Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
TV tipy: 14. 6. 2024 - 20. 6. 2024

TV tipy: Vřískající Arvéd se ocitá v podezření

Vydáno: 14.06.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy - Vratislav Šálek | foto: The Independent

Blíží se začátek prázdnin a televizní programy se plní očekávanými letními lákadly. I proto je těžké sestavit reprezentativní výběr z neokoukaných počinů. V naší chudé nabídce tak tento týden vyčnívá premiéra pátého Vřískotu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Zločiny mužů (The Evil That Men Do) (pátek 14. 6., ČT2, 21.45 - 23.15)

Plakát filmu Zločiny mužů / The Evil That Men Do
© IMDb
Thriller z první poloviny osmdesátých let u nás příliš známý není a dnes už se prakticky nedá nikde sehnat. Těžko říct, zda je to úplně škoda, protože režírující J. Lee Thompson v něm natočil typicky béčkovou žánrovku, která se ničím moc nevymyká. Nesmí tedy chybět temnější atmosféra, velmi jednoduchý příběh, který se zabývá vděčným tématem pomsty, střídmá stopáž a v tomto případě se přidává i atraktivní prostředí Latinské Ameriky. Někoho možná překvapí snad jen to, že akce tu není tolik, kolik by asi divák očekával, nicméně když se na ni dostane, rozhodně stojí za to, protože je příjemně syrová, realistická a značně brutální a skoro tak hraničí s exploatací, díky čemuž na některé momenty nelze jen tak zapomenout. Ústřední roli ztvárnil spolehlivý Charles Bronson, jemuž sice chybí výraznější protihráč a tím pádem záporák, v tomto případě to ale zase tolik nevadí. Pozapomenutý tip. 

Zajímavost: Snímek vychází z románu R. Lance Hilla, který se podílel i na scénáři.

Originální trailer filmu Zločiny mužů / The Evil That Men Do

Hairspray (Hairspray) (sobota 15. 6., Warner TV, 20.00 - 22.15 / neděle 16. 6., 10.30 - 12.40)

Plakát filmu Hairspray / Hairspray
© Impawards
Sedmnáct let starý muzikál byl svého času velkým překvapením a dodnes má své kouzlo. Jindy zapomenutelný a nevýrazný režisér Adam Shankman v něm natočil svůj možná vůbec nejlepší počin, což bylo dáno tím, že nemusel řešit jednoduchý a opravdu hloupoučký příběh, větší návaznost scén a logiku děje. Místo toho se totiž soustředil na odlehčenou atmosféru, značný nadhled, svižné tempo a naprosto precizní choreografie, které jsou nápadité a pokaždé jiné, tudíž se neokoukají. Navrch pak přidal mnoho písní s hitovým potenciálem a pozitivní vyznění, které ale rozhodně není samoúčelné a naopak působí příjemně nenuceně. Vydařilo se i obsazení, jemuž tedy vládne vynikající John Travolta v ženské roli, což není tak stupidní a děsivé, jak by jeden očekával, toho pak doplňují neméně dobří Michelle PfeifferChristopher WalkenAmanda BynesNikki Blonsky nebo Queen Latifah. Zaryté odpůrce muzikálu si snímek asi nezíská, ale ti ostatní by mohli být spokojeni. Ideální víkendová oddechovka.

Zajímavost: Proměna Travolty zabrala každý den čtyři hodiny.

Originální trailer filmu Hairspray / Hairspray

V podezření (Under Suspicion) (sobota 15. 6., ČT2, 22.00 - 23.40)

Plakát filmu V podezření / Under Suspicion
© IMDb
Britský thriller z počátku devadesátých let nepatří v tuzemsku k těm nejznámějším a jeho zařazení do programu je hodně ojedinělé. Debutující Simon Moore sbírá body především jako scenárista, protože velmi dobře pracuje s žánrem neonoir, chytře si pohrává s divákem, kterému nejde moc naproti, neustále mu naznačuje pointu, kterou ale není snadné prohlédnout, aby tedy byla nakonec dost překvapivá, udržuje ho v napětí celou stopáž a potěší příjemně cynickou pointou. O to větší škoda je, že jako režisér si až tak dobře nevede, protože není moc jistý, nedokáže udržet stabilní atmosféru, nastolit to správné tempo a některé scény ke vší škodě vyznívají nechtěně směšně až parodicky. Hodně toho zachraňuje obsazení, v němž titulní roli ztvárnil tehdy ještě ne tak slavný Liam Neeson, jehož doplnili třeba Kenneth CranhamLaura San GiacomoMaggie O'Neill nebo Malcolm Storry. Tak trochu paradoxní tip.  

Zajímavost: Hlavní úlohu si měl původně zahrát Patrick Bergin, z důvodu neshod s tvůrci ale odstoupil.

Originální trailer filmu V podezření / Under Suspicion

Vřískot (Scream) (sobota 15. 6., Prima Cool, 22.30 - 00.50 / Prima Max, 23.40 - 01.55 / středa 19. 6., 02.25 - 04.55)

Český plakát filmu Vřískot / Scream
© Forumfilm
Před dvěma lety se režisérské duo Matt Bettinelli-Olpin a Tyler Gillett pokusilo oživit polomrtvou hororovou sérii a nutno říct, že jejich snaha zůstala někde na půli cesty. Na jednu stranu se snaží navázat na předchozí díly tím, že si je vědomo limitů žánru, nebere se moc vážně a občas je lehce parodické, na druhou stranu ale nepřináší vůbec nic nového a některé zvraty jsou mimo veškerou realitu a ani ono vědomí, že si toho jsou tvůrci dobře vědomi, tomu moc nepomáhá. Naopak se podařilo snímek příjemně zalidnit, protože nové postavy jsou překvapivě solidní a zajímavé, navíc docela vtipné, takže některé dialogy skvěle fungují v určité meta rovině. V hlavních rolích se vrátili Neve CampbellCourteney Cox a David Arquette, z nových představitelů pak jednoznačně vyčnívají Jack Quaid a Kyle Gallner. A ačkoli k dobru musíme přičíst i nápadité způsoby zabíjení, celkově je výsledek překvapivě nevýrazný, což potvrdí i naše recenze.

Zajímavost: Jde o vůbec první film v celé cérii, k němuž neskládal hudbu Marco Beltrami, toho nahradil Brian Tyler.

Český trailer filmu Vřískot / Scream

Arvéd (středa 19. 6., ČT2, 20.00 - 22.05)

Plakát filmu  / Arvéd
© CSFD
Dva roky staré české psychologické drama je na zdejší poměry hodně atypické a divákovi nejde vůbec naproti. Celovečerně debutující režisér a spoluscenárista Vojtěch Mašek si v něm totiž pohrává s formou a příběh o jedné z nejzáhadnějších postav zdejších moderních dějin záměrně vypráví komplikovaně a nechronologicky. Pomohl si v tom i dost temnou a depresivní atmosférou, která se v tuzemských filmech moc nevidí, k čemuž přispívají i prvky okultismu a surreálna. Ku prospěchu je též komorní prostředí, protože na diváka tím pádem dopadá závažnost doby i některých rozhodnutí. Hlavní roli výtečně sehrál Českým lvem oceněný Michal Kern, jemuž zdatně sekunduje na stejné ocenění nominovaný Saša Rašilov. Samotný příběh pak je dosti zamotaný a o mládí hlavního hrdiny neřekne vůbec nic, nicméně si divák může na základě určitých indicií hodně domýšlet. Moc nefunguje ani ryze vězeňská linie, která nikam nevede, někdy je též autor zbytečně nepřístupný a některé scény by rozhodně zasloužily vysvětlení, i stopáž mohla být o něco kratší. Nenápadný, ale hodně působivý počin.      

Zajímavost: Kvůli lepšímu splynutí s postavou se během natáčení Kern věnoval meditacím.

Oficiální trailer filmu Arvéd

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 27. 9. 2024 - 3. 10. 2024
TV tipy: Paralelní matky viděly blikající světla a byly přepadeny v soutěsce Ačkoli už září dospělo do svého konce, televizní nabídka je dost slabá a opět se v ní objevují další a další reprízy. Do našeho výběru se tak dostala pouhá čtveřice filmů, z nichž dva jsou prakticky neznámé. čtěte zde
Vydáno: 27.09.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Konec světa 4/10
Recenze: Film Konec světa vypráví o vztahu dědy a vnuka na pozadí léta 1968 Druhý film režiséra Bohdana Slámy v tomto roce vznikl podle scénáře Ivana Arsenjeva, jenž při jeho psaní hojně vycházel ze vzpomínek na vlastní dětství a na své dva dědečky. čtěte zde
Vydáno: 26.09.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
Kinopremiéry: 39. týden
Kinopremiéry: Amerikánka, Janžurka a Rozzum se ztratily v divočině Poslední zářijovou várku premiér v kinech obstará pětice novinek, z nichž hned tři jsou tuzemské provenience. Tou nejlákavější nicméně bude určitě animák Rozzum v divočině, který se těší nadšeným ohlasům. čtěte zde
Vydáno: 25.09.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 38. týden
Top 20 ČR: Další týden na vlnách Vln Na žebříčku návštěvnosti se za uplynulý víkend nezměnilo vůbec nic a Vlny tedy dál nerušeně vládnou českým kinům. První desítku tak rozvířil jen návrat opusu Interstellar do pražského IMAXu. čtěte zde
Vydáno: 24.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 38. týden
Box office: Nadvláda Beetlejuice pokračuje Už třetí týden po sobě vládne zámořským kinům Burtonova fantasy komedie Beetlejuice Beetlejuice. V těsném závěsu za ní odstartoval animák Transformers Jedna. čtěte zde
Vydáno: 23.09.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Trailer: Úsměv 2 (03.09.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Hladová Whitney je zrozená pro pomstu a ocitla se na křižovatce osudu (21.06.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem (17.04.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském (29.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Sidney Prescott se vrací do Vřískotu (13.03.2024 12:30 v Novinky | Zprávy)
- Arnold bude The Man With the Bag (13.03.2024 09:30 v Novinky | Zprávy)
- TV tipy: Ve čtyřech pokojích nikdo neuslyší vřískot Papá Hemingwaye (08.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Recenze: Sci-fi Duna: Část druhá láká na příběh mesiáše i na jízdu na pouštních červech (01.03.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- TV tipy: Zatracený Dalibor prožil šok na návštěvě (01.03.2024 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Manželé Stodolovi zavalila Duna (28.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Portrét: John Travolta slaví 70 (17.02.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- Portrét: Nicolas Cage - Nesnesitelná tíha obrovského talentu (07.01.2024 10:30 v Články | Publicistika)
- TV tipy: Vikingové cvičí draka, prochází uličkou přízraků a objasňují smrt na Nilu (29.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Wonka hledá cestu pustým lesem a lítá v lásce nebeské (13.12.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- TV tipy: Profesor a šílenec vědí jak vykrást banku a rozpoutat vzpouru ve věznici Carandiru (08.09.2023 07:30 v Radar | TV tipy)

PREMIÉRA TÝDNE   35/2024

The Crow
3/10

Podle komiksu Vrána, jenž vypráví o žalu za ztracenou lásku a o spravedlivé odplatě, byl natočen stejnojmenný film už v roce 1994. Nová adaptace se dopouští řady změn a ve všech případech jde bohužel o změny k horšímu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe