Kinopremiéry: Hranice lásky hledejte v Rimini

Vydáno: 02.11.2022 07:30 - Vratislav Šálek | foto: Kino.de

V prvním listopadovém týdnu obohatí nabídky kin pouhé tři novinky, z nichž hned dvě jsou určeny divákům vybíravým a náročným. Jedinou výjimkou budiž české drama Hranice lásky, které láká na lehkou erotiku a nahou Hanu Vagnerovou.
Rimini (Rimini) (Film Europe)

Český plakát filmu Rimini / Rimini
© Edison Filmhub
Podle synopse vypadá německo-rakousko-francouzsko-italské drama dost bizarně a jen těžko se dá předpovídat, co od něj můžeme očekávat. Že to ale bizardérie bude, potvrzuje jméno režiséra a spoluscenáristy Ulricha Seidla, jehož počiny jsou vždy hodně osobité. V hlavní roli se objeví Michael Thomas, svou poslední úlohu tu ztvárnil i u nás známý Hans-Michael Rehberg. Ohlasů je zatím naprosté minimum, jsou ale spíše pozitivní, takže se zdá, že potenciální divák by neměl být vysloveně zklamán. Slabší premiéra týdne.

Synopse: Smrt matky přivádí Richieho Brava (Michael Thomas) z adoptivního domova v Itálii zpět do jeho pokoje v Dolním Rakousku. S kořalkou v ruce a sametovými melodiemi ve sklepě se loučí s rodičovským domovem. Jeho otec je v domově důchodců, on sám je popová hvězda a vydělává peníze v Rimini. Jediné, co potřebuje, aby se oblékl do svého korzetu a pak se zápalem zpíval tklivé německé písně ve strohých hotelových foyer, je trocha té sexuální vášně. Tento rakouský gigolo totiž oplývá smyslným šarmem a razí si cestu do srdcí, těl a peněženek žen určitého věku.

Oficiální trailer filmu Rimini / Rimini
Hranice lásky (Aerofilms)

Plakát filmu  / Hranice lásky
© CSFD
Česko-polské drama láká diváky především na lechtivé téma stále propíranější polyamorie a nejspíše i několik erotických scén, což evokuje už i samotný plakát. Režie je debutem Tomasze Wińského, který se podílel i na scénáři, na kterém spolupracovala i hlavní hvězda filmu Hana Vagnerová, která v něm asi ukáže doslova úplně vše. Kromě ní se objeví Matyáš ŘezníčekEliška KřenkováMartin HofmannLenka Krobotová nebo Hynek Čermák. Reakce jsou zatím lehce rozporuplné a opatrně pozitivní, uvidíme ale, jak na podobnou záležitost zareaguje zdejší nenáročné publikum. Možný divácký hit.

Synopse: Hana (Hana Vagnerová) začíná cítit, že její vztah s Petrem (Matyáš Řezníček) je už moc konvenční a fádní. Proto se ho rozhodne oživit tím, že s ním začne sdílet své erotické představy a tajné sny. Od vyprávění pak už ale bývá k činům jen kousek. Oba tak začnou zkoumat svou intimitu, prožijí zážitky s jinými partnery a hledají hranice, za které se dá v lásce a sexu zajít. Podobné experimenty se ale velmi snadno mohou vymknout z rukou.

Originální trailer filmu Hranice lásky
Zkouška umění (Aerofilms)

Plakát filmu  / Zkouška umění
© CSFD
Český dokument zkoumá poměrně zajímavé a neprobádané téma, jak vlastně probíhají zkoušky na umělecké školy. Režisérská dvojka Adéla Komrzý a Tomáš Bojar v něm dle distributora zaujala roli pozorovatelů a poskytla výpověď o tom, jak se v současnosti posuzuje talent a jakou vůbec má v současné společnosti místo umění jako takové. Ohlasů je sice naprosté minimum, vesměs jsou ale nadšené a poukazují především na to, že jde o velmi vtipný počin, který je divácky přístupný a navíc nabízí i poměrně zásadní poselství. Vypadá to tedy, že česká dokumentární škola opět nezklame.

Synopse: Ačkoli umělecká tvorba není soutěž, musí se při přijímacích zkouškách na akademie dospět k nějakému pořadí uchazečů. Jak lze ale výtvarné umění měřit? A jakou roli vůbec může mít v dnešním světě umění?

Originální trailer filmu Zkouška umění


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY