George Lucas míří do Prahy

Vydáno: 03.06.2011 17:13 - Amaya Tomanová | foto: Facebook tvůrce

V Rudolfinu bude dohlížet na natáčení hudby k Red Tails
George Lucas při natáčení filmu <b>Star Wars: Epizoda II - Klony útočí</b>
Twentieth Century Fox Film Corporation
Od 5. do 9. června bude v pražském Rudolfinu soubor FILMharmonic Orchestra Prague nahrávat hudební doprovod k chystanému snímku Red Tails. Celé natáčení bude probíhat pod osobním dohledem producenta Ricka McCalluma, hudebníka Terence Blancharda a samotného otce Star Wars George Lucase.
Snímek Red Tails, režírovaný Anthonym Hemingwayem, bude vyprávět o tzv. Tuskegee Airmen - letecké jednotce složené výhradně z vojáků černé pleti. Příběh se odehrává v době druhé světové války, ve filmu se objeví například Cuba Gooding, Jr. nebo Bryan Cranston.
George Lucas je výkonným producentem a spoluscenáristou snímku, o hudbu se postaral již zmiňovaný Terence Blanchard. Režisér Anthony Hemingway prostřednictvím Twitteru nedávno oznámil, že film by se měl objevit na plátnech kin v lednu roku 2012.
Blancharda uvidíme v Praze opět 6. července, kdy v rámci Prague Proms vystoupí na Žofíně se svým kvintetem. Tento několikanásobný držitel cen Grammy není jediným věhlasným hudebníkem, se kterým FILMharmonic Orchestra Prague spolupracuje - se symfonickým tělesem, ve kterém příležitostně vystupují členové České filharmonie, Pražských symfoniků nebo SOČR, již pracoval například Alexandre Desplat, Mark Isham nebo Jeff Beal.
zdroj: iDnes, ČTK


NÁZORY

Vložit názor

Povinné položky jsou označeny hvězdičkou. E-mail je třeba pouze pokud budete chtít zasílat reakce a nebude zveřejněn.

Zasílat reakce e-mailem na vaši reakci, článek nebo nezasílat.

Antispam: * Napište první dvě písmena ze slova filmserver
Bez správné odpovědi na tuto otázku nebude názor přidán.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY