Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 27. týden

Kinopremiéry: Padouch Monte Christo míří až na konec světa

Vydáno: 03.07.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Impawards

První ryze prázdninová várka premiér by pro české kinaře měla být spásou, protože na velká plátna míří čtvrtý díl extrémně populární animované série Já, padouch. Uvedení se dočká i nová verze slavného dramatu Hrabě Monte Christo.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Já, padouch 4 (Despicable Me 4) (CinemArt)

Český plakát filmu Já, padouch 4 / Despicable Me 4
© Kino Pilotů
O dalším pokračování oblíbené animované série asi nemá smysl se nějak šíře rozepisovat. Vzhledem k tomu, že jde o zavedenou značku, která funguje, se nedají očekávat zásadní změny, což zaručuje i jméno režiséra Chrise Renauda, který si k sobě tentokráte přibral debutujícího Patricka Delageho. Hodnocení se pohybují na úrovni lehkého nadprůměru a komentáře hovoří o pořád solidní, ale už zoufale nenápadité a rutinní podívané, která ale nejspíš znovu zabere. Jasná premiéra týdne a pravděpodobně očekávané oživení pro české kinaře.

Synopse: Padouch Gru lehce zfotrovatěl a místo geniálních zlodušských plánů vymýšlí, jak se vetřít do přízně svého syna Grua juniora, který má výrazně radši svou matku a otce neustále vytáčí. O něco hlubší vrásky mu však způsobuje darebák jménem Maxime Le Mal, který ho šikanoval už na základní škole. Právě utekl z vězení, do něhož se dostal i s pomocí Grua, a ze všeho nejvíc touží po pomstě. A jelikož Anti-velepadoušská liga v tom vidí velikou hrozbu, zařadí Grua s rodinou do programu na ochranu svědků, což znamená nové identity a poklidný život na předměstí. A tím jeho nová dobrodružství teprve začínají.

Český trailer filmu Já, padouch 4 / Despicable Me 4

Až na konec světa (The Dead Don’t Hurt) (Aerofilms)

Český plakát filmu Až na konec světa / The Dead Don't Hurt
© CSFD
O víkendu uváděl na zahajovacím večeru festivalu v Karlových Varech osobně svůj druhý režijní počin Viggo Mortensen, v následujícím týdnu už se dostává do širší distribuce. A dle ohlasů jde o ničím výjimečný, ale solidní western, který je aktuální tím, že v centru dění je silná ženská hrdinka a je lehce feminizující. Sám tvůrce pak krom režie obstaral i scénář, hlavní mužskou roli a složil i hudbu, jeho partnerkou pak je Vicky Krieps. Pochvalu sklízí především nádherná kamera a herecké výkony. Případní zájemci by tedy neměli být výrazně zklamáni. Festivalová premiéra.

Synopse: Svobodomyslná Vivienne (Vicky Krieps) se v šedesátých letech devatenáctého století zamiluje do zamlklého truhláře Holgera (Viggo Mortensen). Společně s ním se vydává malebnou krajinou nevadských kaňonů a lesů, kde chce najít svůj vysněný domov. Usídlí se v malém a zdánlivě klidném městečku, které ovládá zkorumpovaný starosta a jeho společníci. Když Holger narukuje v rámci občanské války do armády, zůstává Vivienne sama čelit nástrahám drsného prostředí, do něhož vnáší chaos zejména despotický starostův syn Weston (Solly McLeod).

Zajímavost: Mortensen původně ve filmu hrát nechtěl, ale herec, kterého obsadil, projekt opustil kvůli jinému závazku a na naléhání Krieps se režisér nakonec úlohy chopil.

Český trailer filmu Až na konec světa / The Dead Don’t Hurt

Hrabě Monte Christo (Le comte de Monte-Cristo) (Bioscop)

Český plakát filmu Hrabě Monte Christo / Le comte de Monte-Cristo
© CSFD
Nesmrtelná francouzská klasika, kterou znají i ti, kteří románovou předlohu Alexandra Dumase staršího nečetli, se dočkala dalšího filmového zpracování, které tentokráte vzniklo ve své domovině. Režie se chopilo duo Alexandre de La Patellière a Matthieu Delaporte, které dle někdy až vysloveně nadšených ohlasů provedlo snesitelné změny oproti předloze, zároveň ale udrželo jejího ducha a podstatu a snímek uzpůsobilo modernímu publiku. Nebálo se stopáže, která atakuje tři hodiny, což údajně ale prakticky nejde poznat. Hlavní roli si zahrál Pierre Niney, dále se pak objevují Anaïs DemoustierPierfrancesco Favino nebo Anamaria Vartolomei. Ačkoli se tedy může zdát, že takto profláklá látka už nemůže nikoho překvapit, v tomto případě se zdá, že to neplatí. Premiéra, která by nemusela být úplně marná.

Synopse: Mladý lodní důstojník Edmond Dantes (Pierre Niney) zažívá nejšťastnější období svého života, protože se má stát kapitánem a oženit se s milovanou Mercedes (Anaïs Demoustier). Jelikož ale jeho úspěch u mnohých vzbuzuje žárlivost, stává se Edmond obětí ďábelského plánu. Ze dne na den je bez soudu uvězněn v kobce pevnosti If a naděje na propuštění neexistuje. Jediný, s kým mladík může mluvit, je vězeň z vedlejší kobky Abbé Faria (Pierfrancesco Favino), který se stává jeho přítelem a učitelem. Před smrtí mu také svěří tajemství o ztraceném pokladu. Po dlouhých čtrnácti letech se Edmondovi podaří uprchnout a poklad ukrytý na ostrově Monte Christo skutečně najde. A právě nově nabytý majetek mu umožní nastoupit cestu kruté pomsty.

Zajímavost: Zatím se jedná o nejdražší francouzský film roku 2024.

Český trailer filmu Hrabě Monte Christo / Le comte de Monte-Cristo

Závod o slávu (Race to Glory - Audi vs Lancia) (Vertigo International)

Český plakát filmu Závod o slávu / Race for Glory: Audi vs. Lancia
© CSFD
Jak už originální název italsko-britsko-irského dramatu napovídá, děj se točí kolem rivality dvou slavných automobilových značek, která vyvrcholila v osmdesátých letech při závodech v rallye. A právě námět by měl být tím největším diváckým lákadlem, protože režisér a spoluscenárista Stefano Mordini tolik známý není a největší hvězdou obsazení je Daniel Brühl, kterého budou moci někteří šťastlivci zanedlouho potkat v Karlových Varech. Dostupné ohlasy a komentáře nejsou nikterak zvlášť nadšené a hovoří o ryze průměrné podívané, která selhává především v atmosféře závodů, která moc nefunguje. Potenciální zájemci by tedy měli být tolerantnější a snížit svá očekávání.

Synopse: Jedna z největších sportovních rivalit všech dob se odehrála v osmdesátých letech mezi německou Audi a italskou Lancií. V roce 1983 jejich souboj vyvrcholil během mistrovství světa v rallye. Audi byla jasným favoritem, Lancia ji ale vyzvala svou kombinací odvahy a inovace. Jejich soupeření bylo o to důležitější, že tehdy výsledek automobilových závodů přímo ovlivňoval prodeje automobilů.

Český trailer filmu Závod o slávu / Race to Glory - Audi vs Lancia

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 5. 7. 2024 - 11. 7. 2024
TV tipy: Po nepovedeném večírku se Spider-Man a Liga spravedlnosti ocitají bez domova Ačkoli se prázdniny už rozeběhly, televizní dramaturgové do programů možná překvapivě zařadily premiéru hollywoodského trháku Spider-Man: Bez domova. A aby těch komiksů nebylo málo, uvedena bude i alternativní Liga spravedlnosti.... čtěte zde
Vydáno: 05.07.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Top 20 ČR: 26. týden
Top 20 ČR: Do kin nastupuje Padouch Se začátkem letních prázdnin se do kin pomalu vrací diváci stejně jako pokračování animované série Já, padouch, s nímž se vrací Gru a jeho populární žlutí mimoni. čtěte zde
Vydáno: 02.07.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 26. víkend
Box office: Tiché místo má dobré tržby Premiérový víkend Tichého místa způsobil více než slušný hukot, který provětral peněženky publika zvědavého na další kapitolu této série. čtěte zde
Vydáno: 01.07.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tiché místo: První den 4/10
Recenze: Prequel Tiché místo: První den znovu stojí na recyklaci známých nápadů Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku. čtěte zde
Vydáno: 30.06.2024 22:02 v sekci Recenze | Premiéry
0
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024
Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 UPDATE: Na co se můžeme těšit v českých kinech v druhé půlce roku 2024? Mimo jiné nás čekají nový Vetřelec, druhý Gladiátor nebo třetí Deadpool. Na výběr toho nejzajímavějšího se podívejte uvnitř článku.... čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Až na konec světa (20.06.2024 10:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Já, padouch 4 (10.05.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Bronco Billy se nehněvá a vydává se na první misi (26.04.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Já, padouch 4 (29.01.2024 13:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: 28 dní s Benedettou a rok se Salingerem (12.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Policejní inspektorka miluje souseda svého a řeší operaci Spodnička (06.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Malé ženy Ofélie a Annette absolvovaly let Phoenixe (25.08.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Assassination nabírá hvězdné obsazení (16.05.2023 08:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Churchill a Hrabě Monte Christo chystají zlatý podraz (28.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Tenkrát v Hollywoodu patřili apoštol Pavel a myši do nebe (07.04.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Papežův vymítač zrodil legendu Super Mario Bros. (05.04.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Egypťan Sinuhet vyšel na denní světlo a začal dělat chyby (03.03.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Trailer: Tři mušketýři: D'Artagnan (01.03.2023 09:00 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Korzet ukáže o dost jinou Sissi, než jsme doposud znali (11.02.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   26/2024

Tiché místo: První den
4/10

Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe