Kinopremiéry: Goebbels našel poklad a vyzval Venoma na poslední tanec

Vydáno: 23.10.2024 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Sony Pictures

V tomto týdnu budou o diváckou přízeň v kinech bojovat především dva rozdílné snímky. Tím prvním je zakončení komiksové trilogie o záporáku Venomovi s podtitulem Poslední tanec, druhým pak tuzemská dobrodružná komedie Poklad.
Venom: Poslední tanec (Venom: The Last Dance) (Falcon)

Český plakát filmu Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance
© CSFD
Prozatímní zakončení úspěšné komiksové trilogie se velmi pravděpodobně nebude zásadně odlišovat od předchozích dvou dílů. To tedy znamená, že kritické ohlasy asi nebudou moc nadšené (zatím tedy žádné neexistují), ale diváci si cestu do kin najdou a produkujícímu studiu Sony dají vydělat. Režie se tentokráte chopila debutantka Kelly Marcel, která napsala i scénář, v čemž je mnohem zkušenější. Chybět pochopitelně nesmí Tom Hardy v titulní roli, jehož doplní třeba Juno TempleRhys Ifans nebo Chiwetel Ejiofor. Jasná premiéra týdne.

Synopse: Eddie Brock alias Venom (Tom Hardy) se vydává cestou napříč zemí od Mexika přes New York, aby našel superlidi. Cestou ovšem objeví temnou prázdnotu, která ohrožuje celý vesmír. Toto putování dost možná změní vztah Eddieho s Venomem, který ohrozí i Xenofág, který se rozhodne Venoma zničit.

Český trailer filmu Venom: Poslední tanec / Venom: The Last Dance

200% Vlk (200% Wolf) (Bontonfilm)

Český plakát filmu 200% Vlk / 200% Wolf
© CSFD
Australský animák je pokračováním čtyři roky starého snímku, který u nás tedy díru do světa neudělal, ale byl úspěšný natolik, že se mu producenti rozhodli dát ještě jednu šanci. Režijně se s ním vrátil Alexs Stadermann, který dle všeho spolehl na otřepaný příběh. Ohlasů je zatím naprosté minimum, takže nemá smysl se jimi příliš zabývat, děti, které jsou v tomto směru oním určujícím divákem, stejně nezajímají. Premiéra pro celou rodinu.

Synopse: Freddy je přesvědčený, že nebýt psem, už dávno by ho ostatní brali vážně. Jedné noci se tedy vypraví na vlčí skálu a poprosí mocné měsíční duchy o pomoc. Nestačí se ale sám divit, protože měsíční paprsek ho promění v dospělého vlka a on tak má konečně všechno, co si kdy přál. Brzy ale zjistí, že ho ve vlka omylem proměnil nezkušený syn měsíčního ducha, který se navíc odpálil na Zemi. Rád by se dostal domů na Měsíc, jenomže se mu to nedaří. Freddy cítí zodpovědnost za celou situaci a společně se svými kamarády se mu pokusí najít cestu zpět.

Český trailer filmu 200% Vlk / 200% Wolf

Bambi: Příběh života z lesů (Bambi, l’histoire d’une vie dans les bois) (Bioscop)


Český plakát filmu Bambi: Příběh života z lesů / Bambi, l'histoire d'une vie dans les bois
© CSFD
Také francouzský dobrodružný snímek je určen pro celou rodinu, v tomto případě by si ale na své měli přijít všichni. Jde totiž o záležitost, v níž vystupují živá zvířata, která pochopitelně prožívají fiktivní příběh. Jako režisér s ním debutuje velezkušený scenárista Michel Fessler, který bude evidentně spoléhat na nádherné obrázky z malebné přírody, roztomilé hrdiny a pravděpodobně dojemnou zápletku. Zatímco v originále propůjčila komentář k filmu Mylène Farmer, v českém znění uslyší diváci Terezu Ramba. Ohlasy zatím nejsou dostupné, což ale bude vadit jen málokomu. Premiéra pro potenciální školní projekce.

Synopse: Malý kolouch Bambi žije se svou maminkou uprostřed rozlehlých lesů. Matka ho každý den učí nové věci, aby se v dospělosti stal silným a statečným jelenem. Jeho nejbližšími přáteli se stávají králík Dupík a mýval Kvítek, s nimiž zažívá spoustu legrace. Nejvíc času ale tráví se svou kamarádkou, mladou laňkou Fili, která nezkazí žádnou zábavu. Na podzim ovšem jejich bezstarostný život změní příchod lovců. Bambi je během zoufalého úprku oddělen od matky a zůstává sám. Záchrana pak přichází z hodně nečekané strany.

Český trailer filmu Bambi: Příběh života z lesů / Bambi, l’histoire d’une vie dans les bois

Goebbels (Führer und Verführer) (Donart Film)

Český plakát filmu Goebbels / Führer und Verführer
© CSFD
Už z názvu německého dramatu je jasné, kdo je jeho hlavním hrdinou a čím se zaobírá. Podle synopse by se tedy mělo jednat jen o výsek vrcholných let života nechvalně proslulého ideologa, kterého si zahrál Robert Stadlober. Režii a scénář obstaral méně známý Joachim Lang, který se dle všeho snaží portrét nacistického potentáta vztáhnout na současnou dobu a upozornit na hrozby, které z podobných idejí hrozí. Komentářů je zatím málo, ale jsou relativně spokojené, takže o zásadní zklamání by jít nemělo. Premiéra s přesahem.

Synopse: V roce 1938 je ministr propagandy Joseph Goebbels (Robert Stadlober) na vrcholu moci a popularita politiky Adolfa Hitlera dosahuje bezprecedentních výšin. Diktátor směřuje k neodvratné válce a Goebbels se stává iniciátorem protižidovského pogromu a produkuje silně antisemitské filmy. Vyústění celé ideologie může být jen jediné.

Zajímavost
: Natáčení probíhalo na Slovensku, protože Německo film odmítlo jakkoli podpořit.

Český trailer filmu Goebbels / Führer und Verführer

Veni Vidi Vici (Veni Vidi Vici) (Pilot Film)

Český plakát filmu Veni Vidi Vici / Veni Vidi Vici
© CSFD
Rakouské komediální drama by dle slov českého distributora mělo být ryzí satirou, která zesměšňuje společenské dopady bohatství a bezbřehé moci. Synopse tedy pracuje spíš s náznaky a moc toho neprozradí, ačkoli se dá leccos domyslet, na cílovou diváckou skupinu by to ale mělo stačit. Ta se totiž jinak nemá moc čeho chytit, protože o režii se postaralo duo Daniel Hoesl, který napsal i scénář, a debutující Julia Niemann a ani v obsazení se neobjeví žádné známé tváře. Hodnocení je opět naprosté minimum, takže není relevantní se jimi zabývat. Možná trochu náročnější premiéra.

Synopse: Milionářská rodina Maynardových vede téměř dokonalý život. Její hlavou je vášnivý lovec Amon (Laurence Rupp), který ovšem nezabíjí jen zvířata. Jeho vliv a moc mu totiž dovolují posouvat hranice své zábavy bez jakýchkoli následků.

Český trailer filmu Veni Vidi Vici / Veni Vidi Vici

Poklad (Cinemart)

Plakát filmu  / Poklad
© CSFD
Česká dobrodružná komedie zcela jasně míří na komerční úspěch, který pro ni bude primární. Má pro to ty největší předpoklady, protože režisérem a scenáristou je hitmaker posledních let Rudolf Havlík a hlavní role obstarali Jiří Langmajer a Veronika Khek Kubařová. V tomto případě se navíc přidávají i nezvyklá dobrodružná zápletka a exotické lokace. Ohlasy ani komentáře dosud neexistují, opět ale platí, že ty bude řešit menšina diváctva. Ostatní se budou rozhodovat na základě sympatií k tvůrcům a momentálním rozpoložením. Potenciální divácký hit.

Synopse: Temperamentní Julie (Veronika Khek Kubařová) se nečekaně vydává na druhý konec světa za svým otcem Karlem (Jiří Langmajer), aby si s ním konečně vyříkala jejich společnou minulost, a také aby zjistila, proč od ní chce najednou půjčit větší obnos peněz. Cesta ji zavede až na ostrov Bali, kde se nejen setká se svým otcem, ale zároveň se účastní výpravy za legendárním pokladem, který má být dle pověstí navždy ztracen.

Originální trailer filmu Poklad


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY