The Amazing Spider-Man se představuje

Vydáno: 03.08.2011 15:48 - Martin Bubrín | foto: Facebook tvůrce

Pavoučí muž znovu a lépe (?) v prvním traileru
Andrew Garfield ve filmu <b>The Amazing Spider-Man</b>
2011 Columbia Pictures
Ať už máte vůči Raimiho trilogii jakékoliv předsudky a sebevíc nenávidíte třetí díl, musíte jí něco nechat - nastartovala vlnu komiksových filmů, za kterou jsme vděčni dodnes, a celkově celá série vydělala asi dvě a půl miliardy dolarů. Na to producenti slyší, a tak nám pod záštitou Marca Webba (500 dní se Summer) předvedou rovnou celý příběh zakřiknutého Petera Parkera od začátku. Zatím však sbírají jen rozpačité body.
Zbytečnost z toho jen sálá a herci do jednoho se nejspíš budou hodně muset snažit, aby z toho nebyl úplně stejný "origin" jak před devíti lety. Proto se v dobrých dvou třetinách teaseru stihnou posbírat jen ty povinné scény s tetou a strýčkem, s novou dívkou Gwen Stacy a ikonickým kousnutím pavouka se sekundovým problesknutím na červenomodrý kostým. Webb zde nemá čím překvapit a ani oslnit (akční scény ještě nejsou hotové), tak nám ukáže jen pocitové záběry ze střední školy podbarvené kytarovou vybrnkávačkou.
Jenže nakonec se vytasí s hlavní a nutno říci dosti atypickou atrakcí filmu, kdy vidíme Spider-Manovo blbnutí na střechách z pohledu první osoby. Těžko říci, jestli stejná pasáž bude i ve filmu, nebo byla speciálně vytvořena pro teaser (má dosti špatné efekty, které je potřeba doladit), každopádně v takovém 3D můžou být volné pády mezi budovami docela silným zážitkem. Až na tuhle vydařenou koncovku však pavoučí muž láká poskrovnu a nechává nás spíše na rozpacích.
Teaser můžete zhlédnout na Yahoo Movies nebo přímo pod naším článkem.



NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

  • ME (misho8723, 03.08.2011 22:27) Reagovat

    Inakšie práve tie úseky z first person pohľadu vypadajú skoro identicky ako v hre Mirrors Edge

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY