Bruce Willis trpí demencí

Vydáno: 17.02.2023 07:00 - Václav Limberk | foto: JoBlo

Bruce Willis trpí podle oznámení jeho rodiny frontotemporální demencí.
I když je to bolestivé, je úleva mít konečně v rukou jasnou diagnózu. Frontotemporální demence je krutá nemoc, o které mnoho z nás slyšelo, a může postihnout každého. Neexistuje na ni dnes žádný lék. To je realita, která se v následujících letech, jak doufáme, změní“ stojí v prohlášení rodiny herce Bruce Willise

Bruce Willis ve filmu Smrtonosná past / Die Hard
© 20th Century Fox
Willis ukončil minulý rok v březnu filmovou kariéru, když onemocněl afázií. Při ní v důsledku poškození některých oblastí mozku člověk do určité míry přichází o schopnost mluvit a porozumět řeči. Tato nemoc se nyní zhoršila a pokročila v demenci. Willis se prosadil v roce 1988 v akční klasice Smrtonosná past. Na svém kontě má další klasické filmy jako Poslední skautPulp Fiction: Historky z podsvětí12 opicPátý element a Šestý smysl.

Bruce Willis ve filmu Skleněný / Skleněný
© Universal
V posledních letech ale jeho kariéra nabrala sestupnou tendenci, když se začal objevovat ve špatných a levných filmech. Posledními důstojnými snímky jeho kariéry jsou tituly Skleněný, pokračování filmů Vyvolený a Rozpolcený, a Temná tvář Brooklynu, oba z roku 2019. Od roku 2020 točil filmy podřadné kvality, které kromě jména v titulcích nemají s jeho předchozí skvělou kariérou nic společného. Nic to nemění na tom, že Willis byl a zůstane jednou z největších filmových hvězd stříbrného plátna.


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY