Kinopremiéry: Kočky v muzeu dávají Mikimu tiché znamení

Vydáno: 21.08.2024 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Neon

Temný thriller Longlegs, který provázejí nadšené zámořské reakce, se v tomto týdnu konečně objeví v českých kinech, a i když divácké žebříčky nezboří, fajnšmekry by potěšit měl. Konkurencí mu je třeba režijní debut Zoë Kravitz.
Longlegs (Longlegs) (Continental Film)

Český plakát filmu Longlegs / Longlegs
© CSFD
S poměrně velkým zámořským hypem přichází do kin snímek, který sice distributor v zájmu většího diváckého zájmu prezentuje jako horor, dle ohlasů jde ale ve skutečnosti spíše o psychologický thriller temného ražení. Režie a scénář je dílem méně známého Osgooda Perkinse, kterým v něm ale natočil zatím své nejvýraznější dílo, které je většinou chváleno. V titulní roli se představí Maika Monroe, děsivého vraha ztvárnil Nicolas Cage. Skromná, ale dle všeho velmi dobrá premiéra týdne.

Synopse: Úřady jsou šokované a zaskočené satanistickým sériovým vrahem, který si říká Longlegs (Nicolas Cage) a svých obětí se vůbec nedotýká. Všechny jeho zločiny v průběhu let se tak zdají být jasnými vraždami a sebevraždami, při nichž manžel a otec vyvraždí svou rodinu a následně si vezme život. Na každém místě činu ale Longlegs zanechává šifru, z níž je zřejmé, že další zločiny ještě přijdou. Na pomoc s jeho dopadením FBI povolá začínající agentku Lee Harker (Maika Monroe), která je nadána jasnovideckými schopnostmi. Boj s časem může začít.

Zajímavost: Tvůrce do role zabijáka zvažoval krom Nicolas Cage už jen Brada Pitta.

Český trailer filmu Longlegs / Longlegs

Tiché znamení (Blink Twice) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Tiché znamení / Blink Twice
© CSFD
Thriller, jehož zápletka vypadá dost obecně a tuctově, je pro filmové fanoušky nejzajímavější tím, že s ním jako režisérka a scenáristka celovečerně debutuje Zoë Kravitz, která opravdu zůstala jen za kamerou. Vzhledem k tomu, že nějaké ohlasy dosud neexistují, nezbývá než doufat, že herečka se svou prvotinou kvalitativně uspěje a zařadí se do dlouhé řady těch, kteří přechod k režii víceméně zvládli. Největším diváckým lákadlem je tedy Channing Tatum v titulní roli, toho pak ze známějších tváří doplnili Christian SlaterHaley Joel OsmentGeena Davis a Kyle MacLachlan, hlavní ženskou roli ztvárnila Naomi Ackie. Potenciálně zajímavá premiéra.

Synopse: Frida (Naomi Ackie) je mladá servírka z Los Angeles, která se velmi zajímá o podnikatele Slatera Kinga (Channing Tatum). Když dostane možnost strávit dovolenou na jeho soukromém ostrově, má nejdřív nepopsatelnou radost. Později se tam ale začnou dít podivné a těžko vysvětlitelné věci a Frida zjistí, že pokud chce vyváznout živá, bude muset odhalit pravdu.

Český trailer filmu Tiché znamení / Blink Twice

Elli a parta příšeráků (Elli: Ungeheuer geheim) (Forum Film CZ)

Český plakát filmu Elli a parta příšeráků / Elli: Ungeheuer geheim
© CSFD
Animáky patří k těm nejvděčnějším žánrům a vzhledem k jejich velkým finančním úspěchům není divu, že se v tuzemských kinech občas objeví nějaký ten ze země, od níž bychom to úplně nečekali. Tento pochází z Německa a už dle synopse vypadá zcela předvídatelně, zaměnitelně a tuctově, což je ale na druhou stranu asi jediná možnost, jak mohou podobné záležitosti zaujmout. O režii a scénář se postaralo duo Piet De Rycker a Jesper Møller, které dle všeho moc riskovat nebude a spolehne na jistotu a bude se snažit zaujmout co nejvíc těch nejmenších diváků. Ohlasy ani komentáře dosud nejsou dostupné. Premiéra, která bez dětí nemá smysl.

Synopse: Elli žije ve starodávném sídle se svým strýcem, cítí se osaměle a strašit lidi ji vůbec nebaví. To je ale problém, protože je duch. Její jediný příbuzný, přísný a nevrlý strýc, se navíc snaží udržet tradici a trvá na tom, že Elli nesmí opustit dům jakoukoli cestou. Jednoho dne však strýc záhadně zmizí a Elli se ho vydává hledat. Na své cestě potkává partičku příšerek, která se ukrývá v lunaparku strašidelného zámku. I ony hledají místo, kam by mohly patřit.

Český trailer filmu Elli a parta příšeráků / Elli: Ungeheuer geheim

Kočky v muzeu (Koty Ermitazha) (Vertigo International)

Český plakát filmu Kočky v muzeu / Koty Ermitazha
© Kinobox
V podstatě totéž co o snímku výše by se dalo napsat o dalším animáku, který má v tomto týdnu premiéru v kinech. Tento má pro změnu původ v Rusku a do děje, který opět působí dost předvídatelně a tuctově, zapojuje i slavné muzeum Ermitáž. Jeho režisérem a spoluscenáristou je Vasilij Rovenskij, který bude klasicky spoléhat na roztomilá zvířatka jakožto hlavní postavy a pravděpodobně i na různé karamboly, které se jim budou stávat. I tentokrát platí, že ohlasy a komentáře by zájemci dosud hledali marně. Další premiéra, která bez dětí postrádá smysl.

Synopse: Mladý kocour Vinsent a myšák Moris se vydávají na dobrodružný výlet do petrohradského muzea Ermitáž. Tam potkávají elitní kočičí jednotku, která už staletí chrání umělecké poklady před myšmi a jinými škůdci. Vinsent už by se rád usadil a měl rodinu, jenže nechce přijít ani o Morise, který mu dříve zachránil život. Problémy v muzeu ale způsobuje i Morisova vášeň, neboť myšák si rád pochutnává na obrazech. Vše se ještě zkomplikuje, když do Ermitáže přivezou Monu Lisu, kterou touží pokousat každá myš. Netrvá ale dlouho a nejslavnější obraz v dějinách lidstva je ukraden.

Český trailer filmu Kočky v muzeu / Koty Ermitazha

Seventeen Tour 'Follow' Again to Cinemas (Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas) (Aerofilms)

Český plakát filmu Seventeen Tour 'Follow' Again to Cinemas / Seventeen tour 'Follow' Again to Cinemas
© Cinema City
Ve vybraných kinech a v limitovaném uvedení je možné zhlédnout jihokorejský dokument o tamním hudebním fenoménu, skupině Seventeen. Snímek sleduje především jejich koncert na stadionu v Soulu, ale přidává i záběry z dalších zastávek velkolepého turné. V žánru zkušený režisér Oh Yoon-Dong jde fanouškům naproti, protože vystoupení zabírá z několika kamerových úhlů a stran a v záběrech kombinuje denní světlo, za kterého koncert začal, a noční oblohu, která ho přivedla do finále. Ryze fanouškovská záležitost, která se dlouho promítat nebude.

Synopse: Seventeen přepisují hudební historii na každém kroku. Na plátna kin dorazí jejich první koncert na stadionu Seoul World Cup Stadium. Do záznamu se dostane i několik dalších zastávek turné Seventeen Tour Follow Again to Seoul. Vystoupení byla zachycena mnoha kamerami z mnoha úhlů, aby zajistila ten nejlepší zážitek. Fanoušci se se svými oblíbenci dostanou ze zahájení za denního světla až k vyvrcholení pod noční oblohou.

Český trailer filmu Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas / Seventeen Tour ´Follow´ Again to Cinemas

MIKI (CinemArt)

Český plakát filmu  / MIKI
© CinemArt
Slovensko-český thriller je inspirován skutečnou událostí a vypráví osudy jednoho z nejobávanějších slovenských mafiánů. Diváckým lákadlem je především scenárista Miro Šifra, který stojí za těmi lepšími žánrovkami a seriály z posledních let, režii pak obstaral Jakub Kroner, titulní roli si zahrál Milan Ondrík. Ohlasů zatím není mnoho, většina jich je ale minimálně spokojených a hovoří krom výborných výkonů a napětí o zajímavé a stále aktuální paralele se současnou slovenskou politickou situací. Uvidíme tedy, jak si podobná záležitost v tuzemských kinech povede.

Synopse: Miki se vrací ze zahraničí zpět do rodné vesnice, do země, která se rychle mění, a v níž se otevírají nové možnosti i v oblasti organizovaného zločinu. Původním povoláním je řidič autobusu, postupně v sobě ale objevuje schopnosti k tomu, aby vybudoval jednu z nejobávanějších a největších mafiánských skupin v zemi.

Originální trailer filmu MIKI


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY