrát budeme mít na hlavě tmavé brýle a Mufasu, Simbu, Skara, Timona nebo Pumbau uvidíme poskakovat přímo před nosem ve 3D. Společníkem Lvího krále bude snímek Ošetřovatel, kde si užijeme mluvící zvířata v podobě neanimované. Škoda, že v mnoha dosavadních recenzentech vzbuzuje tahle komedie pocity velmi nelibé, včetně naší redakce.
Lví král 3D (The Lion King 3D) (Falcon)
Ani lvi to nemají lehké. A dědic královského trůnu vládnoucí zvířecí říši už vůbec ne. Panují okolo něj totiž úplně stejné podrazy a mocenské tlaky jako ve světě lidí. Lví mládě Simba se stane terčem útoku zlého strýce Skara. Simba přežije, ale jen díky svému otci králi Mufasovi, který během záchrany nešťastně zahyne. Královský trůn je tak volný a Skar mladého Simbu přesvědčí, že za smrt svého otce může on. Ten mu uvěří a odchází pryč. Skar tak se svými věrnými hyenami má cestu k moci volnou a celá země začíná strádat. Simba však v ústraní pomalu nabývá na síle a potkává nové i staré přátele.
Hodnocení: ?/10 (recenzi chystáme | profil filmu)

Český trailer filmu Lví král

Ošetřovatel (The Zookeeper) (Falcon)
Zvířata drží v sobě jedno děsivé tajemství. Umějí mluvit! Žádný člověk o tom neví. Jediným vyvoleným se stane ošetřovatel v zoo Griffin Keyes (Kevin James). Ten má se zvířaty vynikající vztah. Dokonce tak vynikající, že kvůli nim nedokáže najít ženu svýh snů. Rozhodne se proto práci v zoo opustit. Pro zvířata je ale jeho plán naprostým šokem a v záchvatu paniky se rozhodnou porušit své nejdůležitější pravidlo: před lidmi nemluvit! Aby ho v jeho práci udrželi, dostane rady pro partnerský život od těch, od kterých by to rozhodně nečekal. Od lvů, goril, slonů či žiraf.
Hodnocení: 2/10 (recenze | profil filmu).

Český trailer filmu Ošetřovatel

Všechny aktuální trailery si můžete také pustit na našem YouTube kanálu tady.

ANKETA

Na který film se nejvíce těšite do kina ve 35. týdnu roku 2011?






Podívat se na výsledky




NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY