Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 41. týden

Kinopremiéry: Transformers si vyrobili substanci ze semínka posvátného fíkovníku

Vydáno: 09.10.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Paramount

Ačkoli v tomto týdnu obohatí programy kin celých dvanáct novinek, žádnou zásadní, která by měla zbořit pokladny kin, v nich nehledejte. K těm nejzajímavějším se určitě řadí body horor Substance a animovaní Transformers.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Transformers Jedna (Transformers One) (CinemArt)

Český plakát filmu Transformers Jedna / Transformers One
© CSFD
Může se to zdát k neuvěření, ale série Transformers je stále živá a čas od času o sobě dá vědět. Tak jako třeba teď, kdy do kin míří prequel celé série, který je celý animovaný a ukáže, jak se z Optima Prima a Megatrona stali nepřátelé. Jeho režisérem je Josh Cooley, který bude zřejmě nejvíc spoléhat na sílu značky a možnosti animace, která má přece jen při "transformaci" stále ještě víc kreativních možností než CGI. Ohlasy jsou navíc docela spokojené, takže by nemuselo jít o úplný trapas. A je navíc možné, že v tuzemských kinech se objeví pár nedabovaných kopií a i zdejší divák tak bude mít možnost slyšet hvězdné hlasy původního znění. Premiéra týdne.

Synopse: Orion Pax (budoucí Optimus Prime) a D-16 (budoucí Megatron) byli kdysi obyčejnými obyvateli planety Cybertron, kteří ještě postrádali schopnost transformace. Zatímco D-16 všechna platná pravidla respektoval, Orion Pax je porušoval, kudy chodil. Přesto byli kamarádi, kteří by jeden za druhého dali ruku do tavicí pece. Vinou celé řady nešťastných okolností a Optimovy dobrodružné povahy se ocitají na útěku před spravedlností, kde potkávají další sobě podobné. Doputují až do míst, kde se jejich planeta zrodila, do zapovězeného a očím smrtelníka skrytého koutu světa, kde objeví legendárního válečníka Alpha Triona, který jim předá schopnost se libovolně transformovat.

Český trailer filmu Transformers Jedna / Transformers One

Substance (The Substance) (Aerofilms)

Český plakát filmu Substance / The Substance
© Dupe
Snímek, který předchází docela solidní hype a sklízí vesměs nadšené ohlasy, byl k vidění už letos v Karlových Varech, do širší distribuce ale míří až teď. Málo známá režisérka a scenáristka Coralie Fargeat v něm dle komentářů natočila velmi dobrý body horor, jehož sledování je i těžkým fyzickým zážitkem a údajně není ničím pro slabší povahy. Navíc je prý i poměrně sžíravou satirou s trošku jednodušším příběhem. Titulní role si zahrály Demi Moore a Margaret Qualley, které ukázaly úplně vše. Uvidíme tedy, jak bude tuzemské náročnější publikum spokojeno. Nejzajímavější premiéra týdne.

Synopse: Stárnoucí hvězda televizních obrazovek Elisabeth Sparkle (Demi Moore) dostane možnost vyzkoušet zázračnou substanci, díky které může být mladší, krásnější a dokonalejší. Daní za to ovšem je, že se musí dělit o čas. Jeden týden pro ni, jeden pro její novou tvář, která se jmenuje Sue (Margaret Qualley). Vypadá to poměrně jasně a jednoduše a zdá se, že se nic nemůže pokazit.

Zajímavost: Do snímku byl obsazen Ray Liotta, který ale před začátkem natáčení zemřel. Nahradil ho Dennis Quaid.

Český trailer filmu Substance / The Substance

Lee: Fotografka v první linii (Lee) (Bioscop)

Český plakát filmu Lee: Fotografka v první linii / Lee
© Kino Pilotů
Životopisné drama láká zámořské diváky především na příběh slavné válečné fotografky, která jako jedna z prvních žen informovala o pekle druhé světové války. Její známost v Evropě a v tuzemsku je ale jedna velká neznámá, takže těžko říct, na co bude český divák slyšet nejvíc. Pro něj bude asi největším tahákem obsazení, v němž hlavní roli ztvárnila Kate Winslet, vedle které se objevují Alexander SkarsgårdAndrea RiseboroughMarion Cotillard nebo Andy Samberg. Režijně snímkem debutuje zkušená kameramanka Ellen Kuras, ohlasy jsou poměrně spokojené a většinou hodnotí kolem sedmi bodů z deseti. Další zajímavá premiéra, která ale nejspíš díru do pokladen kin neudělá.

Synopse: Lee Miller (Kate Winslet) začínala kariéru jako prominentní modelka, která se pohybovala v předních módních kruzích Paříže a New Yorku. V roce 1938 tráví dovolenou na prosluněném jihu Francie se svými nejbližšími uměleckými přáteli. Už se ale soustředí na svou práci jako fotografka. Její osudovou láskou se stává anglický obchodník s uměním Roland Penrose (Alexander Skarsgård), jenže válka už visí ve vzduchu a téměř přes noc se všechno v jejich životech změní. Lee se sice vrátí do Londýna, odmítá ale dělat to, co se od ženy očekává a místo toho se sama vydává na frontu v Evropě. Stává se válečnou reportérkou a fotografkou časopisu Vogue a ocitá se v první linii těch nejkrutějších bojů.

Zajímavost: Snímek vznikl na základě biografického románu, který napsal Anthony Penrose, syn umělkyně.

Český trailer filmu Lee: Fotografka v první linii / Lee

EOS: Mladý Picasso (Young Picasso) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu EOS: Mladý Picasso / Young Picasso
© Kultura Jih
Již od pondělí 7. října je ve vybraných kinech k vidění další z dlouhé řady britských dokumentů, které se zabývají životem nějakého slavného malíře. V tomto případě jde o jednoho z těch suverénně nejslavnějších, poněkud netradičně se ale snímek věnuje jeho začátkům a období před tím, než se stal proslulým. Režisérem a scenáristou je v žánru ostřílený Phil Grabsky, který se tentokráte vydal na procházku Málagou, Barcelonou a Paříží, která měla na život Pabla Picassa zásadní vliv. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: Jak vlastně začala kariéra jednoho z nejslavnějších umělců všech dob? Klíčovou roli v jeho životě hrála tři města - Malaga, Barcelona a Paříž. Dokument všechna tři navštíví a pokusí se odpovědět, jaký konkrétně vliv na jeho život a dílo měla. Podrobně se zaměřuje na dvě období jeho tvorby - modré a růžové. Končí v roce 1907, kdy namaloval obraz Avignonské slečny, který změnil vše.

Český trailer filmu EOS: Mladý Picasso / Young Picasso

Semínko posvátného fíkovníku (Danaye anjir-e moabad) (Film Europe)

Český plakát filmu Semínko posvátného fíkovníku / Danaye anjir-e moabad
© CSFD
Pod poněkud tajuplným názvem se skrývá koprodukční drama, kvůli kterému byl íránský režisér a scenárista Mohammad Rasoulof ve své domovině odsouzen k osmi letům vězení, bičování a propadnutí většiny majetku, naštěstí ale ještě před vynesením verditku uprchl do Německa. Otevřeně se v něm pouští do kritiky tamního teokratického režimu, kterou dle dostupných ohlasů odvyprávěl srozumitelně pro západního diváka, kterého si získá prý i silným příběhem. Samozřejmostí pak je obsazení mimo svou domovinu neznámými herci, takže by se měl dostavit i určitý pocit autenticity. Premiéra pro festivalové publikum.

Synopse: Vyšetřující soudce Revolučního soudu v Teheránu Iman (Missagh Zareh) se potýká s vlastní nedůvěrou a paranoiou, zatímco celonárodní politické protesty postupně sílí, a když mu zmizí jeho zbraň. Má podezření, že do všeho je zapletena jeho žena Najmeh (Soheila Golestani) a dcery Rezvan (Mahsa Rostami) a Sana (Setareh Maleki). Proto doma zavede drastická opatření, která ale způsobí jen dusivou atmosféru a napětí.

Zajímavost: Snímek byl natáčen v utajení a financovaly ho nejrůznější společnosti z Francie a Německa.

Český trailer filmu Semínko posvátného fíkovníku / Danaye anjir-e moabad

Malý velký pes (Runt) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Malý velký pes / Runt
© Kino Lysá nad Labem
Ryze hraných rodinných filmů se v kinech moc neobjevuje, i proto je překvapení, že distributor aktuálně zařadil do programů australský dobrodružný počin. Ten může tuzemského diváka lákat na jednoduchoučký příběh a účast psího hrdiny. Režírujícího Johna Sheedyho totiž prakticky nikdo nezná a v obsazení je tou nejznámější tváří asi Jai Courtney. Hodnocení ani komentáře dosud takřka neexistují a nedá se předpokládat, že se to zásadně změní. Premiéra, která z nabídek kin brzy vymizí.

Synopse: Když se něco porouchá, je třeba to opravit. To platí i pro záchranu rodinné farmy. Protože když máte dostatek odhodlání, není žádná překážka dost velká. A co teprve, když se náhodou srazíte se čtyřnohým parťákem jako desetiletá Annie (Lily LaTorre). I když se to nezdá, tak pod střapatým kožichem jejího nového kamaráda bije srdce šampiona.


Český trailer filmu Malý velký pes / Runt

Můj ranní smích (Moj jutarnji smeh) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Můj ranní smích / Moj jutarnji smeh
© Balkanfilm
Tuzemský distributor menších balkánských filmů o sobě hodně dlouho nedal vědět a po nějaké době se do kin vrací s pět let starým srbským dramatem, o němž se toho nedá moc napsat. Režisérem a scenáristou je neznámý Marko Djordjevic, který do všech rolí obsadil podobně neznámé tváře a pochopitelně neexistují ani žádná relevantní hodnocení. Snad jen ta synopse vypadá relativně zajímavě, i když nikoli originálně. Zájemci by si rozhodně měli s případnou návštěvou svého oblíbeného klubového kina pospíšit.

Synopse: Dejan (Filip Djuric) žije pod jednou střechou s věčně opilým otcem a přehnaně ochranitelskou matkou. A ačkoli je ve svém životě dost zmatený, snaží se najít lásku. Mohla by to být přátelská a milá Kaca (Ivana Vukovic), s níž pracuje ve škole, jenže místní jasnovidec mu odpověď nedá a při snaze o seznámení projde takovým ponížením, že zjistí, že už nemá co ztratit. Přesto, nebo právě proto se pokusí svůj život radikálně změnit.

Český trailer filmu Můj ranní smích / Moj jutarnji smeh

My Hero Academia the Movie: You’re Next (Boku no Hîrô Akademia za Mûbî Yuâ Nekusuto) (Falcon)

Český plakát filmu My Hero Academia the Movie: You’re Next / Boku no Hîrô Akademia za Mûbî Yuâ Nekusuto
© Cinema City
Sympatická snaha českého distributora přinášet čas od času na plátna kin poctivé japonské anime pokračuje a i v tomto případě jde o ryze fanouškovskou záležitost. Snímek vychází z úspěšné anime série a za jeho režií stojí Tensai Okamura. A to jsou jediné dvě relevantní informace, které lze tuzemskému divákovi předat, protože cokoli dalšího by ho do kin stejně nenalákalo, pokud onu sérii nezná, a naopak. Ohlasy dosud neexistují, což je pochopitelné a asi je nikdo ani nečekal.

Synopse: Blíží se rozhodující bitva mezi padouchy a hrdiny. Po nemilosrdných bojích se lidská společnost ocitá na pokraji zániku, náhle se však objevuje záhadná obří pevnost. Dekua a jeho přátelé se ocitají tváří v tvář tajemnému muži, který se nápadně podobá hrdinovi zvanému Symbol míru, kterého kdysi znali.

Český trailer filmu My Hero Academia the Movie: You’re Next / Boku no Hîrô Akademia za Mûbî Yuâ Nekusuto

Sabaton - The Tour to End All Tours (Sabaton: The Tour to End All Tours) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Sabaton - The Tour to End All Tours / Sabaton: The Tour to End All Tours
© KZMJ
Od soboty 11. října bude možné ve vybraných kinech hodně limitovaně zhlédnout koncertní film švédské heavymetalové skupiny Sabaton. Ta pomocí režiséra Jense de Vose zachytila svůj koncert v amsterdamském Ziggo Dome v roce 2023, který byl součástí největšího turné v její historii. Dle slov distributora se navíc zdá, že tvůrci rezignovali na přidanou hodnotu v podobě záběrů ze zákulisí a různých rozhovorů, ale natočili jen a pouze samotný koncert, což může být pro fanoušky možná nejlepší. Premiéra pro metalisty.

Synopse: V roce 2023 odjela švédská heavymetalová kapela Sabaton největší světové turné ve své historii. Mimo jiné se zastavila i v amsterdamském Ziggo Dome, kde nechala pořídit záznam svého vystoupení.

Český trailer filmu Sabaton - The Tour to End All Tours / Sabaton: The Tour to End All Tours

Ema a smrtihlav (Pilot FIlm)

Plakát filmu  / Ema a smrtihlav
© CSFD
Slovensko-české drama už někteří mohli vidět v Karlových Varech, kde si ale srdce diváků moc nezískalo a jeho hodnocení jsou zatím spíš lehce podprůměrná a komentáře hovoří o promarněné příležitosti a naprosto obyčejné žánrovce, která místo silného příběhu upoutá jen několika jednotlivými scénami a výjevy. Režijně vše zaštítila Iveta Grófová, která do hlavní role obsadila Alexandru Borbély, tím nejznámějším je ale rozhodně Milan Ondrík. Trochu rozpačitá premiéra.

Synopse: Ve čtyřicátých letech staví Slovenský štát svou identitu na nenávisti k menšinám. O práci v arizovaném krejčovském salonu tak přichází i maďarská vdova Marika (Alexandra Borbély). Do její vesnice následně přijíždí gardisté, kteří mají do maďarského pohraničí přivést co nejvíce Slováků. Marika se kvůli svému původu i kvůli tomu, že ukrývá židovského chlapce, drží v ústraní. Přesto se ale ocitne v centru zájmu dvou mužů.

Český trailer filmu Ema a smrtihlav

Rok vdovy (CinemArt)

Plakát filmu  / Rok vdovy
© CSFD
Jak už název českého dramatu napovídá, v centru jeho dění se ocitne mladá žena, která nečekaně přišla o manžela a krom smutku se musí vypořádat s dalšími náležitostmi, především věčným bojem s úřady. Režie se chopila dokumentaristka Veronika Lišková, pro níž jde o hraný debut, v němž velkou hereckou příležitost poskytla titulní Pavle Beretové. Sympaticky se jeví i to, že zbytek obsazení není nijak hvězdný a naopak sestává z méně okoukaných tváří. Ohlasy zatím neexistují, tak věřme, že se vše podaří a dokumentární minulost autorky se na výsledku projeví kladně.

Synopse: Tlumočnice Petra (Pavla Beretová) se za tragických okolností stává vdovou už ve čtyřiceti letech. Po prvotním šoku zjišťuje, že smutek není to jediné, čemu bude muset čelit. Přidává se totiž starost o dospívající dceru a tlak ze strany manipulativní tchyně. A pak je tu ještě celá byrokratická mašinérie, která smrtí člověka ožívá - hypotéky, půjčky, nájmy, nekonečné dědické řízení.

Originální trailer filmu Rok vdovy

Identita: Film o českém grafickém designu (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Identita: Film o českém grafickém designu
© Facebook
Název tuzemského dokumentu lehce smíchaného s road movie hovoří úplně za vše a netřeba k němu cokoliv dodávat. O jeho režii se postarali Kateřina Mikulcová a Petr Smělík, kteří ho pojali jako putování Čechoameričana Nicholase Lowryho po stopách českého grafického designu a zároveň poznávání jeho osobní historie, protože i jeho rod je spjat s jednou slavnou českou značkou. Ohlasy zatím neexistují, s tím se ale pochopitelně počítá.

Synopse: Světoznámý držitel a český Američan Nicholas Lowry přilétá z New Yorku do Prahy, aby jako vášnivý sběratel zmapoval, co zformovalo a definuje českou národní identitu. Cesta ho zavede do Zlína, Litomyšle, Brna nebo Plzně a kromě díla Alfonse Muchy, Tomáše Bati nebo Josefa Váchala prozkoumá i plzeňské pivo, estetiku vinných etiket a setká se s novou generací českých grafiků. Navíc pozná i vlastní kořeny, protože jeho prastrýc v Praze založil firmu Primeros.

Originální trailer filmu Identita: Film o českém grafickém designu

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Top 20 ČR: 40. týden
Top 20 ČR: Joker sesadil Vlny Druhý díl Jokera ukončuje po sedmi týdnech kralování Vln a ocitá se na vrcholu domácího žebříčku tržeb. Jeho víkendová návštěvnost však byla jen průměrná. čtěte zde
Vydáno: 08.10.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office:40. víkend
Box office: Joker 2 má špatný otvírák Druhý díl Jokera, který přichází pět let po prvním filmu, nezopakoval hvězdný start svého předchůdce, a to i přesto, že se umístil na prvním místě. čtěte zde
Vydáno: 07.10.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Joker: Folie à Deux 3/10
Recenze: Muzikálové pokračování Joker: Folie à Deux selhává na mnoha úrovních Pokračování dvěma Oscary oceněného filmu Joker pojal jeho režisér Todd Phillips jako kombinaci vězeňského thrilleru, soudního dramatu a muzikálu. Výsledek je však vleklý, těžkopádný a myšlenkově plochý. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
TV tipy: 4. 10. 2024 - 10. 10. 2024
TV tipy: Řezníci spáchali na panenské královně zločin v šantánu I další říjnový týden pokračuje v televizích v nastoleném trendu neustálých repríz. Náš výběr tak znovu tvoří pouhé čtyři filmy, které mají společné to, že se na ně víceméně zapomnělo a prakticky se nepřipomínají. čtěte zde
Vydáno: 04.10.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 40. týden
Kinopremiéry: Joker a Caligula ještě nejsou, čím chtějí být Hitem kin na začátku října by měl být druhý Joker, který koketuje s muzikálem, sbírá ale zatím hodně vlažné ohlasy a chvály se moc nedočkává. Srovnatelnou konkurenci nicméně nemá, takže k úspěchu má vydlážděnou cestu. ... čtěte zde
Vydáno: 02.10.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Box office: Rozzum v Divočině přebírá vedení (30.09.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Box office: Nadvláda Beetlejuice pokračuje (23.09.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- Trailer: Malý velký pes (18.09.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Influencerky rozsvítily petrolejové lampy a podstoupily hypnózu (11.09.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Rok vdovy (06.09.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Lee: Fotografka v první linii (03.09.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Box office: Deadpool vládne filmovému létu (02.09.2024 07:26 v Komentáře | Box office)
- Amerikánka míří do kin (29.08.2024 11:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Kočky v muzeu dávají Mikimu tiché znamení (21.08.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Můj kamarád tučňák se veze na vlnách vetřelce (14.08.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Louis Wain a DC liga supermazlíčků odhalují hřích a strachy v nás (02.08.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Transformers Jedna (27.07.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Substance (20.07.2024 12:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   40/2024

Joker: Folie à Deux
3/10

Pokračování dvěma Oscary oceněného filmu Joker pojal jeho režisér Todd Phillips jako kombinaci vězeňského thrilleru, soudního dramatu a muzikálu. Výsledek je však vleklý, těžkopádný a myšlenkově plochý.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe