Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 31. týden

Kinopremiéry: Harold a kouzelná pastelka se společně s poslední jednotkou ocitají v pasti

Vydáno: 31.07.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Warner Bros.

První srpnový den výsostné postavení Deadpoola s Wolverinem neohrozí, neboť ze šesti premiér je tou nejzajímavější thriller Past M. Nighta Shyamalana, jehož počiny nikdy do zdejších kin davy nelákaly.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Past (Trap) (Vertical Entertainment)

Český plakát filmu Past / Trap
© CSFD
Pod trochu tuctovým názvem mysteriózního thrilleru se skrývá nejnovější počin režiséra a scenáristy M. Nighta Shyamalana, který v posledních letech točí značně nevyrovnaná díla. Těžko říct jak může dopadnout toto, protože ohlasy neexistují a už ze synopse je jasné, že vše bude opět stát na možná nečekané pointě, které už se ale tvůrci nedaří vymýšlet tak jako na začátku kariéry. Diváky tak mimo jméno autora nejvíc naláká asi Josh Hartnett v titulní roli a pochopitelně i atraktivní zápletka. Jak si ale u publika snímek povede, je záhadou. Premiéra týdne.

Synopse: Otec (Josh Hartnett) se svou dcerou vyrazil na koncert. Když se posléze vydal na toaletu, zjistil, že v koncertní hale něco není v pořádku. K místu se totiž začínají sjíždět kordony policistů. Nic tedy není tak, jak se na první pohled zdá a proslýchá se, že koncert je pouhou policejní kamufláží sloužící k dopadení nebezpečného vraha.

Český trailer filmu Past / Trap

Harold a kouzelná pastelka (Harold and the Purple Crayon) (Falcon)

Český plakát filmu Harold a kouzelná pastelka / Harold and the Purple Crayon
© Kino Pilotů
Dobrodružná fantasy určená pro celou rodinu vstupuje do kin tak trošku pod radarem a její boj s mnohem propagovanějšími animáky je v kinech asi předem odsouzen k neúspěchu. Ohlasy navíc zatím neexistují, takže se vskutku není čeho chytit. Fakta hovoří o tom, že jako svůj hraný debut snímek natočil animáky prověřený Carlos Saldanha, který do hlavní role obsadil Zacharyho Leviho, vedle kterého se ze známějších tváří objeví ještě Zooey Deschanel nebo Ravi Patel. Další premiéra, která může dopadnout jakkoli.

Synopse: Dobrodruh Harold (Zachary Levi) dokáže ve své kouzelné knize stvořit úplně cokoliv jen tím, že to prostě nakreslí. Když vyroste a rozhodne se překreslit sám sebe ze stránek knihy do reálného světa, zjišťuje, že toho o jeho fungování moc neví a že jeho věrná fialová pastelka může způsobit mnohem více podivných momentů, než si představoval. A to ještě netuší, že velmi brzy se nedopatřením magická moc neomezené fantazie ocitne v nesprávných rukách.

Český trailer filmu Harold a kouzelná pastelka / Harold and the Purple Crayon

Nedělej vlny (Pas de vagues) (CinemArt)

Český plakát filmu Nedělej vlny / Pas de vagues
© CSFD
Francouzsko-belgické drama bude diváky lákat především na silně aktuální téma potenciálního sexuálního obtěžování a boje s pomluvou. Režisérem a spoluscenáristou je Teddy Lussi-Modeste, který bude spoléhat především na hojně obsazovaného Françoise Civila v titulní roli. Ohlasů je zatím naprosté minimum, jsou ale spíše spokojené, takže se zdá, že o úplný průšvih by jít nemělo a náročnější publikum by nemělo litovat stráveného času. Evropská premiéra týdne.

Synopse: Středoškolský učitel Julien (François Civil) je mladý a idealistický a svým žákům chce být tím nejlepším vzorem. Vztah ke své třídě se snaží vytvořit třeba i tím, že si pod křídla vezme hned několik problematických a nadějných žáků, mezi nimiž je i nesmělá Leslie (Toscane Duquesne). Některým jejím spolužákům se ale toto přednostní zacházení nelíbí a učiteli podsouvají jiné úmysly. Kvůli nátlaku spolužáků si dívka začne učitelův přístup špatně vykládat a obviní ho ze sexuálního obtěžování. Školou se začínají šířit pomluvy a učitel a jeho žáci se ocitají ve spirále, v níž nad vším ztrácejí kontrolu.

Zajímavost: Snímek je založen na skutečné kauze, která se stala samotnému tvůrci, když pracoval jako učitel.

Český trailer filmu Nedělej vlny / Pas de vagues

Poslední jednotka (Les derniers hommes) (CinemArt)

Český plakát filmu Poslední jednotka / Les derniers hommes
© CSFD
Druhá francouzsko-belgická premiéra týdne představí divákům zcela neznámou kapitolu druhé světové války a zavede je do exotického Tichomoří. A to je prakticky to jediné, nač lze nalákat, protože režisérem a spoluscenáristou je méně známý David Oelhoffen, který obsadil podobně málo známé tváře. I v tomto případě platí, že ohlasů je naprosté minimum, takže se dají brát jen orientačně. Premiéra, která se v kinech dlouho neohřeje.

Synopse: Na začátku roku 1945 Japonci z dobytých území těžce a krvavě ustupují. V březnu ovšem podnikli nečekaně brutální útok na do té doby jimi tolerovaná vichistická francouzská vojska v Indočíně. Ti, kteří útok přežili, unikli do džungle ve snaze dostat se do Číny podle nejasného evakuačního plánu, jemuž nikdo nevěřil. Vytvořili tak kolonu, která později dostala jméno podle svého velitele - Alessandriho. Z dvaceti tisíc francouzských vojáků na Dálném východě se jich do bezpečí dostaly pouhé tři tisíce. Přesto se tato jednotka stala legendou.

Český trailer filmu Poslední jednotka / Les derniers hommes

Rodinný poklad (Treasure) (Aerofilms)

Český plakát filmu Rodinný poklad / Treasure
© Kino Pilotů
Německo-francouzské komediální drama je na tom velmi podobně jako dvě výše zmíněné novinky. I tady platí, že největším tahákem bude relativně zajímavě vypadající synopse, která sice nejspíš bude zpracována dost tuctově, což by ale nemuselo tolik vadit. Režii a částečně scénář obstarala Julia von Heinz, která do hlavních rolí obsadila Lenu Dunham a překvapivě Stephena Frye. Také tentokrát ohlasy prakticky neexistují, takže nemá smysl se jimi moc zabývat. Zájemci by tedy neměli váhat, protože v nabídkách klubových kin se tento kousek dlouho objevovat nebude.

Synopse: Čerstvě rozvedená třicátnice Ruth (Lena Dunham) a její otec Edek (Stephen Fry) se vydávají z New Yorku do Polska devadesátých let pátrat po rodinných kořenech. Zatímco ona se snaží pochopit těžký osud svých židovských předků, rozverný a svobodomyslný Edek její snažení zcela sabotuje a dělá si věci po svém.

Český trailer filmu Rodinný poklad / Treasure

Blackpink World Tour [Born Pink] In Cinemas (Blackpink World Tour [Born Pink] in Cinemas)

Český plakát filmu Blackpink World Tour [Born Pink] In Cinemas / Blackpink World Tour [Born Pink] In Cinemas
© CSFD
Velmi limitovaný počet projekcí bude mít v tuzemských kinech dokument z koncertního turné světově populární jihokorejské ženské kapely Blackpink. Už dle synopse je jasné, že se v něm pojede podle stejné šablony, což znamená, že režisér Oh Yoon-Dong krom záznamu koncertu s několika unikátními aranžemi slavných hitů zavede fanoušky i do zákulisí celého turné. Víc asi není potřeba.

Synopse: Turné Blackpink Born Pink přilákalo téměř dva miliony diváků a překonalo celosvětové rekordy v tržbách i návštěvnosti v kategorii koncertních turné ženských kapel. Rozsah produkce byl vskutku nebývalý a pro celou show navíc vzniklo několik exkluzivních aranží hitů. O tom všem je tento koncertní dokument.

Český trailer filmu Blackpink World Tour [Born Pink] in Cinemas / Blackpink World Tour [Born Pink] in Cinemas

Stíny horkého léta (NFA)

Plakát filmu  / Stíny horkého léta
© CSFD
Už na festivalu v Karlových Varech byla k vidění nově restaurovaná verze trochu opomíjeného, leč velmi silného a zdařilého dramatu z pozdního období tvorby Františka Vláčila. Ten v něm dostal k dispozici scénář Jiřího Křižana a natočil působivý počin strukturou hodně připomínající western, který je ale dost osudový, bezvýchodný a ryze československý. Hlavní roli si zahrál Juraj Kukura, jemuž sekundují především Marta Vančurová a Gustav Valach, v jedné z mála záporných úloh kariéry se představí i netradičně bělovlasý Jiří Bartoška. Další tuzemská klasika v technicky precizní podobě.

Synopse: Mlčenlivý hospodář Ondřej Baran (Juraj Kukura) žije v poválečných Beskydech na osamělém statku se svou manželkou (Marta Vančurová) a dvěma dětmi. Do města se vydává jen občas za nákupy a jakýmkoliv konfliktům s místními se zásadně vyhýbá. Jednoho dne se na jeho statku objeví skupina pěti banderovců, kteří se chtějí dostat do Rakouska. Jeden z nich je zraněný a do doby, než se uzdraví, se o něho Jura a jeho žena musí postarat. Kromě nich ještě zadržují i lékaře (Gustav Valach), kterého byl Ondřej nucen přivézt. Pokud by se muž pokusil přivolat jinou pomoc, zaplatily by za to životem jeho žena a děti. Ondřej ale velmi brzy pochopí, že banderovci stejně v zájmu vlastní bezpečnosti všechny na statku povraždí. A že se sám bude muset postavit přesile.

Zajímavost: Bartoška si kvůli roli odbarvil vlasy, nicméně barva mu brzy slezla a nakonec hrál v paruce.

Trailer restaurované verze filmu Stíny horkého léta

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 6. 9. 2024 - 12. 9. 2024
TV tipy: Posedlý Gauguin prožívá své peklo I když se prázdniny opět ocitly v propadlišti dějin, televizní nabídka filmů to nijak neakceptuje a pokračuje spíš v líném stylu spoléhajícím na osvědčené reprízy. Pouhé pětici tipů tak dominuje méně známý počin Rubena... čtěte zde
Vydáno: 06.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 36. týden
Kinopremiéry: Beetlejucie sleduje světýlka, poslouchá hlas pralesa a klade past na myši Společně se školním rokem se na začátku září vrátil do kin Beetlejuice, kterému to ovšem trvalo dlouhých třicet šest let. A právě jeho pokračování má v aktuálním týdnu největší divácký potenciál. Dokáže ho využít?... čtěte zde
Vydáno: 04.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 35. týden
Top 20 ČR: Vlny v kinech dominují Českým kinům dominuje dobové drama Vlny režiséra Jiřího Mádla, které z dalších pozic jistí americké letní hity V hlavě 2 a Deadpool & Wolverine. čtěte zde
Vydáno: 03.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 35. víkend
Box office: Deadpool vládne filmovému létu Konec léta je ve znamení marvelovského trháku Deadpool & Wolverine, který nepřestává lákat filmové fanoušky. V patách mu je sci-fi horor Vetřelec: Romulus. čtěte zde
Vydáno: 02.09.2024 07:26 v sekci Komentáře | Box office
0
Vrána 3/10
Recenze: Komiksová Vrána zahazuje do koše všechny silné stránky své předlohy Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu. čtěte zde
Vydáno: 30.08.2024 12:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Odešel Fešák Hubert (25.08.2024 11:48 v Novinky | Zprávy)
- Kinopremiéry: Kočky v muzeu dávají Mikimu tiché znamení (21.08.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Top 20 ČR: Kina ovládly Vlny (20.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- TOP 20 ČR: Novinky se na vrchol nedostaly (13.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool se drží v čele (12.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TOP 20 ČR: Deadpool a Wolverine se drží v čele (06.08.2024 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Deadpool nemá konkurenci (05.08.2024 07:30 v Komentáře | Box office)
- TV tipy: Bezva polda je půlnoční muž k sežrání (26.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Žena ve vodě hledá čarodějovy hodiny (12.07.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Josh Hartnett nastavuje Past (02.07.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 (29.06.2024 12:30 v Články | Publicistika)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

Vrána
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe