Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 28. 6. 2024 - 4. 7. 2024

TV tipy: Král Richard a jeho rodina na baterky se snaží nezanechat stopy

Vydáno: 28.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: PLOTPOINT

Prázdniny po roce opět přebírají vládu a v televizích začínají docela zajímavě, neboť dramaturgové na jejich začátku nabízejí hned několik atraktivnějších premiér. Uvedení se dočká třeba oscarové drama Král Richard.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Nezanechat stopy (Zeby nie bylo sladów) (pátek 28. 6., ČT2, 20.00 - 22.45)

Český plakát filmu Nezanechat stopy / Zeby nie bylo sladów
© CSFD
Polské drama se před dvěma lety objevilo i v našich kinech, moc lidí si na něj ale cestu nenašlo. A důvod je zcela jasný, protože režírující Jan P. Matuszynski v něm vycházel ze skutečné události a natočil v dobrém slova smyslu nepříjemnou podívanou, která není úplně jednoduchá. Od úvodu uchvátí na první pohled neviditelnou a nevýraznou, nicméně dokonalou dobovou výpravou, která kulisami i kostýmy evokuje šeď a uniformitu osmdesátých let. Báječně funguje také klaustrofobní, paranoidní a depresivní atmosféra, v čemž výrazně pomáhá i hodně sugestivní kamera, která se nebojí dlouhých a zdánlivě bezstřihových záběrů. Vzhledem k pomalému tempu je čas i na důležitou psychologii postav a vysvětlení jejich motivací. K určitým autentickým dojmům přispívá výtečné obsazení, v němž nejvíce vyčnívají Tomasz ZietekSandra Korzeniak a Robert Wieckiewicz. Z vesměs výborného hodnocení moc neubere ani občasné autorovo figurkaření a karikaturnost některých charakterů. Hodně silný tip, o čemž svědčí i naše recenze.

Zajímavost: Snímek je adaptací knihy novináře Cezaryho Lazarewicze.

Český trailer filmu Nezanechat stopy / Zeby nie bylo sladów

Rodina na baterky (The Mitchells vs the Machines) (pátek 28. 6., Nova Cinema, 20.00 - 22.15 / sobota 29. 6., 13.10 - 15.25 / neděle 30. 6., 10.15 - 12.25 / pondělí 1. 7., 06.25 - 08.30)

Plakát filmu Rodina na baterky / The Mitchells vs. the Machines
© Impawards
Animovaná komedie se sice zdá být jednou z mnoha, zdání ale v tomto případě klame. Debutující režijní a o něco zkušenější scenáristická dvojka Michael Rianda a Jeff Rowe v ní totiž natočila nečekaně hravý a svižný animák, který se řadí k tomu vůbec nejlepšímu, co v žánru v posledních letech vzniklo. Příběh sice není nikterak objevný, je ale natolik zábavný, dobře napsaný a má tak sympatické postavy, že to absolutně nevadí, navíc je v něm skryto mnoho a mnoho odkazů na známé filmy, které takřka není možné na první zhlédnutí všechny odhalit. Přispívá k tomu i netradiční animace, která působí záměrně "nedokonale" a právě v tom spočívá její kouzlo. Dospělé diváky potěší humor, který má daleko k infantilitě a vychází z běžné situace sbližování jednotlivých členů rodiny, čímž je pochopitelně publiku bližší. Pozitivem budiž i fakt, že očekávaný happy end není lacině dojemný a do děje přirozeně zapadne. Jen škoda malinko přepálené délky. Ideální záležitost na poslední školní den.

Zajímavost: Jde o vůbec první film od Sony Animation, který byl vyroben exkluzivně pro Netflix.

Oficiální český trailer filmu Rodina na baterky / The Mitchells vs the Machines

Hrdinové z Telemarku (The Heroes of Telemark) (sobota 29. 6., ČT2, 20.00 - 22.10)

Plakát filmu Hrdinové z Telemarku / The Heroes of Telemark
© IMDb
Válečné drama z poloviny šedesátých let u nás zas tak známé není a do vysílání se moc nezařazuje. Režírující Anthony Mann v něm tedy natočil jednu z mnoha žánrovek své doby, což znamená, že důraz kladl i na příběh vycházející ze skutečnosti, který je navíc atraktivní tím, že ho málokdo zná. Akce tedy není tolik, když už se na ni ale dostane, je obstojná, ačkoli nikterak výjimečná. Dojmy pak výrazně zlepšují zvolené exteriéry a mrazivá zimní atmosféra severu Evropy, která je vskutku působivá. V titulní roli exceluje Kirk Douglas, kterého doplňují třeba Richard HarrisUlla JacobssonMichael Redgrave nebo David Weston. Do lehčího nadprůměru snímek sráží absence napětí, malinko přetažená stopáž a chudší výprava. Neznámý tip na sobotní večer.  

Zajímavost: Jako asistent režie působil Michael Douglas.

Originální trailer filmu Hrdinové z Telemarku / The Heroes of Telemark

Bez zvláštních znamení (Sin señas particulares) (sobota 29. 6., ČT art, 22.25 - 00.05)

Plakát filmu Bez zvláštních znamení / Sin señas particulares
© FilmAffinity
Čtyři roky staré mexicko-španělské drama je v tuzemsku absolutně neznámé a velmi pravděpodobně ho vidělo jen pár festivalových diváků. Debutující režisérka a spoluscenáristka Fernanda Valadez v něm spoléhá především na syrový a realistický příběh, který ukazuje krutou realitu každodenního života v Mexiku. Ten je prokládán různými magickými výjevy a představami, které jen umocňují zoufalost všech postav a nepříjemnou atmosféru. Vůbec pak nevadí, že děj je víceméně epizodický a tempo pomalejší. Vrcholem pak je samotný závěr, který je poměrně nečekaný a emocionálně brutální a může se stát, že slabší povahy ho velmi těžko rozdýchají. Titulní roli vynikajícím způsobem ztvárnila Mercedes Hernández. Možná škoda trochu nevýrazné režie, která se nevyhne občasné nudě. Tip pro náročnější diváky.

Zajímavost: Snímek je založen na krátkém filmu režisérky z roku 2014.

Originální trailer filmu Bez zvláštních znamení / Sin señas particulares

Král Richard: Zrození šampiónek (King Richard) (neděle 30. 6., Nova Cinema, 17.15 - 20.00 / středa 3. 7., 10.15 - 13.05 / čtvrtek 4. 7., 06.15 - 08.50)

Český plakát filmu Král Richard: Zrození šampiónek / King Richard
© Vertical Entertainment
Tři roky staré životopisné drama taktéž patří mezi ty lehce zaměnitelné a funguje de facto jen tím, že dodržuje žánrové šablony. Režírující Reinaldo Marcus Green v něm možná až moc spoléhá na slávu tenisových sester Williamsových, o jejichž dětství vypráví, a opírá se o jakousi auru, kterou kolem sebe vytvořily. Koncept příběhu je tedy zcela očekávaný a nikoho nemůže překvapit. Tenisové scény jsou zvládnuty velmi dobře a funguje i několik ryze dramatických momentů, jen jich možná mohlo být víc. Hlavním tahounem je nicméně Oscarem oceněný Will Smith, jemuž skvěle přihrává i na stejnou cenu nominovaná Aunjanue Ellis, ale i zbytek obsazení tvořený vesměs neznámými tvářemi je velmi dobrý. Nejvíc tak mrzí až příliš adorační tón snímku, který se cíleně vyhýbá jakýmkoli konfliktům, a lehká propagace jehovistické církve, která naštěstí není až tak výrazná. Standardní žánrovka, která lehce promarnila svůj potenciál, o níž si můžete přečíst v naší recenzi

Zajímavost: Jako poděkování za obsazení rozdělil Smith svůj čtyřicetimilionový zisk mezi ostatní herce.

Oficiální český trailer filmu Král Richard: Zrození šampiónek / King Richard

Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa (středa 3. 7., ČT2, 08.35 - 10.05)

Plakát filmu  / Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa
© Cinemax
Tuzemský dokument poněkud zapadl a jeho televizní premiéra se odehrává v absolutně neatraktivním čase, který mu tedy moc nepomůže. Režisér a scenárista Petr Horký se v něm zabývá záslužným a důležitým tématem ohledně vývoje civilizace a jejího možného zániku. Trochu kontroverzní je nicméně podání, které je až moc filozofické, paradoxně ale klouže po povrchu, nepřichází s žádným řešením a v určitých fázích sklouzává ke zbytečné repetitivnosti. Dronové záběry jsou nádherné, ale občas samoúčelné a snímek nikam moc neposouvají. Je možná škoda, že prostor nedostává vícero odborníků, kteří by přinesli svůj náhled na závažnou problematiku, protože výsledek pak vyznívá jednoznačně a podivně prázdně. Tvůrce asi mohl mít větší ambice, protože takto to celé vypadá víc než co jiného jako klasická školní "povinná" podívaná. Tip, který by rozhodně zasloužil lepší vysílací čas.

Zajímavost: Průvodcem snímku je egyptolog Miroslav Bárta.

Originální trailer filmu Civilizace - Dobrá zpráva o konci světa

Cyrano (Cyrano) (středa 3. 7., Prima Max, 20.00 - 22.25 / čtvrtek 4. 7., 17.35 - 20.00)

Český plakát filmu Cyrano / Cyrano
© Cinemax
Další z adaptací slavné divadelní hry Edmonda Rostanda vznikla před třemi lety a režírující Joe Wright ji pojal jako muzikál. A toto rozhodnutí se ukázalo jako dobré, protože děj ubíhá poměrně svižně a hudebních vložek není až tolik, což by mohlo uspokojit i odpůrce žánru. Choreografie jsou zvládnuté velmi dobře a vzhledem k určité komornosti specificky působivé. Děj je pochopitelně notoricky známý, takže nikoho moc nepřekvapí, na což tvůrce trochu spoléhal a soustředil se především na zachycení romantické linie, která funguje výborně a má daleko ke kýči. Za zmínku rozhodně stojí na Oscara nominované kostýmy. Titulní roli si zahrál výtečný Peter Dinklage, jehož doplňují třeba Haley BennettBen Mendelsohn nebo Kelvin Harrison Jr. Nebýt malinko přetažené stopáže a úmorné poslední třetiny, dojmy by byly určitě o něco pozitivnější. 

Zajímavost: Snímek se natáčel na Sicílii.

Český trailer filmu Cyrano / Cyrano

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Tiché místo: První den 4/10
Recenze: Tiché místo: První den Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku. čtěte zde
Vydáno: 30.06.2024 10:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Téma: Nejočekávanější filmy roku 2024
Téma: Nejočekávanější filmy (druhé poloviny) roku 2024 UPDATE: Na co se můžeme těšit v českých kinech v druhé půlce roku 2024? Mimo jiné nás čekají nový Vetřelec, druhý Gladiátor nebo třetí Deadpool. Na výběr toho nejzajímavějšího se podívejte uvnitř článku.... čtěte zde
Vydáno: 29.06.2024 12:30 v sekci Články | Publicistika
0
Kinopremiéry: 26. týden
Kinopremiéry: Horizont je tiché místo v americké sáze V poslední várce červnových premiér nejvíce upoutá prequel úspěšné thrillerové série Tiché místo s podtitulem První den. Uvedení se dočká i riskantní a produkčně náročný projekt Kevina Costnera Horizont: Americká sága.... čtěte zde
Vydáno: 26.06.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 25. týden
Top 20 ČR: Mizerové a Garfield se mají dobře Česká kina stále čekají na výrazný letní hit, který přitáhne diváky ve větším množství. Zatím se o vedoucí postavení dělí Mizerové s Garfieldem. čtěte zde
Vydáno: 25.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 25. víkend
Box office: V hlavě 2 má stále obrovský úspěch Pixarovka V Hlavě 2 pokračuje v dominantním duchu i nadále a už po osmi dnech v distribuci se stala komerčně nejúspěšnějším filmem tohoto roku. čtěte zde
Vydáno: 24.06.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Recenze: Will Smith a Martin Lawrence jsou Mizerové: Na život a na smrt (08.06.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Mizerové jsou strážci Putinova hřiště (05.06.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Mizerové: Na život a na smrt už příští týden v kinech (29.05.2024 12:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Neodolatelný astronaut žije na konci všech válek svůj kalifornský sen (17.05.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Válka Roseových se dočká remaku (03.04.2024 11:30 v Novinky | Zprávy)
- Michael Douglas je Franklin (14.03.2024 09:30 v Novinky | Trailery)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Přátelé z dovolené mají těžký život a tvoří řetěz bláznů (26.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Il Boemo ví, jak je důležité míti Filipa (05.01.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Portrét: Jane Fonda - jen hrát nestačí (16.12.2023 14:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Dcera divočiny Perinbaba přeje šťastné a krvavé (06.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Trollové se účastní Hunger Games a poznávají její tělo (15.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: The Toxic Avenger (30.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Zemřel Michael Gambon (28.09.2023 15:06 v Novinky | Zprávy)
- Trailer: Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (21.09.2023 09:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Dcera divočiny (13.09.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Téma: Série Rambo od nejhoršího dílu k nejlepšímu (06.08.2023 12:30 v Články | Publicistika)
- Kinopremiéry: Želvy Ninja a Rambo spustili mutantí chaos (02.08.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   26/2024

Tiché místo: První den
4/10

Hororově laděný sci-fi snímek Tiché místo: První den dějově předchází oběma svým předchůdcům. Zaobírá se propuknutím invaze mimozemských monster reagujících na zvuky a odehrává se v ulicích New Yorku.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe