Sledujte filmserver.cz také na Facebooku!
Přihlásit Přihlásit přes Facebook | Registrovat
Kinopremiéry: 37. týden

Kinopremiéry: Krásné bytosti si pořídily vstupenku do ráje

Vydáno: 14.09.2022 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry - Vratislav Šálek | foto: Universal

Ačkoli v tomto týdnu startuje v poslední době netradičně osm premiér, žádná z nich není vysloveným lákadlem a potenciálním hybatelem čelních míst žebříčků návštěvnosti. Divácky nejatraktivnější se jeví komedie Vstupenka do ráje.

SDÍLET:     Sdílet na Facebook Sdílet na Twitter Odeslat mailem    
Vstupenka do ráje (Ticket to Paradise) (CinemArt)

Český plakát filmu Vstupenka do ráje / Ticket to Paradise
© Cinemax
Největším diváckým lákadlem romantické komedie, jejíž synopse vypadá dost tuctově, je hvězdné obsazení ústředního páru. Ten si zahráli George Clooney a Julia Roberts, vedle nichž už se nikdo slavný neobjeví. Jelikož ani relativně zkušený režisér a ještě zkušenější scenárista Ol Parker není tak známým jménem, je jasné, že distributoři spoléhají jen a pouze na hvězdný status obou účastníků. Reakce ani komentáře zatím prakticky neexistují, nedá se ale očekávat žádná zásadní událost, přinejlepším jen příjemná žánrová oddechovka. Premiéra týdne.

Synopse: Lily (Kaitlyn Dever) trávila dovolenou na Bali, kde se zamilovala a svým rodičům oznámila, že se bude vdávat. To je ovšem pro Davida (George Clooney) a Georgii (Julia Roberts) dost šokující, protože úplně totéž se před devatenácti lety stalo jim. Před čtrnácti lety se ale rozvedli a od té doby se snaží jeden druhému vyhýbat, protože každé jejich shledání končí bouřlivou hádkou. Teď jsou ale nuceni spolupracovat, protože své dceři musí domluvit a od sňatku s podnikavým domorodcem ji odradit.Co když ale i mezi nimi znovu vzplane stará vášeň?

Zajímavost: I když se snímek odehrává na Bali, natáčen byl v australském Queenslandu.

Oficiální český trailer filmu Vstupenka do ráje / Ticket to Paradise
Moonage Daydream (Moonage Daydream) (CinemArt)

Český plakát filmu Moonage Daydream / Moonage Daydream
© DK Teplice
Po šesti letech od smrti legendárního Davida Bowieho se do kin dostává poměrně unikátní dokument, v němž protřelý režisér a scenárista Brett Morgen dostal od správců pozůstalosti přístup do archivů, kde našel velké množství nikdy nepublikovaných záznamů z vystoupení nebo raritní obrázky z jeho soukromí. Podle distributora navíc nejde o klasický portrét, v němž známí a rodina vzpomínají, ale o medailon, v němž umělec vzpomíná a připomíná sám sebe. Nemnoho dostupných ohlasů je vesměs nadšených, takže to vypadá, že fanoušci legendy by měli být spokojeni.

Synopse: Více než padesát let ovlivňoval David Bowie svět svou hudbou, životním stylem a názory, které často svou dobu předbíhaly. V roce 2018 umožnili správci jeho pozůstalosti přístup do jeho archivu, v němž se našly dosud neviděné záběry z jeho soukromí, nepublikované záznamy z vystoupení, sbírky obrazů, které namaloval, jeho poezie a různé audionahrávky. A o tom všem vznikl tento dokument.

Zajímavost: Tvůrce se bohatým archivem probíral čtyři roky.

Oficiální trailer filmu Moonage Daydream / Moonage Daydream
Krásné bytosti (Berdreymi) (Artcam Films)

Český plakát filmu Krásné bytosti / Berdreymi
© CSFD
Severská dramata jsou v našich končinách stále populární, možná i proto míří do kin další, které je koprodukční, převážně ale islandské. Na rozdíl od ostatních by ale nemělo jít o temnou detektivku, ale o sociální drama o dospívání. A právě země původu a samotná tematika jsou těmi největšími diváckými lákadly, protože režisérem a scenáristou je jen minimálně známý Guðmundur Arnar Guðmundsson, který do hlavních rolí obsadil dětské a málo povědomé herce. Ohlasů je opět naprosté minimum, platí ale, že jsou vesměs více než spokojené. Severská premiéra.

Synopse: Čtrnáctiletý Balli (Áskell Einar Pálmason) je outsider z rozvrácené rodiny. Ve škole je obětí šikany a marně hledá nějakou oporu. Vše se změní v momentě, kdy potkává skupinku tří problematických teenagerů, kteří ho nečekaně přijmou mezi sebe. Parta, v níž dominují násilnický Konni (Viktor Benóný Benediktsson) a inteligentní Addi (Birgir Dagur Bjarkason), nabídne Ballimu druhý domov.

Český trailer filmu Krásné bytosti / Berdeymi
Exhibition on Screen: Raffael odhalen (Exhibition on Screen: Raphael Revealed) (Pannonia Ent.)

Český plakát filmu Exhibition on Screen: Raphael odhalen / Exhibition on Screen: Raphael Revealed
© CSFD
V rámci nepravidelného cyklu Umění v kině přichází britský dokument, který diváky provede unikátní výstavou uspořádanou k výročí pěti set let od úmrtí Raffaela Santiho, která se konala před dvěma lety v Římě. Režie se chopil Phil Grabsky, který má s podobnými záležitostmi dost zkušeností, takže ti, kteří už něco z tohoto cyklu viděli, přesně vědí, co očekávat. Premiéra pro milovníky umění.

Synopse: V roce 2020 se v Římě při příležitosti pětistého výročí smrti Raffaela Santiho konala největší výstava jeho tvorby všech dob. S více než dvěma sty malbami a kresbami zapůjčenými z různých koutů světa umožňuje tato výstava unikátní možnost vidět šíři umělcových dovedností, kreativity a vynalézavosti.

 

Český trailer filmu Exhibition on Screen: Raffael odhalen / Exhibition on Screen: Raphael Revealed
Tichá země (Cicha ziemia) (Balkanfilm)

Český plakát filmu Tichá země / Cichia ziemia
© CSFD
Ačkoliv jméno distributora evokuje kinematografii z úplně jiné oblasti, další premiérou je polsko-česko-italské drama, na které se divák bude lákat jen těžko. Ze synopse totiž není moc jasné, co očekávat, protože ta je dost tajemná a může být pojata jakkoliv. Režií a scénářem celovečerně debutuje Aga Woszczynska, která do hlavních rolí obsadila samé pro tuzemské publikum neznámé tváře s výjimkou Jeana-Marca Barra. Hodnocení, kterých opět není příliš, se udržují někde kolem lehkého nadprůměru, takže se zdá, že půjde o solidní, avšak zapomenutelný počin.

Synopse: Mladý polský pár si pronajal na slunném italském ostrově prázdninový dům s bazénem. Bazén je ale prázdný a stává se terčem nespokojenosti obou rekreantů. I když vědí, že ostrov čelí nedostatku vody, žádají provozovatele o okamžitou nápravu. Najatý cizinec, který se má o vše postarat, u nich ale vzbudí značnou nedůvěru a pocit nebezpečí.

Originální trailer filmu Tichá země / Cicha ziemia
Slovo (Bontonfilm)

Plakát filmu  / Slovo
© CSFD
Na letošním karlovarském festivalu se o tuzemském dramatu poměrně dost mluvilo a ozývala se na něj z určitých stran relativní chvála. Režisérka a scenáristka Beata Parkanová si dokonce odnesla cenu za režii, představitel hlavní role Martin Finger byl za svůj výkon taktéž oceněn. Nyní se tedy snímek reflektující zásadní rok 1968 dostává do širší distribuce a uvidíme, jak si v ní povede a kolik dokáže zaujmout náročnějších diváků. V dalších rolích se pak představí Jenovéfa BokováGabriela MikulkováOndřej SokolBoleslav Polívka nebo Vladimír Polívka. Zajímavá, avšak nevyzpytatelná tuzemská premiéra.

Synopse: Václav (Martin Finger) a Věra (Gabriela Mikulková) jsou manželé, kteří si slíbili, že budou stát vždy při sobě a nikdy nepřekročí své morální hranice. Doba kolem roku 1968 ale jejich vzájemný slib prověří až nečekaným způsobem.

Zajímavost: Autorku inspiroval příběh jejích vlastních rodičů.

Originální trailer filmu Slovo
Ucho (NFA)

Plakát filmu  / Ucho
© CSFD
Jeden z nejzásadnějších a nejlegendárnějších snímků československé kinematografie se konečně dočkal restaurované verze, která byla poprvé uvedena na letošním karlovarském festivalu a nyní si ji můžou zájemci vychutnat v širší distribuci. Režírující Karel Kachyňa, který společně se svým tehdejším tradičním spolupracovníkem Janem Procházkou napsal i scénář, v něm natočil naprosto fascinující paranoidní thriller, který otevřeně odkryl praktiky tehdejšího režimu a pochopitelně tak musel skončit v trezoru. Hlavní roli navíc obsadil tehdy manželský pár Radoslav Brzobohatý a Jiřina Bohdalová. Při znalosti toho, že to, co se v příběhu děje, se o pár let později stalo i komunisty nenáviděnému Procházkovi, až mrazí. Obnovená premiéra tuzemské legendy.

Synopse: Ministerský náměstek (Radoslav Brzobohatý) se svou ženou (Jiřina Bohdalová) už si na neustálé špehování zvykli. Jednou se ale vrací z vládní recepce, na kterou byli oba pozváni a po návratu domů propadají panice. Vydedukují si totiž že muži hrozí zatčení kvůli kritické zprávě, na níž se podílel.

Zajímavost: Film byl v kinech uveden až v roce 1990, ihned po dokončení putoval do trezoru.

Trailer restaurované verze filmu Ucho
Good Old Czechs (Pilot Films)

Plakát filmu  / Good Old Czechs
© CSFD
Česko-slovenský dokument je naprosto unikátní a potěší milovníky historie a letectví. Režisér a spoluscenárista Tomáš Bojar ho sestavil výhradně z dobových archivních záběrů československých letců sloužících v britské jednotce RAF a nechal ho vyprávět dva přímé účastníky bojů. Navíc je jejich vyprávění zachyceno v přítomném čase, což by divácký zážitek mělo o dost zatraktivnit a umocnit. Ohlasy zatím neexistují a nedá se čekat, že by se to po uvedení nějak zásadně změnilo, nicméně ty stejně nebudou podstatné, protože tohle je záležitost pro specifické publikum. Premiéra pro fajnšmekry.

Synopse: Čeští letci RAF ušli v bojích druhé světové války dlouhou cestu z Prahy přes Francii, bitvu o Británii a východní frontu zpět do osvobozené Prahy. Jejich putování je možné nyní vidět očima několika hrdinů, jako by se odehrávalo v reálném čase.

Originální trailer filmu Good Old Czechs

NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán. Přihlášeným se tato otázka nezobrazuje.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
TV tipy: 19. 4. 2024 - 25. 4. 2024
TV tipy: Kdo klepe na dveře krále Staten Islandu Televizní nabídka končícího dubna je poměrně skromná, nicméně nabídne hned několik atraktivních premiér. Z nedávných počinů zaujme psychologické drama Střípky, uveden ale bude i malinko zapomenutý debut Martina Scorseseho.... čtěte zde
Vydáno: 19.04.2024 07:30 v sekci Radar | TV tipy
0
Kinopremiéry: 16. týden
Kinopremiéry: Abigail s Dalím přežili občanskou válku a vyrážejí na dovolenou s Broučkem Ačkoli v tomto týdnu obohatí nabídky kin hned desítka filmů, jednoznačný hit mezi ní zcela chybí. Asi největší komerční potenciál skrývá česká komedie Dovolená s Broučkem, startuje ovšem i novinka Alexe Garlanda Občanská... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 07:30 v sekci Radar | Kinopremiéry
0
Top 20 ČR: 15. týden
Top 20 ČR: Do kina se moc nechodí S přibývajícími teplými dny se kinosály vylidňují. Ani několik přitažlivých novinek včetně nových Krotitelů duchů na tom nic nezměnilo. čtěte zde
Vydáno: 16.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Top 20 ČR
0
Box office: 15. víkend
Box office: V USA vypukla Občanská válka U pokladen kin se prosadilo dystopické akční drama Občanská válka o rozdělené Americe v blízké budoucnosti, kde hrají manželé Kirsten Dunst a Jesse Plemons. čtěte zde
Vydáno: 15.04.2024 07:30 v sekci Komentáře | Box office
0
Tady Havel, slyšíte mě? 6/10
Recenze: Dokument Tady Havel, slyšíte mě? vykresluje Václava Havla jako člověka mnoha paradoxů Dokument Petra Jančárka se zaměřuje na poslední tři roky v životě bývalého prezidenta Václava Havla. Jeho část je věnovaná i natáčení jeho filmového režijního debutu s názvem Odcházení. čtěte zde
Vydáno: 13.04.2024 07:30 v sekci Recenze | Premiéry
0
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Kinopremiéry: Godzilla, Kong a Gump obsluhují anglického krále a prožívají dokonalé dny (27.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: V romantické komedii Sladký život napraví hokejistu transplantace ženského srdce (16.03.2024 10:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Sladký život Monty Pythonů narušilo neviditelné zlo (13.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Kinopremiéry: Protivná sprostá kung fu panda vyzvala železné bratry (06.03.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Gump - jsme dvojka (05.03.2024 14:30 v Novinky | Trailery)
- Recenze: Drama Sucho pojednává o provázanosti přírody s mezilidskými vztahy (19.02.2024 12:30 v Recenze | Premiéry)
- Kinopremiéry: Madam Web se ocitá v zóně zájmu Boba Marleyho (14.02.2024 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Trailer: Sucho Bohdana Slámy (11.01.2024 17:30 v Novinky | Trailery)
- TV tipy: Beavis a Butt-head drží slovo a vyráží do útoku (01.12.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- TV tipy: Pes v ofsajdu míří na grand prix (24.11.2023 07:30 v Radar | TV tipy)
- Kinopremiéry: Napoleon slaví Den díkůvzdání a odhaluje tajemství a smysl života (22.11.2023 07:30 v Radar | Kinopremiéry)
- Recenze: Film Její tělo o pornoherečce Absolonové je příběhem o honbě za úspěchem (17.11.2023 12:30 v Recenze | Premiéry)

PREMIÉRA TÝDNE   14/2024

Opičí muž
7/10

Britský herec Dev Patel, který před lety zazářil v Milionáři z chatrče, po dlouhém snažení konečně představil svůj vysněný režijní debut. S ním složil poctu bollywoodu i oblíbeným akčním filmům a neopomněl ani indickou kulturu.

AKTUÁLNĚ V KINECH

Kompletní seznam kinopremiér naleznete zde.

TV TIPY

NEJNOVĚJŠÍ ČLÁNKY

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ FILMY (poslední týden)

NEJNAVŠTĚVOVANĚJŠÍ OSOBY (poslední týden)

filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
filmserver.cz - o filmech víme vše
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1804-5529
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu