Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 17. týden

Kinopremiéry: Krásná katastrofa na Falcon Lake

Vydáno: 26.04.2023 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Collider

Konec dubna je v kinech časem k dohánění restů z týdnů předchozích, protože žádná atraktivní premiéra na programu není. Vedle teenagerské romance Krásná katastrofa je tak tím nejvýraznějším svérázný finský akční počin Sisu.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Krásná katastrofa (Beautiful Disaster) (Vertical Ent.)

Český plakát filmu Krásná katastrofa / Beautiful Disaster
© CSFD
Romantické drama vypadá po všech stránkách naprosto genericky a spotřebně. Je tedy jasné, že bude útočit zejména na teenagerské diváky, a především divačky, protože ostatní asi nemá moc čím zaujmout. Synopse působí dost předvídatelně a ani několik málo dostupných ohlasů úplně nepřesvědčí. Režisérem a scenáristou je v podobných záležitostech protřelý Roger Kumble, který do hlavních rolí obsadil Virginii Gardner a Dylana Sprouse. Slabá premiéra týdne.

Synopse: Abby (Virginia Gardner) je přesvědčena o tom, že mezi sebou a svou temnou minulostí už si dokázala vybudovat dostatečný odstup. Když ale s kamarádkou dorazí na univerzitu, zkříží jí cestu rebel se špatnou pověstí Travis Maddox (Dylan Sprouse). Urostlý a potetovaný hezoun, který je známý tím, že dívky střídá jako ponožky, je to poslední, co teď Abby potřebuje. Do jejího života se vetře trikem, neboť jí slíbí, že když s ním bude bydlet, vydrží měsíc bez sexu. Travis ale netuší, do jakého zápasu se pustil.

Zajímavost: Snímek je adaptací prvního dílu knižní série, kterou napsala Jamie McGuire. Tato série sestává ze tří románů a šesti spinoffových románů.

Český trailer filmu Krásná katastrofa / Beautiful Disaster

Falcon Lake (Falcon Lake) (Artcam Films)

Český plakát filmu Falcon Lake / Falcon Lake
© Artcam
Kanadské drama vypadá na první pohled jako klasická indie záležitost, kterých vzniká každoročně několik. Těší se ale poměrně solidním ohlasům, kterých ale není tolik, přesto jsou poměrně lákavé. A pozitivní hodnocení jsou vlastně tím jediným, čeho se český divák může chytit, protože v obsazení se nikdo známý neobjeví. Režijně a scenáristicky se snímkem nicméně debutuje Charlotte Lebon, která je relativně známou a povědomou herečkou. Festivalové a náročnější publikum by ale mohlo být spokojeno.

Synopse: Třináctiletý Bastien (Joseph Engel) je stydlivý kluk, který přijíždí s rodiči na letní dovolenou k jezeru Falcon Lake. Seznámí se tu s o tři roky starší dívkou Chloé (Sara Montpetit), do které se zamiluje. Vzniká mezi nimi nerovnocenný vztah, který dost nejasně balancuje mezi romantikou a manipulací. Na břehu jezera, které je opředeno duchařskými historkami, prožívá Bastien léto, které nenápadně změní všechno, co dosud znal.

Český trailer filmu Falcon Lake / Falcon Lake

Sisu (Sisu) (Falcon)

Český plakát filmu Sisu / Sisu
© Falcon
Finské válečné drama se do kin dostalo zřejmě na popud fanoušků, kteří ho viděli a potvrzují, že jde o něco úplně jiného, než je divák zvyklý. Dle ohlasů se tedy jedná o dost nadsazenou akční podívanou, která si nebere servítky, je hodně brutální, vizuálně výrazná a místy černohumorná. To už ostatně naznačuje jméno režiséra a scenáristy Jalmariho Helandera, jehož dosud skromná filmografie je podobných počinů plná. To, že obsazení tvoří českému publiku neznámé tváře, by v tomto případě mělo být spíše plus, protože určitá autenticita se rozhodně hodí. Zřejmě nejzajímavější premiéra týdne.

Synopse: Osamělý prospektor (Jorma Tommila) najde na konci druhé světové války v Laponsku bohatou zlatou žílu. Když se s nově nalezenou kořistí vydá na cestu do města, narazí na ustupující oddíl nacistických vojáků, které vede nelítostný Bruno Helldorf (Aksel Hennie), který chce zlato zabavit pro svoje muže. Jenomže se nejedná o obyčejného kopáče, ale o mýtickou armádu jednoho muže, která ztělesňuje kvintesenci finského pojmu "sisu" - blyštivou formu odvahy a nepředstavitelného odhodlání čelit, byť i drtivé, přesile.

Zajímavost: Slovo sisu se překládá jako stoické odhodlání, statečnost, odolnost a otužilost.

Oficiální český trailer filmu Sisu / Sisu

Mia a já ve filmu (Mia and Me: The Hero of Centopia) (Bontonfilm)

Český plakát filmu Mia a já ve filmu / Mia and Me: The Hero of Centopia
© Bontonfilm
Ačkoli je v kinech poměrně dost úspěšných animáků, nabídku obohatí další. Konkrétně jde o koprodukční záležitost, která vychází z jedenáct let starého seriálu, který si v tuzemsku velmi pravděpodobně nevybudoval dost silnou fanouškovskou základnu. I proto se velmi těžko na cokoliv láká, protože z několika dostupných ohlasů je zřejmé, že se cílí na ty úplně nejmenší a je to dost cukrkandlové, naivní a přeslazené. Pro pořádek se sluší uvést, že režisérem je debutant Adam Gunn, takže se rozhodně nedá očekávat zásadní odklon od seriálové předlohy. Premiéra pro pár diváků.

Synopse: Mia jede na léto k dědečkovi, kde chce zapomenout na ztrátu rodičů. To ale nebrání tomu, aby jednoho dne byla povolána do magického světa fantazie, elfů a jednorožců - do Centopie. Na jednom vzdáleném ostrově se totiž objevil zlovolný Toxor, zloduch v podobě ropuchy, který znamená nebezpečí pro vše dobré. Veselé okřídlené elfy proměňuje v armádu bezduchých šedivých otroků a s jejich pomocí chce celou Centopii ovládnout. Mia tak musí najít tři kouzelné kameny a jedinečného bouřkového jednorožce, aby vůbec měla šanci Toxora zastavit a porazit ho ve velké bitvě o osud Centopie.

Český trailer filmu Mia a já ve filmu / Mia and Me: The Hero of Centopia

Horečka (Voices from the Fire) (Pilot Film)

Plakát filmu Horečka / Voices from the Fire
© CSFD
Psát cokoliv o německém dokumentu, který se v klubových kinech de facto ani neohřeje a zamíří někam na VOD a projekce s diskuzí, je prakticky nemožné. Ze synopse si lze domyslet, že hrdiny jsou ti, kteří se vymanili obchodu s lidmi a pokouší se žít život ve vyspělém světě, těžko ale odhadovat. Režisérkou a scenáristkou je téměř neznámá Helen Simon a tím relevantní a dostupné informace končí. Premiéra pro stěží stovky zájemců.

Synopse: Tři mladí lidé přežili obchodování s lidmi a nyní chtějí zpět lidstvo, které jim kdosi ukradl. Na své cestě hledají důstojnost, spravedlnost a uznání. Vypráví svůj příběh, v němž se vrací na úplný začátek. Na úplný začátek toho, co z nás především dělá lidi.

Originální trailer filmu Horečka / Voices from the Fire

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 29. 3. 2024 - 4. 4. 2024
TV tipy: Nekonečný příběh krále králů v království nebeském K Velikonocům se letos televizní dramaturgové moc neodvázali a vsadili na jistotu v podobě tradičních repríz. Kromě jednoho zapomenutého biblického příběhu tak nejvíc zaujme uvedení rozporuplného dramatu o Dianě Spencer. čtěte zde
Vydáno: 29.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 13. týden
Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny Poslední březnové premiéry jsou především ve znamení návratu dvou monster a jednoho zvířátka. Na plátnech si to znovu rozdají Godzilla a Kong, diváckým hitem ovšem nepochybně bude pokračování dobrodružství psa Gumpa.... čtěte zde
Vydáno: 27.03.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 12. týden
Top 20 ČR: Čechy zajímá jen Duna a Sladký život V českých kinech se stále nejvíce chodí na americký trhák Duna a na českou komedii Sladký život. Zájem je také o animák o Kung Fu Pandě. čtěte zde
Vydáno: 26.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 12. víkend
Box office: Koho zavoláte? V amerických kinech proběhla o víkendu premiéra nového dílů Krotitelů duchů, který ovládl víkendové tržby a posunul celou franšízu do klubu miliardářů. čtěte zde
Vydáno: 25.03.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
TV tipy: 22. 3. 2024 - 28. 3. 2024
TV tipy: Žena v táboře tygrů sepisuje čtvrtý protokol a hledá zelený led S končícím březnem v televizích nejvíce překvapí zařazení dvou absolutně neznámých britských thrillerů z osmdesátých let. Největším diváckým lákadlem ale nejspíš bude premiérové uvedení dramedie Hodně štěstí, pane... čtěte zde
Vydáno: 22.03.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- TV tipy: Muž na laně a skřítek si připíjí na zvrácenost strachu (20.10.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TOP 20 ČR: Spider-Man jde do čela (06.06.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Malá mořská víla na Vina Diesela nestačila (30.05.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Rychle a zběsile jde do čela (23.05.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Top 20 ČR: Strážcům Galaxie se u nás daří (16.05.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Strážci galaxie berou prvenství (08.05.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Top 20 ČR: Super Mario je v klidu (02.05.2023 15:33 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Box office: Super Mario je neporazitelný (01.05.2023 07:30 v Komentáře | Box office)
- Recenze: Ve filmu Sisu si finský zlatokop natře na chleba nacistické komando (29.04.2023 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Top 20 ČR: Super Mario odrazil Smrtelné zlo (25.04.2023 07:30 v Komentáře | Top 20 ČR)
- Trailer: Sisu (29.03.2023 18:30 v Novinky | Trailery)
- Trailer: Krásná katastrofa (11.02.2023 08:30 v Novinky | Trailery)

PREMIÉRA TÝDNE   09/2024

Duna: Část druhá
8/10

Snímek Denise Villeneuva zručně převedl mnohovrstevnatou a významově i dějově komplikovanou románovou předlohu do unikátní filmové podoby poctivého blockbusteru, jenž nestojí jen na akčních atrakcích.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu