Odešla hvězda

Vydáno: 30.09.2024 15:32 - Václav Limberk | foto: JoBlo

Ve věku 88 let zemřela hudební a herecká legenda Kris Kristofferson známý z muzikálu Zrodila se hvězda a z akční série Blade.
Barbra Streisand, Kris Kristofferson ve filmu Zrodila se hvězda / A Star Is Born
© Variety
Kris Kristofferson byl vskutku legendou již během svého života a jeho hvězda definitivně zhasla 28. září na ostrově Maui, kde žil. Nebudeme zde probírat jeho hudební kariéru a zaměřímě se na něj pouze jako na herce. Poprvé na sebe výrazně upoutal ve westernu Pat Garrett a Billy Kid, kde vytvořil roli psance Billyho Kida, zatímco šerifa hrál James Coburn. Menší roli měl v dramatu Alice už tu nebydlí a pak přišla největší role jeho kariéry v remaku muzikálu Zrodila se hvězda, kde vytvořil dvojici s kolegyní, rovněž zpěvačkou a herečkou Barbrou Streisand. Tato role mu vynesla Zlatý glóbus.

Zahrál si pak ještě v komedii Napůl drsňák a akčním filmu Konvoj. Měl hlavní roli v nechvalně proslulém hollywoodském propadáku Nebeská brána. V pozdějších letech se objevoval hlavně v akčních filmech a vedlejších rolích, například v titulech Tajný agent Jack T.Osamělá hvězdaBladeOdplataPlaneta opicBlade IID-Tox a Svěrací kazajka. Naposledy se před kamerou objevil v životopisném dramatu Blaze z roku 2018. Kristofferson měl ze tří manželství osm dětí.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY